Lambortinki 1.0: Eura Mobil Integra 680 SB (Bouwjaar 1999)

IMG-20150523-WA0004Onze camper is een Eura Mobil Integra 680 SB, gefabriceerd medio 1999 in Duitsland. De eerste 8 jaar heeft hij daar ook gereden voordat de camper naar Nederland is geimporteerd in 2007.

Het onderstel van de camper is een Fiat Ducato, type 230, 2.5 TDI met 122 PK onder de motorkap. Het chassis is een Maxi Alko chassis met dubbelassige achteras.

Aan boord hebben wij: 120 liter schoonwatertank,m 100 liter vuilwatertank, 2x 80 Amp huishoudaccu’s, 900W zuivere sinus omvormer, 3x zonnepanelen, achteruitkijkcamera, Camper-navigatiesysteem, Truma verwarming in opbouw en cabine, inclusief 12 liter boiler, 3x pilotenstoel, barzit, leren bekleding en achteruitrijcamera. Voor de donkere en koude avonden hebben wij LED-TV aan boord met AC-Ryan HD mediaspeler. Aan de buitenzijde van de camper hebben we nog een buitendouche en gasaansluiting tot onze beschikking.

De camper is door de vorige eigenaar met heel veel aandacht opnieuw gestoffeerd en met leer bekleed. Ziet er goed uit! Wij hebben inmiddels nieuwe vloerbedekking in de camper gelegd.

DCIM/100MEDIA/DJI_0053.JPG

Ook hebben we een scooterrek achterop geplaatst om zodoende onze Sym Fiddle II scooter overal mee naar toe te nemen. Erg fijn om mobiel te zijn, waar je ook staat met je camper. Echter, in zomer van 2017 de scooter verkocht en het rek omgebouwd tot e-bike rek. Samen rijden we nu op Amslod fietsen.

De afgelopen 3 jaar is de Lambortinki goed onderhouden geweest en hebben we inmiddels de volgende onderdelen vervangen: Michelin Argilis banden rondom (2015), Schokbrekers rondom (2015), 2x huishoudaccu’s vervangen (2017), Zonnepaneel bijgeplaatst (2015), Groot motorisch onderhoud, inclusief brandstof- en luchtfilter vervangen (2017), Complete reiniging- en poetsbeurt door professioneel bedrijf (2017).

In de winter van 2017 hebben wij door Smits Campertechniek in Ede, groot onderhoud laten plegen op onze Eura Mobil. Naast het motorische gedeelte van de camper is ook de bovenbouw grondig onder handen genomen. Met name de constructieve verbindingen op en rondom het dak zijn opnieuw gereinigd en vakkundig afgekit. Ook worden alle dak- en raamlijsten opnieuw voorzien van een nieuwe kitlaag en afdekstrips. Kortom; we hebben besloten om met deze trouwe Lambortinki nog een paar jaar mooie vakantie’s te gaan vieren en derhalve moet er ook geinvesteerd worden in goed onderhoud.

Destijds, nadat we in 2014 de camper gekocht hadden, hebben wij middels een prijsvraag onder onze (Facebook)vrienden de camper een naam gegeven; een persiflage op het luxe automerk Lamborghini met een knipoog naar onze  achternaam:          Lambortinki

IMG_0019

Inmiddels is het afscheid geweest van onze geliefde Lambortinki, de EuraMobil 680. We hebben hem verkocht aan een heel leuk echtpaar, die er hopelijk nog jaren plezier van gaan beleven. Wij hebben erge mooie herinneringen gemaakt met de Lambortinki en hij heeft ons nooit in de steek gelaten. Nu gaan we op zoek naar de 2.0 versie van de Lambortinki. Als deze er is, zullen we een eigen pagina voor deze nieuwe reisgezel gaan maken.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: