Thuis!

De afgelopen dagen hebben wij geen blogs geplaatst omdat gewoonweg we niet op pad waren met de camper. Nadat we de laatste dagen van onze vakantie in Crossmichael zijn gebleven, bij Neil en Yvonne, zijn we zaterdag 4 juli omstreeks half 12 vertrokken richting NewCastle. De wegen waren lekker rustig, dus we zijn uiteindelijk in alle rust om 14.15 uur in de Ferry-terminal van DFDS aangekomen. We waren 1 van de eerste campers die in de rij stonden van de incheck-desks, dus wij dachten dat we snel aan boord zouden kunnen zijn en lekker in the Sky Bar even een drankje te kunnen nuttigen en ons goed installeren om op het dek een mooie plek te bemachtigen. Al wat gebeurde; wij waren dus zo ongeveer de laatsten die aan boord gingen die middag. Jammer dat we ruim anderhalf uur op een asfaltplek hebben gestaan om te wachten, terwijl andere auto’s die veel later waren direct aan boord mochten. We denken wel, vanuit de supermarkt-vulploegen ervaringen van weleer, dat we dan morgen in Nederland als eersten van boord mogen. We zullen zien.

In ieder geval zijn we na het inchecken en onze hut (lees: bezemkast) te hebben gezocht, eerst naar boven gegaan om daar lekker nog een paar uurtjes van het mooie weer in Newcastle te genieten. Het was erg druk aan boord en de bar op het bovenste dek was al goed gevuld toen we ons eerste biertje en wijntje aan het drinken waren. Daar kwamen we aan de praat met een belgisch stel, welke op de motor (KTM Supermoto) door Schotland waren geweest. Ook zij hebben prachtige dingen gezien en was Schotland goed bevallen. Een erg leuk stel en al pratende en lachend met elkaar vloog de tijd om.

Toen toch maar 1 van de dure restaurants aan boord bezocht om een hapje te eten. Dit keer de pizzaria. Erg weinig keuze op de menukaart, maar dat wat we kregen was echt prima in orde. Dat mag dan ook wel voor die prijzen, maar daar zullen we het maar niet meer over hebben. Toch denk ik dat de rederij meer omzet zou kunnen maken, en toch dezelfde verdiensten kan realiseren, als ze de prijzen wat schappelijker maken. Nu zie je nog best veel mensen aan boord ” picknicken” met meegebracht voedsel en drinken. Terwijl de restaurants best relatief leeg zitten.

Na het lekkere eten zijn we nog naar de zonsondergang gaan kijken op het bovenste dek en hebben nog wat foto’s gemaakt van dit schouwspel. Daarna in onze hut naar bed gegaan en toch wel redelijk goed geslapen.

De volgende morgen lekker een bakkie koffie buiten op het dek gedronken toen we IJmuiden binnen liepen. We konden snel naar onze camper toe en inderdaad; we waren de eerste camper die van boord reed, dus nog voor 10 uur ’s morgens reden we IJmuiden uit op weg naar ons geliefde Lelystad.

Thuis de camper geïnstalleerd en de laatste zaken opgeruimd in de camper, om heb dinsdag weer naar de stalling te brengen. De komende zomermaanden blijven we thuis en willen ook genieten van onze tuin en ik wil lekker een paar zondagen ook nog motor rijden. Het is toch te druk overal in de vakantieperiode. Als stel zonder kinderen is het daarom altijd lekker om net voor en na de drukste zomerperiode op vakantie te gaan.

Nadat we geinstalleerd waren hebben we samen de vakantie afgesloten in onze chilla (de tuinoverkapping) en hebben eten laten brengen. Super relaxt allemaal!

Was een heerlijke vakantie en we kijken al weer uit naar de volgende!! We zeggen altijd; weggaan is mooi, maar thuiskomen is ook superfijn! Beiden vinden ons werk erg leuk, dus ook dat doen we met plezier!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: