24 – 25 MAART 2020: CAMPING VOSCHEHEUGTE IN MANTINGE (DR)

Dinsdag 24 maart 2020:

Doordat we niet mogen werken binnen onze eigen ondernemingen ivm coronavirus, besluiten we maar om een paar dagen op pad te gaan met onze nieuwe caravan. Mooie gelegenheid om alle toeters en bellen te leren kennen zonder dat je daarbij gadegeslagen wordt door een volle camping. Aangezien we nog totaal geen routine hebben om de caravan in gebruik te nemen en te ervaren hoe slim wij de caravan beladen hebben, lijkt ons deze dagen de uitgelezen gelegenheid om dit te ervaren. 

Voordat we einde van de ochtend op pad willen, gaan we eerst ons schoonzusje Luciënne ophalen om samen een verjaardagserenade te geven aan Miriam haar vader. Schoonvader Bert is 77 jaar geworden en nu geen mens door het coronavirus op zijn verjaardag komt, en onze Bertus wel van gezelligheid houdt, besluiten we om zijn cadeautje langs te brengen en Lang zal ie leven te zingen….als hij binnen blijft tenminste….Dit doen we op gepaste afstand met elkaar, staand in de hal van zijn appartementencomplex. We mochten hem niet feliciteren en kussen en we voelden dit wel als heul apart en surrealistisch…het is de wereld van vandaag, helaas.

Na dit heugelijke feit, gaan we terug naar huis en koppelen we de caravan aan de auto en gaan op pad richting Drenthe. Daar hebben we voor de komende dagen een kampeerplaats geboekt op natuurkampeerterrein De Voscheheugte in Mantinge. Het is een kleine camping, waarop we de enigen zijn die er huisvesten. Lekker rustig en iedereen ruim om afstand…de boerderij ligt op 250 meter van onze plek. Het is geen bijzonder mooie camping of zo, maar wat we nodige hebben is er en op loopafstand van de wandelroute in het Mantingerzand, een prachtig natuurgebied om doorheen te lopen. Bij ons op de camping lopen prachtige Schotse Hooglanders runderen; Prachtige beesten en loeien ons in de ochtend wakker.

Bij aankomst op de camping, kunnen we zelf een mooie plek uitzoeken en die vinden we dan ook snel. Maar dan begint het gestuntel; achteruitrijden om op de plek te komen, de mover zien aan te krijgen en datgene te laten doen wat je ook werkelijk van plan bent, terwijl direct achter de caravan een greppel loopt. De pootjes uitdraaien, vanzelfsprekend met een accuboormachine want gemakt dient de mens. De luifel uitdraaien en vastzetten met stormbanden deden we ook altijd bij camper, maar ook nu was het toch weer even wennen allemaal. In ieder geval stonden we vrij snel klaar voor gebruik. 

Nu dan de satellietschotel opzetten. Dat was werkelijk een crime. De volautomatische schotel kon de juiste satelliet niet vinden en daardoor ben ik denk ik wel 1,5 uur bezig geweest om de schotel te verplaatsen, weer uitrichten, en wachten of ik signaal had. Uiteindelijk lukte het en konden we in de avond lekker tv kijken in de caravan. Wij vinden dat altijd wel lekker, aangezien het in de avond heel erg afkoelt en wij geen lezers zijn. Netflixen gaat niet lukken aangezien deze camping buiten elk telecommunicatie verstoken is. Bellen, mailen, wifi, 4G….Allemaal met de mantinge der liefde verstoten. Totaal isolement van de buitenwereld…

Tot slot hadden we nog wat problemen met de gasaansluiting in de caravan. De gasdrukregelaar is te dik voor de lichtgewicht gasfles die we hebben. Het gas lekte langs de koppeling en hierdoor moesten we nog voor dit weekend een stalen fles meenemen, want verwarming en kooktoestel hebben we echt nodig de komende dagen. Morgen bij de dealer maar eens kijken of hij een oplossing heeft voor dir probleem. Ook het doorspoelen van het toilet lukt niet; de waterpomp van de spoelwatertank horen we pompen, maar er komt geen water uit. We checken de spoeltank op waterniveau en zien bij openen van de dop, dat het water tot de nok toe is gevuld. Ook een raadsel dat we morgen bij de dealer even neerleggen. Ik moet woensdag in Wezep onze kentekenplaat van de caravan ophalen nu deze inmiddels is binnengekomen. De dealer had ons zijn groene handelaarsplaten meegegeven zodat wij sowieso weg konden.

Maar wat een heerlijke caravan is het en wat genieten we van het comfort en ruimte van onze caravan. We slapen als een roos en het kacheltje, boiler, koelkast etc werkt naar behoren. We vermaken ons prima in ons eentje op de camping.

Hoe de verhoudingen liggen, letterlijk, zal ik toelichten. We hebben een normaal 1-persoonsbed aan de ene kant en andere kant een korter/kleiner bed, waarin je niet geheel languit kan liggen als je langer bent dan 1.80 mtr. Nu hebben jullie beeld van mij als persoon (1.86 mtr en hetzelfde als omtrek..) en mijn lieftallige, slanke, kleiner als ik zijnde droomvrouw van mij…..welk bed slaap ik denken jullie? Laat ik een hint geven: Mir slaapt heerlijk languit…..

Op onze eerste avond maakt Miriam een heerlijke preitaart in het ieni-minie keukentje en samen met een biertje en wijntje genieten we van onze eerste maaltijd in ons 2e huisje op wielen.

Mir en ik willen een extra pagina op onze camperjoy-blog gaan maken waarin we lekkere en makkelijke camping recepten willen gaan plaatsen. Hopelijk inspiratie voor andere kampeerders en ontstaat er een uitwisseling van lekkere gerechten. Met jaarlijk meer dan 20.000 websitebezoekers moet dit leuk gaan worden, denken we. De preitaart zal het eerste gerecht worden op deze pagina. Ik krijg nu weer honger als ik er aan denk.

Lekker nog in de avond tv gekeken en toen naar bed. Heerlijk geslapen!

Woensdag 25 Maart 2020:

De volgende ochtend is het vooral rustig wakker worden. We horen helemaal niets op de camping aangezien we de enige gasten zijn. Heel bijzonder! Nadat we samen koffie hadden gedronken, wilde ik direct met de auto naar Wezep om daar bij Boer Caravans A28 onze kentekenplaat van de caravan op te halen. Het RDW had zijn werk gedaan en de platen lagen in Wezep op mij te wachten en ik moest de groene handelaarsplaten terugbrengen. Na de eerste dag met de caravan op pad te zijn, waren er ook nog de kleine probleempjes met de gasfles en spoeltank toilet, die ik kon laten uitleggen door de experts van BCA28. Bij aankomst in Wezep eerst mijn handen desinfecteren voordat ik de showroom in mag lopen. De receptioniste herkent mij en geeft direct de kentekenplaat. Jorian Boer, de verkoper die ons geholpen heeft tijdens de aankoop, kwam direct om mijn vragen te beantwoorden. Bij mijn beide probleempjes had ik het gevoel dat ik weer klunsend en onbenullig uit de onhandige hoek kwam, want beide antwoorden waren al in grootverpakking bedacht….een verlengnippel op de gasfles moest er komen en ik was zelf vergeten om het plastic bakje (wat meegeleverd was) op de vulmond van de spoelwatertank te plaatsen, waardoor er een overdruk werd gecreëerd en het water door de zwanenhals werd gedrukt om de tank te vullen. Ik had beter op moeten letten bij de wijze lessen van Gert tijdens de aflevering. Story of my life…niet opletten tijdens de les! Topservice van BCA 28 om de gasnippel a 18,75 mee te geven. Nu kon ik weer met goed gevoel terug naar de camping.

Bij aankomst op de camping direct de spoeltank gevuld en had Miriam weer een erg lekkere Kerriesoep gemaakt in het kleine keukentje. Nadat we dit lekker in de zon, buiten voor de caravan hadden opgegeten was onze kleine Joep aan de beurt. Vlakbij de camping ligt het Mantingerzand, een fraai natuurgebied waarin je mooie wandelingen kan maken.

Het Mantingerzand ligt ten noordoosten van Hoogeveen en is ontstaan door het steken van heideplaggen en de aanwezigheid van schapen in het gebied. Het is een van de mooiste stuifzandgebieden in Nederland waar je prachtig kunt wandelen en fietsen.
Doordat de mens en de schapen zoveel schade aanbrachten aan de bovenste laag van het zand, kwamen de onderliggende zandlagen vrij te liggen. Hierdoor ontstonden zandverstuivingen. Het gebied Mantingerzand is heel oud (stamt uit de Middeleeuwen) en is dus ontstaan doordat de mens invloed heeft gehad op het gebied. Omdat het gebied met zandverstuivingen steeds groter werd, heeft men eind negentiende eeuw eiken- en dennenbomen geplant. Ook heeft men de jeneverbes geplant die vooral goed op stuifzand groeit.

Tijdens de wandeling nagenoeg geen mens tegengekomen en in ieder geval op gepaste afstand. De eerste kilometers was door het zand en duingebied, daarna de waterpoelen en bossen. Genoten van het weer en elkaar. Ook Joep vermaakt zich geweldig en driftig kwispelend veroorzaakte hij een aantal zandverstuivingen…zo blij was de kleine vriend! Ook het water inlopen en daarin spelen is hij inmiddels gewend en ook daarin vermaakt hij zich prima. Ook word duidelijk hoe zijn ras tot stand is gekomen. Elk konijnenhol of vossenhol duikt hij met zijn snoet in en graaft zich zo diep in, dat hij bijna olie vindt. We hebben erg veel plezier samen en al lopend komen we na een tijdje weer bij aanvang van de wandeling terug en lopen naar onze camping. Daar heeft Miriam een lekkere kaasplankje gemaakt en drankje erbij in de zon zittend. Het voorjaar lijkt echt op gang te komen, maar de wind maakt het nogal kil. We zoeken dan ook de luwte en daar is het prima uit te houden.

Na het eten doe ik als altijd de afwas bij de afwasplaats op camping en maken we er een relaxte avond van. De satelliet doet zijn werk en de nieuwe LED TV heeft prima beeld. Als het later dan nog meer afkoelt, kruipen we onder de wol en draaien de tv beugel even om naar de slaapplaatsen en kijken daar nog even het laatste Corona-nieuws. Het is een rare wereld waarin we nu zitten, maar hier op de camping leven we nu even in onze eigen corona-vrije bubbel. Het ontspant goed hier, terwijl we thuis ook gewoon onze dagelijkse zorgen hebben nu het werk stilligt. Onmacht en geen invloed op momenteel, dus laten we nog maar het beste ervan maken. Mensen besmetten is hier op de camping onmogelijk en we kunnen ook stellen dat Mir en ik groepsimmuniteit hebben…morgen weer een dag!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

 1. Alleen maar weer overeenkomsten , ook ik (Klaas )kreeg gisteren een serenade,ivm de cora crises ook geen felicitaties maar er werd hartelijk gezongen
  En dan de vosscheheugte is een camping waar ook wij geweest zijn , camping niet bijzonder maar mantingerveld ; prachtig
  Wel fijn dat jullie er ff mee weg zijn geweest , en dat klunsige dat herkennnen we ook , tis nieuw hè
  Nogmaals onze gelukwensen fenk

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Marja, wij proberen te blijven genieten, ondanks de onzekere tijden. Thuis piekeren of in andere omgeving meer ontspanning zoeken is voor ons duidelijke keuze…ontspannen!

   Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: