2 juli 2016: Cuneo – Piemonte (It)

Wat n aangename verrassing was dit vandaag! Cuneo! Een plaats die we vaak voorbij zagen komen op onze wegenkaart en GPS en ons nooit trok om erheen te gaan! Nu we er toch waren, moest  het er maar eens van komen en wat zijn wij blij dat we gegaan zijn!

De ochtend zag er niet naar uit dat we uberhaupt nog op pad zouden gaan, aangezien de regen en onweer met bakken en met lichtflitsen uit de lucht kwam. We zouden daarom maar wat langer “thuis” bij onze Lambortinki blijven om het betere weer af te wachten. Zoals jullie inmiddels weten ben ik ook de intelligente wereld van puzzelboekjes ingestapt en het is nu zelfs doorgetrokken naar ook boeken lezen. Jawel; ik lees boeken! Mijn leraren in de MAVO en HAVO draaien zichzelf om in hun graf of urn; Martin leest boeken. Op mijn eindexamen moest ik vanuit de lijsten boeken lezen, maar dat werd niets. Totdat mijn leraar Nederlands zei: wat vind je dan wel leuk om te lezen? Nou: Dik Trom, Kameleon en Old Shatterhand…dat was het wel zo’n beetje. Mijn leraar antwoordde toen dat ik dan die boeken moest gaan lezen. Heb ik gedaan en toch nog een 7 voor mijn nederlands gekregen. Maar goed; Miriam en ik lezen nu dus met volle overgave tijdens het slechte weer en we vinden het nog leuk ook. Er is nog hoop voor literair Nederland!!

Uiteindelijk nadat de wasjes waren gedaan, de afwas was gedaan en ook het weer was verbeterd besloten wij op onze scooter de camping te verlaten en de reis naar Cuneo aan te vangen. We reden vanaf de camping meteen richting Cuneo dus het kon niet missen om de stad te vinden. Als een volleerde italiaanse Vespa-danser slalomde ik door het verkeer naar het centrum van de stad. We hadden al wat informatie ingewonnen  via Wikipedia en wisten dus dat deze trip de moeite waard zou moeten zijn. Nou, mensen; als jullie eens in de buurt zijn en even een dagje lekker willen winkelen, terrasjes pakken, wijnbarretjes bezoeken of super lekker willen eten, terwijl je ook nog tussendoor naar prachtige gebouwen kunt kijken uit de romeinse tijd; Cuneo is the place to be!

Nadat we de scooter naast een hotel hadden geparkeerd liepen we de stad in, direct de grote hoofdstraat, gesierd met prachtige verlichte togen en overdekte promenades met mooi geklede mensen, straatartiesten en chique winkels van gerenommeerde modelabels. Niet dat ik er wat mee heb, maar in mijn reisgezelschap is er in ieder geval eentje die het kan waarderen. Ik werd nadat ik langer aan het lopen was alleen chagrijnig van het weer. Het was door de drukkende warmte niet te doen qua vochtregulatie. Soms voel ik mij ook dik (ja, ik ben het ook, dat weet ik), maar gisteren was zo’n dag. Zweet op mijn voorhoofd met verkeersbord rood hoofd en plakkerig over mijn hele lijf. Nou…dat is wat hoor!! Om af te koelen hebben we nadat we op terrasje even een Hugo Spritz hadden gedronken, even weer de scooter gepakt om een ander gedeelte van de stad te bekijken. Was leuke rit, maar het centrum is toch het gedeelte waar het gebeurt en ook wat wel het mooiste is.

Heerlijk nog de pleintjes bekeken en toen gezellig even snel even een pizzaatje gegeten om daarna terug naar camping te gaan om voetbal te kijken, Italie tegen Duitsland. Het bleef nog een lange tijd onrustig die avond op de camping. Besloten om morgen weg te gaan en op pad te gaan naar het wijngebied rondom Alba en Barolo.

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: