Na 2 maanden onze camper in de stalling hebben geplaatst, konden wij vorige week het stalen ros uit de winterslaap halen. Als 2 kleine kinderen konden we natuurlijk de nacht ervoor niet slapen en waren we in opperste staat van opwinding. De vooravond van ons eerste complete camperseizoen met onze eigen camper. Een droom is voor ons uitgekomen en we hebben er zin in! Bij aankomst in de stalling moesten we wel even met de tractor zijn accu een beetje extra pit geven aan onze auto-accu; hij sloeg niet aan, maar na hulp van John….John Deere deed onze 2e huis wat ie moest doen; starten en lopen. Zonder problemen thuis gekomen en camper rijdt als een zonnetje!

Maar voordat we op pad gaan voor ons eerste weekendje, moesten deze week een aantal zaken nog even geregeld worden. Daarom afgelopen woensdag met de camper naar de dealer in Den Helder om een aantal technische zaken te regelen, namelijk 6 nieuwe banden, nieuwe gasslangen en we hadden nog een technische storing op te lossen met de acculader van het woongedeelte. Dit bleek uiteindelijk een zekering te zijn en dus zo opgelost.

Het laatste wat nog afgehandeld moest worden is de levering en montage van het motor/scooterrek, maar deze moet later gemonteerd worden, aangezien de levertijd van scooterrek was vertraagd. Wel; we plannen wel een keer weekendje in Den Helder op camping en dan is dat ook geregeld.

Een tegenvaller was dat alle papieren afhandeling omtrent het verhogen van het campergewicht naar 4.500 kilo nogal duurder was uitgevallen dan vooraf was gepland (ca € 250,00), maar als het RDW zijn werk doet goed, komt ook mijn nieuwe kentekengewicht van de camper binnenkort op de deurmat en ben ik officieel “trucker”. De fabrikanten van het autogedeelte, Fiat Ducato en de chassisbouwer Alko hebben beiden een officiele originaliteitsverklaring moeten afgeven a € 95,00 per stuk omdat onze camper in 2007 vanuit Duitsland was geimporteerd en er geen “zware” gegevens bekend waren van deze camper.

Gisteren de camper voor de deur goed gewassen en hij ziet er weer prima uit! Wat een klus was dat met die grote oppervlakten en de hoogte van 3,10 mtr maakt het er ook niet makkelijker op om overal eenvoudig bij te komen.

En zo komen we steeds dichterbij de “klaar voor de start” fase…volgend weekend gaan we met de camper voor het eerst dit jaar weer op pad en wel richting Doetinchem / Gaanderen alwaar een familielid een nieuw huis heeft gekocht en we moeten helpen met sjouwen van meubelen, dozen en hopelijk een kratje bier…

Vanmiddag tot slot nog even samen met Mir voor de deur onze camper bestickerd met de nieuwe naam van onze camper. Zoals jullie wellicht weten heeft onze dierbare vriend Rene Boerebach de naam bedacht en gaat ons chalet op wielen vanaf nu als de “Lambortinki” door het leven. In een knipoog en met het lettertype naar het beroemde merk Lamborghini verwijzend, zijn we superblij met het resultaat (zie foto)!! Met dank ook aan Martin Wijngaard voor het uitwerken en printen van de stickers! Klasse!

Nou….we kunnen zeggen dat we klaar voor de start zijn voor een nieuw camperseizoen! We zullen jullie via dit blog blijven informeren over onze reizen en gebeurtenissen. Beginnend vanaf volgend weekend!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: