25 maart 2016: Winterswijk, Obelink en Lutje Kossink  

Vrijdagmorgen op tijd uit bed om de laatste spullen in de camper te leggen voordat we omstreeks half 10 wegrijden naar onze geplande bestemming in de Achterhoek. Een plek op Camping Lutje Kossink (nu niet creatief met letters gaan stoeien….mocht ik ook niet!) in Winterswijk hadden wij geboekt in het paasweekend.  Een erg rustige kleinschalige camping, midden in de natuur.

Lutje Kossink huis

Tot slot moesten we voor vertrek nog in de stromende regen wel eerst even onze scooter op het scooterrek zetten. Nu we dit alweer een paar maanden niet meer gedaan hadden, was het automatisme een beetje vervaagd, dus liepen we nog even te hannessen voordat alle sjorbanden goed waren gepositioneerd en op spanning gezet om de scooter tijdens de rit in ieder geval op het rek te houden. Want een weekend met de camper weg zonder onze gemotoriseerde tweewieler is niet meer te bedenken. We vinden het super om de regio af te struinen met onze Sym Fiddle II.

Zoals gebruikelijk hebben we de voorkeur om via secondaire wegen naar de bestemming te rijden. Dat geeft ons al direct het vakantiegevoel, aangezien ik normaal doordeweeks altijd op de snelweg rijd in verband met mijn werkzaamheden. In het natte weer verliep de rit naar behoren. Via Apeldoorn, richting Doetinchem en vervolgens dan naar Winterswijk.

We hadden bedacht dat we, als we toch door Winterswijk rijden, eerst ook nog even langs het campingwalhalla van Obelink moesten. We wilden namelijk een buiten-kookplaat kopen om in de zomer vaker buiten te kunnen koken, naast onze grillplaat. En natuurlijk wilden we nog even langs alle gangpaden van deze enorme winkel lopen, want we waren op zoek naar impulsen, vooral bekend van die aankopen…..Niks nodig eigenlijk, maar toch altijd leuk!

In ieder geval viel het ons op dat het verkeer steeds drukker werd, hoe dichter wij bij Obelink in de buurt kwamen. Gezien onze hersenen al inmiddels in de weekend-chill-mode zaten, kwamen we vlak  voor Obelink er pas achter hoe druk het hier was. Files voor de afslag naar de winkel, verkeersregelaars en vooral: heel veel auto’s en campers. We werden geleidt naar een ver veld en moesten dus in de regen lopen naar de ingang die een stuk verder was. Onze coiffures waren volledig omgeslagen naar coupe de troep’s! Maar wat een drukte, er was niet doorheen te komen en bijna geen karretje meer te gebruiken. De gangpaden stonden vol met die onhandige karretjes en je zag het gemiddelde humeur bij iedereen per seconde afnemen. Vooral de mensen die met hun honden in de gangpaden met vreemde andere hondbezitters spraken hoe de stamboomverhoudingen, loopsheid en ontlastingsperikelen van hun trouwe viervoeters onderling verhouden, waren erg populair bij iedereen….not!! Tjonge, tjonge wat een gekkenhuis hier. Wegwezen! Vlug gepakt waarvoor we kwamen en met gierende banden weg van hier.

Vervolgens moesten wij ook nog even boodschappen doen voor het weekend en zoals volgens goed gebruik, doen we dat in de plaats waar we de dagen doorbrengen. Dus wij op zoek naar een parkeerplaats bij een landelijk opererende supermarkt. Dat ging niet lukken, dus wij buiten de parkeerplaats nog ergens in centrum zoeken naar een parkeerplaats. Maar aangezien er ook wederom een invasie van onze oosterburen gepland stond, was die ook niet te vinden. Waar zet je zo’n logge billboard van 7,50 meter lengte ergens neer? Na een paar rondjes vonden we ergens een plek, op loopafstand van het centrum en toen we een beetje om ons heen keken hoorde ik Mir zeggen…Ahaa!! Ja hoor: Een Albert Heijn, groot en met volle schappen! Prima ingekocht om voor dit weekend ons aan niets te laten ontbreken. Voordat we boodschappen gingen doen, vonden we dat het beter was om eerst ergens even te gaan lunchen. Direct in het centrum van Winterwijk zit Willink Grand Cafe en dat zag er erg uitnodigend uit. Erg druk ook en wij dus een plekje gezocht. Het was een prima lunch kan ik zeggen. Naast het goede eten viel ons met name de erg vriendelijke bediening op. Wat een attente, leuke, grappige en goede serveerster hadden wij aan tafel. Wat maakt dat toch een verschil in beleving als je op een fijne manier wordt geholpen. Erg leuke middag gehad!

Aan het einde van de middag, na de boodschappen te hebben gedaan, gingen we maar eens naar het Natuurkampeerterrein Lutje Kossink zoeken. Aangekomen aldaar kregen wij een mooie ruime plek helemaal achterin het veld. Niks op aan te merken en nadat we de camper goed hadden gezet en alles weer klaargemaakt voor een paar mooie dagen, eerst maar even een biertje, wijntje en hapje op tafel gezet. De eerste nacht in de camper slapen we altijd erg goed, dus omstreeks 22.00 uur waren wij er klaar voor! We call it a day! Morgen op pad met onze scooter.

 

 

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: