10 Maart 2019: Teleurstellingen van een camperaar

Een camper kopen met daarbij als eerste de focus op het makkelijk mee kunnen nemen van onze e-bikes in de garage van de nieuwe camper. Niet meer een zwaar, log en lelijk scooter/fietsenrek achterop, zoals we die bij de Lambortinki I hadden. Onze zoektocht naar een andere camper was dus vooral gericht om dat probleem te voorkomen en dat onze fietsen droog en warm onderdak zouden vinden in de garage van onze camper. Wel; Die camper hadden we dus gevonden en we zijn daarom blij dat we dat we 2 weken geleden uit de stalling konden halen om de eerste 2 weekenden van maart heerlijk erop uit te gaan met onze Burstner Nexxo 728G, welke deze week zal worden gedoopt als de Lambortinki II. We zijn niet te houden om op pad te gaan, maar de eerste weekenden waren letterlijk in het water gevallen. Daarom toch maar thuis gebleven en zoals het er nu naar uitziet, kunnen we de komende weekenden ook niet gaan ivm werkzaamheden en andere plannen. Beetje jammer, dat wel.

Maar wetende dat het er de komende weken er niet van gaat komen, hebben we nu dan ook maar een aantal zaken geregeld die de camper nog zou moeten ondergaan voor het seizoen begint. Allereerst gaat onze camper volgende week nog nieuw luifeldoek krijgen, aangezien onze huidige doek was gescheurd. Keurig nieuw doek aangeboden gekregen toen we de camper in december hadden gekocht. Daarnaast willen we altijd bij aanvang van een nieuw seizoen een servicebeurt laten uitvoeren op de motor en campergedeelte. Ook moeten de gasslangen in woongedeelte van camper vervangen worden. De camper is 4,5 jaar oud, maar de verzekeraar stelt dat we dit moeten uitvoeren, anders vervalt de dekking bij brand. Het blijven boeven die verzekeraars….4,5 jaar oud de camper en eisen dat de slangen vervangen worden. Maar ja….doen we dan ook maar.

De afgelopen week zijn we er ook achter gekomen dat de camper die we gekocht hadden om de mooie ruime garage op zich wel ruim is, maar dat onze e-fietsen een XL frame hebben door onze lengte. Jullie raden het al….de fietsen passen er met de schoenlepel in, maar dan moet het stuur uit het frame gehaald worden en de fietsen kunnen er alleen schuin in. We keken elkaar een beetje beteuterd aan, maar de camper terugbrengen gaat niet denken we. Willen we ook niet hoor! Superblij met camper, maar je denkt dat de ontwerpers van de campers weten hoe hoog een garage moet zijn en dat het ook nog eens redelijk eenvoudig moet zijn om de fietsen goed vast te zetten in de garage. Nou…dat zagen wij onszelf niet doen met onze fietsen. Daarom maar op zoek naar een andere oplossing. Dat dit een dure oplossing zou worden, dat was wel snel duidelijk toen we op internet gingen kijken naar de verschillende e-bike dragers. Manueel, electrisch, op achterwand gemonteerd, op chassis gemonteerd en zo waren er nog een paar opties. Maar dat het meer als 1000 euro ging kosten dat was wel even een tegenvaller, maar onoverkomelijk. Drol doorslikken en gewoon een besluit nemen. 

We hebben nu dus gekozen voor de M-star E-bike drager Standaard. We kregen een erg goed en eerlijk advies van Caravan Centrum Emmeloord en daarin werd aangeraden om toch voor een drager te kiezen die op het chassis, in plaats van de achterwand, gemonteerd zou worden. Ook geen elektrische uitvoering, maar gewoon even de fietsen optillen tot kniehoogte en dan op rek zetten. Afspraak gemaakt om dit ook door hun uit te laten voeren, dus eind maart gaat dit ook nog gebeuren. Dit maakt wel dat we dus in Maart niet wegkunnen en dus voor ons erg laat aan het camperseizoen gaan beginnen.

Om toch een beetje vakantiegevoel te gaan kweken en de bijzonder natte, gure maand Maart te overleven, heb ik besloten om ons toch op hele bijzondere plekken van de wereld te laten rondlopen, in lekker zonnig weer. Zoals jullie misschien weten ben ik in mijn werk veel bezig met innovaties in de zorg en onderwijs, heb ik een supergave Oculus VR bril gekocht om in een virtuele wereld de mooiste bestemmingen te laten zien. Zo zijn Miriam en ik dit weekend al in Kenia, Rome, Californie, Egypte geweest en hebben we in de brandende zon over de chinese muur gelopen.

Was supergaaf! Ook mijn schoonouders van 76 jaar oud heb ik getrakteerd op een 3D wandeling in Jurrasic Park, tussen dinosaurussen. Hun gebit viel nog net niet uit hun mond, maar wat vonden ze het prachtig! Ook tof om dat te zien!

Comments

10 reacties op “10 Maart 2019: Teleurstellingen van een camperaar”

  1. Gwenny Avatar
    Gwenny

    Jammer, dat jullie weekenden niet zijn geworden, wat jullie gepland hadden. Laten we hopen, dat het een lange nazomer wordt . 🤞🏼🤞🏼👋🏻

    Like

    1. martin&miriam Avatar

      Komt goed, Gwenny! Jij hebt het ook gaaf gehad he met die verre reis van je? xx

      Like

  2. martienrood Avatar

    Precies dezelfde als wij hebben, prima keus. Wij hebben nog een losse oprijgoot erbij gekocht hoewel ik deze lang niet altijd gebruik. We oppassen met steile op en afritten en verkeersdrempels. Deze wil je nog wel eens raken , en dat vinden de lampjes in het rek niet fijn. Veel plezier ermee.

    Like

    1. martin&miriam Avatar

      Okay, gaaf! Dat is onze zorg ook; de grond niet raken bij dergelijke verkeersobstakels. Onze camper heeft nogal een lange achtersteek achter de as. Daarom eerst overwogen om elec lift te kopen op de achterwand. Verkoper verzekerde mij dat dit de beste oplossing was omdat deze op chassis is gemonteerd. Als je je bumper nog niet beschadigd hebt, dan ook de drager niet.

      Like

      1. martienrood Avatar

        De verkoper is wel wat optimistisch, maar het gaat best al blijft het opletten.

        Like

  3. Frank Leferink en Klaas van den berg Avatar
    Frank Leferink en Klaas van den berg

    Hebben jullie oude camper op foto ws gespot op een camperlocatie via Nkc op nummer 13661 naam mercurey

    Like

    1. martin&miriam Avatar

      Ook nog met de Lambortinki sticker?

      Like

      1. Frank Leferink en Klaas van den berg Avatar
        Frank Leferink en Klaas van den berg

        Niet gezien , wel exact dezelfde
        Groeten

        Like

  4. Klaas van den berg en frank Leferink Avatar
    Klaas van den berg en frank Leferink

    Je kunt hem zo zoeken op nummer , heb je de Nkc app??

    Like

  5. Frank Leferink en Klaas Vanden berg Avatar
    Frank Leferink en Klaas Vanden berg

    Het is een Camperplaats in de Bourgondië (F)

    Like

Plaats een reactie