22 juli 2018: Sanitaire ontspanning!

We zijn momenteel niet op reis of een weekendje weg, want de komende weken staan in het teken van in onze eigen tuin vertoeven en motorrijden in de weekenden. We zijn inmiddels al weer een paar weken aan het werk en onze camper staat nog wel voor de deur, terwijl we normaliter in deze weken de camper in de stalling plaatsen bij ons vertrouwde adres in Swifterbant. De reden dat de camper nog voor de deur staat, heeft te maken met het feit dat we zowel de keukenkraan als de douchebak in onze camper kapot hebben. Tijdens onze laatste dagen van de vakantie in begin juli is Miriam door het doucheputje gestapt met haar voet. Nu staat ze niet echt bekend als een stampvoetend verwend krengetje, maar omdat ze dacht dat het doucheputje verstopt was, tikte ze met de bal van haar voet op het putje in de hoop dat de verstopping dan zou verdwijnen door de luchtdruk van haar voet. Dit deed de lieftallige echtgenote met groot enthousiasme, zoals zij alles met groot enthousiasme doet. Echter het gevolg was dat ze het doucheputje door de douchebak van de camper trapte. De douchebak is natuurlijk even oud als de camper, zo’n 18 jaar, dus het plastic kan dan weleens uitgedroogd zijn.

De breuk dit ontstaan was hierdoor was behoorlijk groot en ook het plastic van de overgebleven bak was gehaverd, dus we waren bang dat we de hele bak moesten vervangen. Toen we eens goed keken wat dat dan zou betekenen qua werk en kosten, werden we niet heel blij. De bak zou er helemaal uit moeten en weer een nieuwe bak erin, inclusief arbeid. Ik zie het mijzelf niet doen…..ik zie mijzelf uberhaupt niets doen qua technische klusjes, gezien mijn enorm beperkte motoriek en de stressfactor die om de hoek komt kijken als ik iets moet doen van dien aard.

De eerste stap was om via de importeur van onze camper te vragen of onze douchebak nog leverbaar is en wat een nieuwe douchebak kost, inclusief montage. We kunnen stellen dat de camperbedrijven het weer druk hebben en niet zitten te wachten op dit soort geneuzel. Op de terugkoppeling van de hierboven vermelde vraag, kreeg ik het antwoord; nee, bak is niet meer leverbaar……..punt! Ja, maar…..wat nu dan? Tja….dat wisten zij ook niet…ze kwamen niet met alternatieven, oplossingen, verwijzingen, suggesties, niks, nada, nothing! Zoek het maar uit! Dit gedrag bij mijn eigen importeur van camper, echt teleurstellend. Toen maar zelf op onderzoek uit dmv bellen, surfen, mailen. Geen enkel bedrijf kon ik vinden die met een oplossing kwam, behalve de suggestie van een nieuwe bak kopen a ruim 1000 euro. Nou…voor dat geld kun je veel douchemuntjes kopen op de camping!! Gaan we niet doen dus.

Uiteindelijk kwam de beste oplossing van mijn eigen lieftallige echtgenote naar voren: Waarom kopen we niet grotere rozet op het gat en monteren we deze weer op het bestaande sifon? Goed plan en kost geen 1000 euro, maar ongeveer 15 euro! Kijk…daar kunnen we wat mee. Zo gezegd zo gedaan en ik op pad om een groter rozet te kopen die past om het ronde gat in de douchebak. Die missie was snel geslaagd en Peter, onze zwager en ik de rozet, inclusief bijbehorende pakking in de bak gelegd en deze vastgedraaid. Echter tijdens de test bleek dat de sifon lekte. Balen! Maar deze week in campingwinkel nieuwe sifon gekocht voor de camper, identiek aan de bestaande, dus met veel vertrouwen weer gemonteerd, samen met Miriam. Potverdikke…ook nu bleek het nog te lekken. Miriam en ik samen goed gekeken wat er aan de hand was en we konden zien dat de pakking van de rozet bij het aandraaien door het gat werd geduwd en dus niet waterdicht. Ik was er inmiddels wel weer klaar mee en dacht dat het niet meer ging lukken, maar toen werd door Peter geopperd om met Tixopalthe Kit (dat is nogal een rigoreus middel om oppervlakten af te dichten, zelfs onder water. Een soort bitumen kit. bij Gamma niet te krijgen vanmorgen, maar Peter had nog een tube liggen en konden we gebruiken. We hebben vanmorgen alles dicht gekit, maar wel netjes afgewerkt. Je ziet er niks meer van en vandaag even uitharden en dan morgen water in de bak gooien…..we zullen zien!

Daarnaast moest natuurlijk ook nog even de keukenkraan in de camper vervangen worden en daarmee was ik begin van de week al begonnen. Hoe moeilijk kan het zijn; kraan monteren op aanrechtblad en 2 slangetjes aansluiten. DAT moest ik toch wel kunnen…toch? Nope! Alleen al de juiste kraan en koppelingen kopen was al een gedoe. Daarom maar even goed de diameter van het gat waar de kraan doorheen moet opgemeten, alsmede ook de diameter van de koppeling. Goed beslagen ging ik op pad om de koppeling te kopen, maar na het laten zien van de foto, kreeg ik vervolgens 26 wedervragen op mij af gevuurd; bi/bu of bu/bi? 5/8″ versus 3/4″, knel of draad? Tjesus….wat n hel! Maar het kwam goed uiteindelijk!

Fase 1 ging zeer voorspoedig. Het monteren van de kraan op aanrechtblad was vakwerk, al zeg ik het zelf. Maar fase 2; het aansluiten van de warme en koude water slang was een drama. Diezelfde Peter had mij een bosje Hennep meegegeven om om het draadwerk van de koppelstukken te wikkelen. Bleek heel ingewikkeld te zijn…maar niet waterdicht. Shit….Alles weer los en weer opnieuw monteren, en dat 5x achter elkaar en kreeg de hennep niet goed afgedicht. Maar technisch zoals ik ben, dacht meteen; dan maar even met teflon proberen. Ging ook niet! Elke keer als ik de de koppelingen aandraaide, dan krulde de flexibele slangen omhoog van de kraan en deed de kraan het dus niet. Op zulke momenten dan baal ik echt als een stekker om iemand dan te vragen om te helpen. Peter had zijn Superman cape omgedaan en kwam redding brengen…in 3 minuten! Toen zat het vast. Heeft ie dan met de hennep aangesloten? Njet! Hieft ie dan teflon gebruikt? NEIN!! De beste zeer gewaardeerde techneut van de familie zag dat in de slangen van de camper-aansluitingen een soort pakking zat en dus helemaal geen hennep/teflon nodig was. Via 2 waterpomptangen tegendraads beide kanten de koppelingen aan te draaien, krulde de flexibele slang ook niet op. Was echt in 3 minuten gebeurd (hufter!!).

Miriam ziet dan mijn trillend lipje, mijn doortraande en hangende oogleden, inclusief afhangende schouders en zegt dan heel liefdevol: “je kunt ook niet alles kunnen…iedereen zijn vak!”. Samen dan maar even een drankje doen, doet wonderen. Kortom; de Lambortinki is weer waterdicht en er kan weer gedoucht worden. Het was een enerverende week…en dat was het in deze hitte!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

 1. Oh oh , zien het voor ons , wij zijn ook van die mensen die graag willen maar …..
  En dan zijn er gelukkig bij ons ook dat soort technomannetjes.
  Wij 29 e nog we eens naar Assel camping westerwolde , een en al natuur , midden in de domeinen vande koning
  Nu 9 electraplaatsen , rest niet , nu ook WiFi
  Gelukkig hebben jullie de camper weer heel
  Ook wij douchen niet in onze camper door de ouderdom van het plastic , en het is ook een gedoe , dus campingdouchje
  Gauw weer weggaan , tis genieten met dit weer , wij gaan nu 10 dagen
  In sept nog 3 weken
  Doe je peter onze groeten , zon fijn iemand die jongen en Luus Idem alleen dan in de vrouwelijke vorm
  Fenk

  Geliked door 1 persoon

  1. Jullie hebben groot gelijk! Wij gaan volgend weekend weer even weg. Zal P&L de groeten doen en hoorde ook al dat jullie Nancy van Tilburg kennen….kleine wereld, dat Lelystad! Geniet lekker samen en tot snel!

   Like

 2. Goed dat we een techneut in de fam hebben maar jij bent op andere vakken weer een techneut en ons Miriam is overal goed in ja dat heeft ze van mij natuurlijk

  Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: