Reisdag: Lelystad naar Altenstadt

Vanmorgen om half 7 werden we wakker en lagen te draaien in ons warme grote bed in huis. De laatste nacht voordat we op vakantie gaan zit erop. Eerst nog even lekker douchen en dan klaar maken voor de reisdag van vandaag. De bestemming is, zoals het er nu uitziet, richting Italie. Het Garda meer willen we eens gaan bezoeken. Na jaren aan het Lago Maggiore te hebben gebivakkeerd, leek ons deze reisbestemming ook eens de moeite waard.

Na de laatste zaakjes in de camper te hebben gelegd en de Navigatie in te hebben gesteld, gaan we om 7.45 uur op pad. Het is slecht en regenachtig weer, dus de komende weken zon om ons heen is welkom. Nadat we via Kootwijk de A1 op zijn gegaan richting Apeldoorn, om vervolgens af te slaan naar de A50 naar Arnhem en zo de A12 volgend naar de grensovergang naar Duitsland te rijden, zien we dat het erg druk is op de weg. Tot aan Frankfurt is het prima verlopen, maar toen de file in. Een half uur in gestaan en toen de weg vervolgd naar Karlsruhe, Stuttgart, richting Munchen om vervolgens vanavond te eindigen in Altenstadt.

Onderweg bij Karlsruhe viel bij ons beiden de ogen regelmatig dicht, dus toen maar op een parkeerplaats even een dutje gedaan. Een half uurtje slapen is voldoende om weer fris op pad te gaan. De camper gedraagt zich voorbeeldig; hij rijdt lekker, maakt niet teveel lawaai en met een kruissnelheid van 110 kilometer per uur, loopt het lekker door zo. Hoe zuidelijker we in Duitsland komen, hoe steiler de wegen tegen de bergen op worden. Hiermee heeft ons huis op wielen toch meer moeite. Met 115 PK en een zware camper als chassis is het motortje er druk mee. Maar…..vrachtwagens halen we nog zonder moeite in, dus het valt best mee.

Aangekomen in Altenstadt, had Miriam nog een camperplaats gevonden bij een restaurant. Aangezien we nog moesten eten en geen zin hadden om te koken, besloten we deze camperplaats maar te gaan bezoeken. Aangekomen aldaar bleek dat het gewoon een parkeerplaats was, pal voor het restaurant en geen privacy dus. Maar goed…prima voor alleen maar een overnachting.

Altenstadt

Nadat we camper hadden geparkeerd, eerst samen een drankje genuttigd en veel contact gehad via WhatsApp met mijn familieleden en vriend die op de motor ook ergens aan het vakantie vieren waren. Erg leuk om te zien dat iedereen het naar de zin heeft en uiteindelijk probeert om nog ergens af te spreken om de avond samen door te brengen. De afstanden zijn te groot en dus iedereen in zijn eigen locatie naar het avondmaal. Wij ook.

Dit restaurant had op camperplaats goed recentie’s gekregen, maar we zijn er inmiddels achter dat dit alleen maar is omdat je er met je camper gratis mag staan en dus een goedkope overnachting hebt. Wel moet je er de maaltijd nuttigen. Wel; dat hebben we geweten!

Wat een ballentent!! De bediening was slecht, het merendeel op menukaart hadden ze niet en zelfs toen we eindelijk het voorgerecht hadden besteld, kwamen ze na 10 minuten om te vertellen dat dat er ook niet was. Wel; wat is er dan wel? Doe ons dat dan maar! Dat bleek een soepje te zijn met een tweetal pastasouffle’s daarin, met als vulling een soort spinazie of zo. Eerlijk is eerlijk, het was wel lekker.

Maar aangezien er een touringcar binnenkwam, schoot de stress bij de bediening volledig naar het verstand, want Miriam was nog met haar soep bezig, toen het hoofdgerecht al kwam en ze het bord van Mir meenamen. Ongelofelijk, maar wel hilarisch…

Daarna ging nog een paar dingen mis, maar bij het afrekenen konden we ook nog niet pinnen, wegens een storing. Toen besloot de bediening toch maar excuses te maken hoeveel er mis ging die  avond. Toch netjes betaald en toen godzijdank weer terug in ons huisje op wielen.

Gordijnen dicht, lampjes aan, kopje thee, boekje erbij en zometeen lekker slapen in onze kribbe!

Morgen de laatste 500 kilometer naar het Gardameer! Dwars door Oostenrijk en ergens aan het meer een mooie plek zoeken waar we de komende 3 a 4 dagen vertoeven. Tot morgen en welterusten zometeen!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: