22 + 23 juni 2019: Festival Wedding op Evenementen-camping Eigen Wijze in Bant

De afgelopen weken niet aan toe gekomen om ons reisblog Camperjoy bij te werken, dus nu maar even in de pen gekropen om een prachtig weekend te beschrijven in het kader van het huwelijk van ons bruidsmeisje van weleer en lieve nichtje Elles met haar prins op het gele ambulance-paard Lodewijk. Dit bijzondere span had ons allen uitgenodigd om hun inmiddels op maandag 17 juni afgesloten huwelijk feestelijk bij te wonen op een mooie locatie in ons geliefde Flevoland; Evenementen-camping Eigen Wijze, midden in de natuur en in de nabijheid van Bant.

Dit terrein en camping kenmerkt zich vooral op festiviteiten en in dit geval dus ook bruiloften. Inderdaad bruiloften; 2 stuks namelijk deze dag. Elles en Lodewijk vieren het huwelijk samen met 2 vrienden, welke vanaf hun prille jeugd al maatjes zijn. Bijzonder om een dubbel huwelijksfeest te vieren waarbij je totaal vreemde mensen tegenkomt die dus niet voor het feest van jouw nichtje komen.

Miriam en ik zijn op zaterdagochtend 22 juni in de vroege ochtend naar Bant gereden met de camper, aangezien we het liefst in ons eigen mandje willen slapen en naar bed willen gaan wanneer wij dat willen. Anderen kozen ervoor om een huisje op het terrein te huren en daar met vrienden, familie gezamenlijk voor een nacht de kosten te delen om te kunnen blijven slapen. Het feest zou namelijk een festival-achtige sfeer krijgen en tot in late uurtjes gaan duren. Wel; dat was een understatement, want het werden uiteindelijk de vroege uurtjes van de volgende dag.

In ieder geval had iedereen er zin in om naar dit feest te gaan, want dit stel is een bijzonder stel en met een hoge gunfactor. Dat de weergoden ook nog eens volledig meewerkten op deze beide dagen was alleen maar de kers op de taart.

Nadat Mir en ik het terrein opreden zagen we direct grote broeder Harry en zijn Joanne staan met hun fraaie camper. Ons plekje was direct naast die van hun, dus toen we klaar waren met de camper goed neer te zetten en de stoelen buiten, was het tijd om even samen een bakkie te doen.

Om 13.00 uur moesten we klaar zijn om naar het feestgedeelte te gaan,  dus na het bakkie koffie even omkleden in een soort festival cq Ibiza-style cq feel your self good-kleding, konden we in een prachtige buitenomgeving met lampionnen, picknicktafels, life muziek, eten en drinken, vrolijke mensen eerst met elkaar acclimatiseren voordat we werden meegenomen naar een idyllische plek tussen de heide bloemen, zandstrandje, prieeltje met bloemen omwikkelt en een honderdtal klapstoeltjes in het zand, vergezichten van weilanden, vee, bomen en water.

Zag er echt waanzinnig uit! Aangezien ik mijn drone bij mij had, even afgestemd met de foto- en videograaf of ze bezwaar hadden dat ik met de drone ging vliegen om vooral het aanlopen naar het prieel van de beide bruiden van bovenaf te filmen. Was prima en de beelden zijn achteraf prima gelukt.

Mijn zwager Kees gaf onze Elles weg aan haar Lodewijk na een emotionele wandeling naar het “altaar”. Kees is jaren na het overlijden van mijn zwager Victor met mijn zus Annette getrouwd en Elles was vanaf dag 1 al meteen stapel op Kees. Nu is overigens iedereen stapel op Kees, maar dat terzijde… Dus dat Keessie zijn dochter weggaf en later dan in de ceremonie dan ook zo’n prachtige liefdesverklaring van Elles kreeg, hield de wangen niet droog. En nu kennen jullie mijn wangen….dat is heul nat dus!!

Sowieso was deze huwelijksceremonie van  beide bruidsparen werkelijk de meest mooie, indrukwekkende, emotionele maar ook hilarische ceremonie die ik ooit heb mogen bijwonen. Het was zo verschrikkelijk persoonlijk, met tranen van plezier en van verdriet, maar vooral ook zo humoristisch en dikwijls grof, dat je van de ene emotie naar de andere geschopt werd. Ondanks dat wij de vrienden van Elles en Lodewijk niet zo goed kennen, hadden we na de ceremonie het gevoel dat we ze door en door kenden…was echt prachtig.

Na de ceremonie gingen we naadloos over in een zeer geslaagd feest, waarbij het aan niets ontbrak. Wat een ieder vooral opviel was het zeer vriendelijke personeel en het fantastische eten en  drinken. Met veel liefde runden beide broers deze camping Eigen Wijze en hadden er overduidelijk schik in om het mensen naar de zin te maken. Was echt top! Iedereen liep door elkaar heen, praatte met elkaar, laafden zich aan de bar en toen het later overging naar een BBQ en tevens een foodtruck op het terrein, was het festival-plaatje compleet. De muziek liep door tot diep in de nacht in een, voor ons, een eentonige dreunsoort waar Armin van Buuren zijn neus nog niet voor ophaalt. Aangezien onze camper vlakbij het festival terrein stond, hebben Mir en ik tot 6 uur in ochtend niet kunnen slapen. Beetje brak wakker worden, maar memorabale dag geweest.

In het bruilofsarrangement zat ook het gezamenlijk ontbijten met elkaar om 09.30 uur. Dat we niet de enige waren die brak waren, werd al heel snel duidelijk. Gerimpelde fossielen met Einstein haren en vliegen zwermend rondom hun hoofden zaten half slapend aan de picknicktafels en de gebakken eieren met spek namen gretig aftrek. Nu ook alle Lammertink-clan familieleden er waren, bleef er weinig eten over en toen die conclusie getrokken was, ook direct het moment om op te stappen. Na het ontbijt afscheid nemen van familie en vrienden en iedereen met mooie herinneringen naar huis, terwijl de bruidsparen allebei naar verre oorden hun huwelijksreis gingen beleven. Het was werkelijk een weekend om nooit te vergeten! Bedankt Elles, Lodewijk, Daan en Sjoerd!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

    1. Beste Bruid om te zijn, wat leuk dat je binnenkort zelf gaat trouwen! Deze locatie in Bant is echt een aanrader indien je iets anders wilt dan de standaard feestzaal (ook niets mis mee trouwens..). Op deze locatie kunnen je gasten kamperen, overnachten in huisjes en het terrein leent zich goed voor themafeesten zoals dus Ibiza-festival stijl, maar ook Country- en Caribean stijl. Je mag zelf alles decoreren zoals je wilt en de horeca daar is echt super goed en erg vriendelijk en vooral hartelijk personeel. Was echt top!

      Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: