29 en 30 juni 2016: Meer van Annecy

Eergisteren laat in de middag aangekomen bij het meer van Annecy en proberen om een leuke camping te scoren. De camping die we vooraf hadden uitgekozen, bleek vol te zijn. De dame die dat ons vertelde op de camping was nog niet echt op cursus Klantvriendelijkheid geweest. Wat een onbeschofte medewerker was dit. Vlug omgekeerd en naar optie 2 gereden. Een stukje verder buiten Annecy, maar wel vlakbij een grote supermarkt Carrefour. Dat is dan ook wel weer lekker, want de proviand was inmiddels aardig geslonken. De camping zag er wat verouderd uit, maar uiterst netjes qua plekken en sanitair. Ook de medewerkers waren allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Onze plek gevonden en geinstalleerd. Klaar voor 2 volle dagen Annecy. Toen we eenmaal gesetteld waren lekker een borrel gedronken en op de Safari Chef een maaltijd bereidt. Lekker geslapen en de volgende morgen even bij de receptie verse baquettes halen voor het ontbijt. De douches op de camping waren zo netjes en zo lekker qua warmte en straal, dat we besloten om eens uitvoerig lekker te douchen op de camping en niet in de camper.

Tevens hebben we bedacht om de eerste dag met scooter een ronde om het meer van Annecy te gaan rijden. Een tocht van ongeveer 40 kilometer met nagenoeg constant het uitzicht op dit azurblauwe water. Als je het ziet denk je dat het ingekleurd is, maar het is gletsjerwater van de bergen rondom ons heen en dit water kleurt blauw van een bepaald soort mineraal of alg…dat weet ik niet meer precies. Miriam als vorstin achterop bij mij op de scooter en met een volle tank gaan we aan de tocht beginnen. Mir wil na iedere bocht weer foto’s maken, maar dan worden het geen 40 kilometers, maar 40 uren voordat we dat plasje om zijn geweest. Onderweg schrikken we soms wel van het drukke verkeer om ons heen en proberen we maar gewoon vol gas mee te gaan met al die auto’s. We komen door mooie dorpjes met mooie witte kerkjes, marktpleintjes en leuke typisch franse winkeltjes. Na ruim een uur, het was inmiddels al lunchtijd geworden reden we door een dorpje met een leuke eettent, gelegen op een vlonder boven het water. Leuke kleine bistrosetjes en erg vriendelijke bediening, met uitzicht op het mooie meer en de bergen op de achtergrond. Heerlijk gegeten met natuurlijk wel een wijntje erbij. We wisten namelijk niet wat melk in het frans was…

Daarna doorgereden en uiteindelijk nog even een pittige berg op met de 50 cc scooter die er maar druk mee was om boven te komen. We komen uiteindelijk weer in de stad Annecy terecht en besluiten om daar maar de scooter te parkeren om eens de stad te gaan bekijken. Speciale scooterparkeerplekken meteen op de mooiste plek, direct voor de entree van het uitgaansgebied van de stad. Wat een mooie stad is Annecy zeg! Hele mooie monumentale gebouwen, kleurrijk geschilderd met overal grachtjes, uitkijkjes, romantische zitjes tussen spelonken van kastelen of andere mooie gebouwen. Overal terrasjes, winkels en een levendigheid die bruist van plezier. Mir en ik hinken op 2 gedachten; nu blijven of morgen in alle rust, met wat minder mooi weer verwacht, de stad goed bekijken. We besluiten om het laatste te doen en terug te gaan naar de camper. Het weer voelt erg broeierig aan en we zijn bang dat er onweer komt en onze luifel bij de camper hangt nog uit. Wij dus met scootertje huiswaarts. Niks aan de hand bij thuiskomst, dus nog lekker voor de camper weer gezellig gegeten. Mir had lekkere fritatta gemaakt, vanzelfsprekend moest die geblust worden met een lekkere wijn en een limoncello als likeurtje achteraf. In de loop van de avond begon het eerst zachtjes te regenen, maar daarna te flitsen en onweren. Mooi moment om de boel te sluiten en lekker knus tegen elkaar te liggen in ons poppenbedje en het getik van de regen op het dak neer horen komen. Super lekker geslapen en een mooie dag met mijn meisje gehad!

Vanmorgen werden we in alle rust om ons heen wakker. Er waren al een paar campers vertrokken en dus van niemand last. We besluiten om in de ochtend rustig “thuis” te blijven om lekker een boek te lezen en gezien het feit dat ik inmiddels al 51 ben geworden, ook aan een puzzelboekje begonnen. Tjonge wat vond ik dat vroeger altijd burgerlijk saai als mijn ouders zaten te puzzelen. Dat was voor bejaarden!! Wel… ik ben zover!!

Na de relax-ochtend rustig gaan douchen en klaar maken voor nog een dagje Annecy. Al slenterend door de stad overal terrasjes gepakt, mensen gekeken, gelachen met elkaar. Miriam nog een paar ontbrekende fashion-items gescoord en dus ook zij weer helemaal blij! Heerlijke dag afgesloten met een pizzaatje bij de italiaan en daarna weer terug naar de basis om daar nog voor de camper even na te zitten.

C360_2016-06-29-14-58-06-390_resized

Annecy is echt een plek om terug te komen voor ons! De sfeer in de stad, het weer, de natuur, de mensen die allemaal vriendelijk zijn; alles was top!!

 

Morgen breken we ons kamp op en gaan we in een paar dagen door de bergen richting Cuneo, Piemonte in Italie. De camper moet er aan geloven, want er zitten een paar stevige klims in en we gaan er gewoon voor! We hebben de tijd aan elkaar en we genieten van elkaars gezelschap, dus het maakt eigenlijk niet uit waar we terecht komen. We zien wel! Nu eerst nog even een kop thee, voordat we naar  ons bedje gaan. Tot snel!!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: