Klaar voor de start!

De hele afgelopen week waren we in staat van opperste opwinding; we gingen onze camper weer  uit de stalling halen en zodoende betekende dit dat de vakantie er aan zat te komen.

Het leuke van de camper weer voor de deur te hebben is dat je er in de avonduren, na het werk, lekker in kan klooien en de boel weer spic en span maken voor de volgende trip. Aangezien we deze week een drukke week voor de boeg hebben, was het afgelopen weekend de uitgelezen kans om alles weer aan kant te maken en na te lopen.

Miriam stortte zich meteen weer op de binnenkant van de camper om alles schoon te maken, het bed op te maken, de leesbak weer te vullen met nieuwe magazine en onze ” bibliotheek” met boeken weer aan te vullen. Mijn taak is de buitenkant van de camper en aangezien er een koplamp kapot was, moest ik werkelijk onder de motorkap wezen. Aangezien ik werkelijk technisch van een bedenkelijk niveau ben, begon ik toch met veel vertrouwen aan de klus. Niet eerder voordat ik nieuwe H4 lampen had gekocht om ze allebei te vervangen. Want…als de ene kapot is, dan zal de volgende wel niet lang op zich laten wachten. Regeren is vooruitzien toch?

Aangezien het onderstel van onze EuraMobil camper italiaans is, kunnen we per definitie vaststellen dat je nergens makkelijk bij komt, dus ik met mijn bovengemiddelde hoofdomvang en mijn ietwat opgezette vingerkootjes kon moeilijk mij de koplamp-units komen. Ook de motorkap die in mijn nek ligt, nodigt niet uit om lang onder die kap te vertoeven, dus ik dacht; ik pak een stoel uit Miriam haar kapsalon en kan zodoende onder de kap zitten en ook makkelijker bij de units komen om eraan te werken. Binnen 20 minuutjes had ik beide koplampen vervangen, oliepeil gecheckt, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof aangevuld. De kap kon weer dicht. Camper afgetankt en de bandenspanning op peil gebracht. Het voertuiggedeelte was hiermee klaar voor vertrek verklaard.

IMG_0029

Mir was lekker binnen bezig en lekker even binnen gezeten met een bakkie koffie om weer het gevoel te krijgen…..we kunnen niet wachten!

Daarna zijn we de laadruimten onder de camper gaan leeghalen en nalopen of we alles nog hebben en of alles nog intact is. Stoelhoezen in de was gegooid, de ruimten weer van binnen stofgezogen en de cassettetoilet nogmaals een keer schoongemaakt, nadat we dit ook aan einde van vorige vakantie gedaan hadden; het kan maar beter schoon zijn!

Deze week hebben we beiden nog een drukke werkweek voor de boeg en is er ’s avonds niet veel tijd om te klooien. We hoeven alleen nog maar onze kleding in te laden, wat boodschappen te doen en de watertank te vullen, voordat we weg gaan. Waarheen we gaan weten we nog niet. Vrijdagavond kijken we naar de europese weersverwachting voor de komende 2 weken en zien wel waar het mooiste weer is. Daar gaan we naar toe. We denken dat het Oostenrijk en Italie gaat worden.

Jullie zullen dus vanaf volgende week wel zien waar we terecht komen. Mochten jullie absoluut geen zin hebben om iedere dag iets van onze belevenissen deze weken, dan kun je nog je instellingen op je scherm aanpassen voor deze periode. Wij houden in ieder geval ons reisdagboek bij en plaatsen dit. Wij vinden het erg leuk om te zien dat inmiddels ruim 1500 mensen ons blog volgen en ook steeds vaker reageren. Erg leuk om daardoor ideeën en inspiratie op te doen waar je heen kunt en gaan en wat je allemaal kunt zien overal.

Dus…deze week hebben jullie nog rust, maar de 2 weken daarna komt er een overkill aan camperjoy op jullie neer!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: