29 juni 2018: Camping Parc La Clusure in Bure (Belgische Ardennen)

Nadat we deze ochtend afscheid hadden genomen van onze mini-camping in Menessaire, waren we nu onderweg naar een maxi-maxi camping. Niet dat dit soort campings ons ooit heeft getrokken, maar aangezien dat de zoon van lieve kennissen van ons daar als beheerder werkt en wij er veel over gehoord hadden hoe mooi en groot het was, hadden wij ooit aan hem beloofd om eens daar langs te gaan. Ook Joost, de zoon, had in het verleden al een plaatsje voor ons klaar gehouden, maar toen wegens andere oorzaken zijn we niet gegaan. Nu dus wel!

Even om een voorstelling te maken van waar we naar onderweg waren; de camping kan ongeveer 2500 mensen herbergen op zo’n 400 staplaatsen, 150 huur-caravans en heeft tevens diverse restaurants en theater’s op het terrein. Het is een 5-sterren camping en dat kun je ook wel zien. Alles is echt tot in de puntjes verzorgd en de omgeving is prachtig en natuurrijk in de ardennen. Maar ja….die 2500 mensen….die trekken ons totaal niet! We hadden aan Joost gevraagd of er aan het einde van de middag een plekje vrij was voor 2 nachten. Joost kennende wist wij dat we op een rustig veldje ver van het vertier wilden staan. Dat had ie goed gezien!

Maar eerst moesten we er nog zien te komen. De afstand tussen Menessaire en Bure in Belgie bedraagt zo’n 400 kilometer en aangezien we de eerste paar honderd kilometer binnendoor moesten, hadden we de dag wel nodig om er te komen. Uiteindelijk 7 uur over gedaan om over die 400 kilometer te doen. Vanaf Bourgondie lopen er geen snelwegen naar het noorden en naar de Champagne streek, dus dat kost even wat tijd. Wel een prachtige route gehad.

Maar aangekomen bij de camping had Roos, de vriendin van Joost, al de incheck-papieren voor ons klaargemaakt. Een medewerker begeleidt ons naar plek 434, op het achterste veldje, vlak bij een fraai riviertje wat achter de camping loopt. De rivier is wederom erg mooi begroeid met bomen langs de oevers, stenen in het water, kraakhelder water en prachtige doorkijkjes naar het verdere verloop van de waterpartij. Nadat we de camper hadden aangesloten op de prima plek, wilden we in verband met onze gaarheid van de warmte niet voor de camper zitten, maar aan de oever van de rivier in de schaduw. Heerlijk plekje!

Miriam had paar biertjes en zoutjes meegenomen en onze stoelen samen daar neergezet. Toen ook Joost even tijd had om ons te begroeten  en samen met ons een drankje nuttigde, konden we even bijpraten. Maar al snel moest ie weer aan het werk en zijn Mir en ik nog even bij de rivier blijven zitten en hebben Joep uitgelaten langs de rivier. De kleine veldheer is super in zijn nopjes en kwispelt de godganse dag achter ons aan. De lange rit van vandaag is ie alweer vergeten en ook toen was Joep geweldig in de camper. Rustig slapend en op zijn tijd op schoot om als een wijsneus ieder auto aandachtig te bekijken. Geweldig om hem zo deze weken mee te maken.

Tijdens het voorbereiden van het avondeten bij onze camper, werden we nogal zeer beklemmend betrokken in de gesprekken met onze buren. Dit gezin kwam uit Maastricht, erg aardige mensen, maar waren zeer opdringerig op zoek naar contact. We moesten bij hun komen zitten, meedrinken en binnen een paar minuten het hele levenspad werd uiteengezet. Ook hun hond was redelijk opdringerig zoekend naar spelen met Joep, kortom; een opdringerig geheel. Ook tijdens het eten steeds interactie zoeken en maar kijken of we reageren. We hadden er geen zin in.

Wij samen lekker vroeg naar bed en de gezelligheid buiten ging tot 2 uur in de nacht door, totdat Miriam er genoeg van had en naar ze toe liep of ze ook naar bed wilden gaan. Wat een gelach en gelal was het. Ook de volgende ochtend om 7 uur ging het spul weer tekeer buiten en hun hond om onze camper snuffelen en daardoor Joep weer blaffen en drukkig doen. De hoeveelheid van dit soort types zat alom om ons heen en dat is niet echt wat we zoeken, dus we besluiten om na 1 nachtje weer te vertrekken. Niet om de camping, want die is echt top als je dat soort vertier zoekt. Je hoeft eigenlijk met je kinderen het park niet af, zoveel is er te doen! Maar wij slaan even over en gaan weer door naar de volgende camping. Nederland gaan we weer betreden om nog een mooie 2e week vakantie door te brengen. We hebben Joost op de hoogte gebracht en hij begreep de zaak volledig. Was erg leuk om hem zo daar in zijn werkomgeving zo’n grote organisatie te zien leiden en hem ook nog even te hebben gesproken!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Maken toch vaak zelfde dingen mee , bv opdringerigheid , terwijl wij een gezellig praatje op z’n tijd waarderen .
  Maar wij zijn samen op vakantie , dat begrijpen mensen vaak niet.
  Wij een week terug van 5 weken trekken en fietsen door Nederland , ook al zulk mooi weer gehad .
  We wensen jullie een fijne 2 e week
  Leuk om jullie belevenissen te lezen , hier vaak blijken van herkenning. Groeten van
  FenK

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat leuk om te vernemen! Jullie dus ook super geboft met weer! Fijn! Wij waren in Frankrijk en overwogen om of verder te gaan of lekker naar NL. Wij nu ook fietsen de komende dagen.

   Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: