Na 17 jaar in ons leven te hebben gekampeerd met eigen kampeermiddelen, hebben wij in september 2020 besloten om te stoppen met kamperen en definitief te gaan voor het kopen van een eigen chalet in Drenthe. Nadat we in het afgelopen jaar veel parken virtueel of fysiek hebben bekeken en ook chalets met elkaar vergeleken, hebben we direct in onze laatste kampeervakantie besloten om op Chaletpark De Eeke in De Kiel een heel fijn en comfortabel chalet te kopen.

Na aanvaarding van het chalet welke we op het oog hadden, zijn we direct begonnen met het naar onze zin maken van dit chalet. De vorige eigenaren hebben er met veel liefde voor gezorgd, maar door de leeftijd van 80+ toch een andere stijl van inrichting binnen en buiten, wilden we wel duidelijk onze eigen stempel op zetten. Want ondanks dat dit maar een “recreatiewoning” is, willen we het wel als een “thuis” beleven.

Het chalet ligt op een prachtig chaletpark, aangelegd door een landschaps-architect en hierdoor een heel speels, maar strak aangelegd recreatiepark. Voor verwijzing naar het park, verwijzen we door naar hun website http://www.de-eeke.nl om een goede indruk van hun visie en park weer te geven.

Het chalet ligt aan de buitenzijde van het park, tegen de bosrand. Het chalet ligt op een kavel van 258 m2, waarop een wit canexel chalet is geplaatst van 4,30 mtr x 11,00 mtr. voorzien van een badkamer, een 2-persoons slaapkamer met vaste kasten, een logeerkamer met 2x enkele bedden en vaste kast, een los toilet, een keukenblok met inbouwapparatuur en ruime woonkamer van 4,30 mtr x 5,05 mtr.

De tuin hebben we aangepakt door de oude beplanting weg te halen en een nieuwe inrichting te laten plaatsen door plaatselijke hovenier. Ook heeft deze beste man een hek geplaatst rondom de kavel om onze teckel Joep te voorzien van een eigen territorium. We zijn superblij nu het project “chalet” is afgerond en dat wij nu kunnen genieten van uitsluitend onze vrije tijd hier. In het voorjaar gaan we zien hoe de tuin er dan uitziet.

%d bloggers liken dit: