1 mei 2019: Chip-tuning van de Lambortinki 2.0

De afgelopen weken vele camper-forums gelezen, de ANWB geraadpleegd en een aantal bekenden die het wel hadden laten uitvoeren op hun camper gevraagd of zij tevreden waren over de effecten, was het voor mij wel duidelijk. Ik ga onze Burstner Nexxo, alias de Lambortinki 2.0 laten chip-tunen.

De afgelopen weken zitten dubben wat we gingen doen; de eerste vakanties afwachten of de camper een beetje makkelijk de bergen op komt, of toch maar meteen de camper laten chip-tunen? We vonden namelijk eigenlijk al dat de nieuwe camper veel comfortabeler en krachtiger reed als de good old Eura Mobil die we eerder hadden. Het verschil in bouwjaar 1999 naar 2014 is een enorm verschil qua rijcomfort. We hadden wel tegen elkaar gezegd dat we deze nieuwere camper echt helemaal naar ons zin wilden hebben, aangezien we er ook de komende jaren veel mee weg willen. Nadat we direct na aankoop van de camper meteen toch ook het e-bike fietsrek hadden gekocht en laten monteren, bleef die vraag om te chip-tunen door mijn hoofd spoken. 

De vele aanbieders pretenderen allemaal de beste software te hebben gemaakt voor de meest smooth-lopende motoren van de Fiat-Ducato serie. Na wat belletjes te hebben gemaakt en websites bezocht, kwam ik bij Go-Eco Chip-Tuning Harderwijk uit. Overzichtelijke website, goede reviews op de site, maar ook op forum’s en contactformulier ingevuld met de wens om mij te benaderen. Dit gebeurde maandag direct door een keurige bevlogen heer, Bryan Reyneke. Deze overtuigde mij zo goed onderbouwd, dat ik besloot om de afspraak maar te maken. Nu was ook nog het toeval dat hij in Lelystad, mijn woonplaats, op dat moment net klaar was met een andere klus en direct kon langskomen. Huh?? Hoef ik niet naar een garage of zoiets? Nee, hoor! Kan gewoon bij je voor de deur. Aangezien de camper bij ons op de oprit staat, kon het dus meteen uitgevoerd worden. Klasse! Ik blijf natuurlijk een klein kind waar het gaat om toys for boys, gadgets en alles wat op wielen gaat. Wil het meteen hebben.

De heer Bryan Reyneke van Eco-Go Chiptuning Harderwijk

In mijn middagpauze maar even naar mijn huis gereden en klaar was ie al. Certificaat erbij en uitdraai van de performance van mijn camper, dat het ook door erkend bedrijf is uitgevoerd. Goede uitleg gehad en ook werd aangegeven dat ik eerst maar een paar goede ritten moest maken, maar dat ik het effect direct ga merken. De camper loopt rustiger, vloeiender gasresponse en meer kracht onderin het koppelvermogen. We waren voor deze werkzaamheden ongeveer 300 euro kwijt en voordat 50 PK’s erbij gekregen en een veel gunstiger koppel qua trekkracht.

In de paar kleine ritjes die ik nu gedaan heb, merk ik inderdaad het verschil. Als een kind zo blij en kan nu helemaal niet wachten om de bergen in te gaan. Maar ja…om nu de Lemeleberg of Grebbeberg te doen, dat lijkt me niks. We wachten daarom met smart op onze komende vakantie over een paar weken. Oostenrijk, Italie en Slovenie, here we come!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Lekker vooruitzicht! Ik ben ook heel benieuwd hoe onze camper het gaat doen in de bergen. Ik was er niet specifiek naar op zoek maar een mooie bijkomstigheid is wel het 3 liter blok met 180 pk. Ons plan is om richting Noord Spanje te gaan (Costa Verde) via de Pyreneeën.

    Geliked door 1 persoon

  2. Prima bedrijf met zeer vakkundig personeel. Ik heb er ook mijn auto laten tunen en hierover ook dik tevreden.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: