3 juli 2016: Agliano Terme, Valle di Asti (It)

Vanmorgen werden we voor ons doen erg laat wakker, namelijk om 8.30 uur. We zijn maar meteen begonnen met de camper weer klaar te maken voor de volgende etappe.  Vandaag staat de trip van Cuneo naar Agliano Terme op de planning. We hebben daar een camping gevonden via Miriam haar zus Sylvia. We vinden die massale campings met een hoop lawaai en groot en druk en onze plek die we toegewezen hebben gekregen niet fijn. Regelrecht tegenover de sanitairgebouwen en op route naar het zwembad, zodat we de hele dag mensen voor onze neus voorbij zien komen. We gaan nu voor klein, gezellig en knus.

Eerst nog even boodschappen doen bij de IperCoop om het koelkastje weer te vullen voor de komende dagen.  We vertrekken omstreeks 10.30 uur vanuit Cuneo.

Het was niet zo’n lange reis, namelijk 90 kilometer, maar dan wel door mooie gebieden. We gaan de wijngebieden in en komen langs de wijnranken rijden en met prachtig weer is het echt genieten onderweg. Al slingerend door de kleine weggetjes komen we meer in de stemming om in dit gebied een paar dagen te verblijven. We willen namelijk ook nog mijn zus Annette en zwager Kees ontmoeten in Alba. Zij hebben in die regio een huis en zijn deze week ook daar. De camping heeft maar ongeveer 50 plekken en een zwembad, cafe en restaurant. Lekker relaxen!

Aangekomen op de camping hadden we beiden het gevoel van “Ja”, dit gaat m worden. Prettige sfeer, vriendelijke ontvangst en mooie plekken. Het was nog wel even zoeken naar het beste plekje, want onze camper manouvreert niet zo makkelijk als een fiat 500. Maar eenmaal op de plek, direct omgekleedt en lekker gaan zwemmen in het drukke zwembad. Het is namelijk ruim 30 graden en het hele dorp zwemt vandaag hier. Tussendoor nog siesta gehouden en weer gezwommen.

Aan het einde van de middag lekker een borrel voor de camper toen we opeens verrast werden door mijn zus en zwager met een spontaan bezoekje. Ze kwamen net in Italie aan en reden langs ons dorp. Even samen een biertje gedronken en toen weer door naar hun eigen huis. Later deze week spreken we af om middag en avond met elkaar door te brengen. In ons geval gaat dat altijd gepaard met drank en gezellig uit eten.

IMG-20160703-WA0000

Na het eten dat Mir had bereidt, lekker gedoucht en nu op terrasje bij cafe bij camping afzakkertje pakken en blog schrijven en posten. We hebben zin in de komende dagen en morgen met scooter omgeving verkennen.

IMG-20160703-WA0006

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. wee r mooi verhaal Martin leuk dat Annet en Kees ook onverwachts bij jullie langs kwamen.Veel plezier nog en nog even genieten

    Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: