27 April: Kleve (D)

Het was een berekoude nacht en ons thermo-dekbed heeft zijn werk goed gedaan vannacht. Onder de dekens was het heerlijk, maar met je hoofd en armen boven de dekens was het erg koud. De prikkel om uit ons bed te komen was er dan ook niet echt. Lekker rustig wakker geworden en uiteindelijk toch maar aanstalten gemaakt om de dag te beginnen. Leve de Koning!! Hoera, Hoera!! Miriam zette een lekkere verse Nespresso in onze camper en aangezien we de zon zagen, besloten we om ons ontbijtje buiten te nuttigen. Fris, dat wel, maar toch lekker om buiten te zitten op het gras en de frisse lucht naar binnen te krijgen. Na het ontbijt even de afwas doen, vandaag ook in de buitenlucht. Goed te doen! Aangezien de camping prima schoon sanitair en douches had, neem ik in deze ochtend het liefst daar mijn fris & fruitig sessie en wil Miriam gewoon onder de eigen douche staan in de camper. Normaal gesproken vind ik dat ook prima, maar als de camping echt schoon is, dan doe ik het daar.

Na het aankleden en de boel binnen weer aan kant maken (tenminste: dat wil Miriam altijd, net als thuis; opgeruimd en netjes!), pakken we de scooter en verlaten we de camping. Net voordat we weg wilde rijden, kwam de eigenaar van de camping even een praatje maken. Erg vriendelijke man, die even wat route-opties kwam geven op onze weg naar Kleve. Aangezien onze Mio fietsnavigatie het niet deed, hebben we zijn tips ten harte genomen en zijn we op zijn aanwijzingen op pad gegaan. Wat een prachtige omgeving is het toch hier! Via een aantal boerenweggetjes en kleine duitse dorpjes kwamen we redelijk snel aan in Kleve.  Het enige nadeel van scooter rijden in Duitsland is dat we, ondanks onze snorscooter, helmpjes op moeten…

C360_2017-04-27-13-36-14-260

Kleef, de nederlandse naam voor Kleve is de hoofdstad van Kreis Kleve, in het westen van de deelstaat NordRhijn Westfalen, tien kilometer ten zuiden van de rivier de Rijn in de Nederrijnse Laagvlakte en niet ver van de Nederlandse grens bij Nijmegen en ’s Heerenberg. Kleef ligt ook tussen de Duitse stad Emmerich en het prachtige bosgebied Reichswald. Het centrum van Kleef is heuvelachtig met een hooggelegen burcht. De naam van de stad valt te herleiden tot het middeleeuws-nederlands woord clef of clif (klip).

Het was duidelijk dat Miriam en ik niet de enigen waren die de drukte van Koningsdag in Nederland wilden ontlopen. Het was erg druk met nederlanders in Kleve en sommigen toch met oranje versieringen, maar de meesten gewoon neutraal. Al slenterend door het stadje, veel vertier en gezelligheid tegen gekomen en mooie winkels. Op de momenten dat de zon uit was, was het heerlijk, maar het bleef toch erg fris voor de tijd van het jaar. In ieder geval waren we blij dat het droog was. Na een paar uurtjes daar vertoefd te hebben zijn we weer langzaam aan de scooter gaan zoeken en via een andere weg teruggereden richting de camping. Uiteindelijk kwamen we bij een hek uit, waar we doorheen moesten om vervolgens dwars door het Reichswald te rijden om weer bij de nederlandse grens te komen. De kleuren en licht-invallen van de zon in het bos was echt prachtig en we waren helemaal alleen.

C360_2017-04-27-13-35-10-237

Midden in de middag kwamen we weer terug in Groesbeek om nog even een paar boodschappen te doen voor vanavond en morgen. Eerlijk gezegd viel ons het feestgewoel voor de Koning erg mee. Nergens straten versierd, nergens volle terrassen en lallende mensen en nergens live muziek gezien en gehoord. Mooi rustig verlopen dus. Nadat we een Coop supermarkt hadden gevonden, is Mir even de boodschappen gaan halen en ben ik op zoek gegaan naar een adres waar ik op deze feestdag een gasfles kon halen. Onze was leeg en met deze kou geen warmte in je camper hebben is niet wenselijk. Uiteindelijk bij een nabijgelegen camping de gewenste gasflessen gevonden, maar eerst Mir even naar de camper brengen, om daarna zelf even de gasfles op te gaan halen. Camping de Oude Molen in Groesbeek had nog een paar flessen staan, maar niet de juiste bleek. Wel weer zo’n enorm ding van circa 12 kilo, maar hoe krijg ik dat ding mee op onze scooter? Wel; het was een hachelijk ritje, maar het is gelukt! We zitter er weer warmpjes bij vanavond en we kunnen weer koken!

Nadat we terug waren bij onze camper, ons even weer omgekleed en een lekker JOSJE gemaakt. Vraag me niet waar JOSJE voor staat, maar vrienden van ons noemen het altijd zo als ze een hapjes-plateau maken bij een borrel in de middag. Ons JOSJE was weer lekker en we hebben relaxt boekje gelezen en wat reisboeken doorpluist om nieuwe bestemmingen voor de toekomst te bepalen.

C360_2017-04-27-15-20-10-377

Samen wat later in de avond erg gezellig in de camper ons avondmaal genuttigd, maar de receptkeuze was voor een hele kleine ruimte, wat toch een camper is, niet helemaal gelukkig: Chili Concarne! Toch maar het bovenluikje open gelaten vannacht!

 

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Hoi Martin en Miriam
  Leuk om te lezen hoe jullie je vermaken ,mooie trip weer.
  En de helmpjes staan jullie goed😂
  Tip van Arnold kacheltje meenemen 400 -800w
  Chili concarne heeft goed gewerkt😝
  Op dit moment zijn wij in Spanje camping caladoques. In Hospitalet del in fante
  Overdag mooi weer Savonds behoorlijk fris. Volgende week alle dagen 21 -22 graden

  Je had het over koud ,kennissen van ons wonen in Los Lobos (Andalusie).
  Regen Mist En 11 graden niet te geloven.

  Fijne camperdagen

  Groeten uit Spanje.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Jeanne en Arnold,

   Wat leuk om een reactie van jullie te krijgen! Het is overal slecht weer, dus waar je ook staat is het afzien. Maar met onze camper vinden wij slecht weer ook lekker knus. De kachel hebben we in camper, maar het gas is inmiddels weer aangesloten. We hebben het prima, maar jullie ook zien we! Vlakbij Tarrogona dus…
   Even een andere vraag: hebben jullie de uitnodiging van 7 mei gezien van Bert en Ardy om hun nieuwe huis in te wijden? Zijn jullie dan al terug? We horen graag even!

   Nog heel veel plezier samen daar en hopelijk weer eens tot ziens! XXXX
   Groetjes van ons!

   Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: