1e Weekend camperseizoen 2015 – Achterhoek

Vrijdag 27 maart 2015

Vandaag konden we weer voor het eerst op pad met onze Lambortinki om een weekend in de Achterhoek door te brengen. Mijn grote broer komt na ruim 35 jaar weer in Nederland wonen, nadat hij jarenlang in Duitsland heeft gewoond. Samen met zijn meisje hebben ze een prachtige nieuwbouw-bungalow gekocht in het altijd pittoreske Gaanderen, een gezellig dorpje net buiten Doetinchem.

Aangezien ons technisch vernuft, inzicht en arbeidsethos enorm hoog staan aangeschreven, heeft broeder gevraagd of wij hem dit weekend willen helpen met het fysieke verhuizen. Wij vonden het een goed plan en besloten dus om dit weekend erop uit te gaan en hem dan zondag te komen helpen met het verhuizen van zijn huisraad.

Om half zes reden wij Lelystad uit om richting Harderwijk / Kootwijk te rijden om daar de A1 richting Apeldoorn / Arnhem te rijden. Onderweg werd het behaaglijk warm in onze camper en reden we gestaag richting het oosten van Nederland. Het was niet te druk onderweg, dus omstreeks 19.00 uur kwamen we aan op  de camperplaats Brockhausen in Stokkum, vlakbij ’s Heerenberg.

4 Prachtige vlakke camperplaatsen midden in de bossen tegenover een gelijknamige camping. Eenmaal de camper te hebben geplaatst, wilden we de elektra aansluiten op de automaat. Tien Euro aan munten in de automaat gooien en je hebt elektra en betaald voor de plaats. Nadat ik meteen de 10 euro in de automaat gegooid had, snoer in stopcontact gestopt en…….niets! Had ik weer !

Paar minuten lopen klooien om toch te proberen of ik nog ergens een knop moest indrukken of zo, maar nee dussss!

Als net startende camperaar loop je dan te klooien, terwijl een andere camperaar en zijn vrouw naar je zitten te staren en als handige Henkie (not!!), word ik daar dan weer kriegelig van, dus al snel opgegeven en naar de receptie gelopen van camping, welke gesloten was. Wel een knopje om intercomcontact te krijgen. Na enige minuten kwam de beheerder en sloot ons aan op elektra.

Toen ons lekker omgekleden in de camper en in chill modus hapje gegeten en de rest van de avond gelezen en landkaarten zitten bekijken waar we allemaal heen willen op termijn. Super gezellig!

Als laatste nog even afwasje doen, vuilnis weggooien en dan lekker klaar maken voor de nacht.

Miriam is in haar nopjes ; we horen alleen maar vogeltjes fluiten om ons heen, midden in de bossen. Morgenochtend zal dus een kakelfonie aan geluid te horen zijn en dus waarschijnlijk vroeg wakker! Maar nu eerst lekker warm in ons knusse bedje, lepeltje / lepeltje! welterusten!

Zaterdag 28 maart 2015

Vanmorgen voor ons doen lang uitgeslapen tot 9 uur en vervolgens in rustig tempo koffie gedronken en ontbijtje gedaan. Kacheltje doet het goed en ook alle andere zaken in de camper functioneren naar behoren. Na het ontbijt wilden we meteen gaan wandelen omdat het weer nog steeds goed was in Stokkum. Voor het eerst douchen in onze camper, dus ook afwachten hoe dat zal verlopen. De douchecabine is voor mij zelfs ruim te noemen en dus zonder problemen heerlijk een warme douche kunnen nemen. Ook de druk van het water was vergelijkbaar met thuis, dus ook prima!

Wandelend naar het dorp Stokkum, liepen we langs heuvelachtige weggetjes, langs een molen en toen maar besloten om door te lopen naar ’s Heerenberg, tegen de duitse grens aan gelegen.

Een leuk dorp met gezellig centrum, winkeltjes en horeca. Miriam heeft nog een kekke joggingbroek gescoord en……een papaplu gekocht! Was nodig want de regen die stopte met zachtjes regenen. Met nog 5 kilometer voor de boeg met wandelen waren we dus ook echt nat toen we in de camper kwamen. Vervolgens lekker omgekleed, pot thee gezet en gezellig gelezen in ons 2e huis.

’s Avonds heeft Miriam een lekkere pot gekookt en hebben we op een filmpje gekeken. Nu ik het blog schrijven en Miriam ligt warm in bed haar boek te lezen. Kneuterig allemaal, maar wij vinden het super saampjes zo op pad. Morgen laatste dag; lekker uitslapen, opruimen en overdag nog even naar Obelink in Winterswijk om nog wat kleine spullen te kopen voor de camper.

Daarna naar broer Harry om te helpen met sjouwen van zijn huisraad in zijn nieuwe huis en vervolgens met de familie uit eten in Gaanderen. Wij hebben ons eerste camperweekend van 2015 erop zitten.

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: