14 t/m 17 September 2018: Camping Den Buizerd in Geijsteren (Limburg)

Na alle commotie van de afgelopen week, kunnen we nu stellen dat we in rustig vaarwater zijn gekomen. De camping die we donderdagmiddag hebben aangedaan, camping Den Buizerd, bleek een gouden greep te zijn. De rust, ruimte, natuur en de kampeerplek zijn echt geweldig. We lopen zo de natuur in en we kunnen allerlei verschillende kanten op om steeds nieuwe wandelingen te maken. Ook de E-bikes gaan lekker hier op het vlakke land van Noord Brabant en Noord Limburg.

Ook is het erg fijn om inmiddels met de ruzie-buurman vanuit ons laatste blog, een goede en prettige band te hebben opgebouwd. We praten vaak met elkaar en de man is zeer onderhoudend in zijn verhalen over vervlogen tijden. Het valt ons gedurende deze dagen op dat voor hem het ouder worden en in zijn “nadagen” vertoeven hem niet makkelijk valt. Ook zijn gezondheid en de fragiele fase waarin hij zich bevindt, baart hem zorgen. Weer een operatie op de planning die er niet om liegt. Al pratende blijken we veel gemeen te hebben qua werkverleden in de zorg en de toevalligheid waardoor we erin zijn gaan werken. Kortom; het begin van onze relatie was stormachtig, maar inmiddels is alles goed zo. Fijn!

Dit blog zal niet in het teken staan van andere conflicten en ongelukken. Alles gaat goed hier en we zitten in ons normale routine. Ook met Miriam gaat het met de dag beter met de enkel en is ze zelfs al weer aan de wandel geweest en het fietsen gaat haar zeer goed af. We hebben de afgelopen dagen weer mooie ritten samen gemaakt door de prachtige omgeving hier. De gemoedelijkheid van de mensen en de hartelijkheid als je ergens binnen stapt is ontwapenend in deze kleine dorpen op het platteland. Wij houden ervan in ieder geval.

Precies op de grens van het gastvrije Limburg en Brabant ligt het Landgoed Geijsteren, met daarop een prachtige natuurcamping. Tevens hebben zij ook nog een natuurcamping in het aangrenzend bosperceel waar wij nu staan, Den Buizerd. Het is onderdeel van 700 hectare groot Landgoed Geijsteren. Dit landgoed nabij de Maas, is goed toegankelijk voor onze camper en heeft een klein maar super schoon sanitairgebouw en afwasplaats. Het doet een beetje engels en dus truttig aan, maar het voelt direct goed als je het terrein oprijdt. Het natuurgebied Nat Park de Maasduinen is aan de overzijde van de Maas binnen handbereik. Wandelend op het landgoed komt u bij de St. Willibrorduskapel en de Rosmolen in het bos. De prachtig gerestaureerde ruïne is op loopafstand van de camping. Geijsteren, echt een oase van rust in prachtige natuur.

PHOTO-2018-09-16-18-00-17 (2)

Naast dat we gewoon bij onze camper buiten hebben gegeten, gedronken, geslapen en gelachen, zijn we natuurlijk ook op pad geweest. De eerste wandeling was er eentje om het gebied een beetje te verkennen en hebben we rondom aspergevelden, een golfbaan en bossen gelopen. Was fijn om Joep weer helemaal los te kunnen laten lopen na de teleurstellende dagen in Frankrijk. Tjonge wat genieten we van de vrolijkheid en energie van dat kleine ventje.

PHOTO-2018-09-16-18-00-18

De volgende dag na het ontbijt zijn we op de fiets gestapt en hebben we een mooie rit gemaakt door de omliggende landschappen, dorpjes en stadje Venray. Plaatsjes als Oostrum, Oirlo, Wanssum, Merselo en Smakt (daar moest ik meteen aan eten denken en was dat de reden om iets te gaan zoeken…). Het weer is werkelijk heerlijk om in te fietsen. Met een temperatuur van 20 graden, zon en een wolkje hebben we flink de snelheid erin.

Na de fietsrit zijn we thuis gekomen bij de camper en hebben daar even een kleine siesta gehouden en hebben we gelezen in alle rust. We zijn de enigen die nu aanwezig zijn op de camping. Toen einde van de middag hebben we Joep uit zijn coma gehaald en toen we de hondenriem lieten zien, was het mannetje er weer direct klaar voor. Miriam wilde graag de wandeling maken richting de watermolen De Rosmolen, gelegen midden in het bos. De wandeling er naar toe was fraai door de kronkelende paadjes, bruggetjes, beekjes en vennetjes en het felle zonlicht dat door de takken van de bomen scheen.

De Rosmolen is een molen die in 1928 geheel is stilgelegd door verkoop van het stuw en waterrecht. De molen is aan het einde van de tweede wereldoorlog nagenoeg geheel vernietigd door de duitsers, maar in de jaren daarna volledig is gerestaureerd. De molen is een rosmolen, een door een paard aangedreven molen die door de Oostrumse beek loopt. Het molentje ziet er mooi uit en werkt nog bij een geschikte waterstand.

Nadat we hier hebben rondgelopen zijn we weer door de bossen huiswaarts gelopen en daar lekker buiten ge-bbqt en vervolgens in de avond filmpje gekeken binnen. Ondanks het mooie weer, koelt het in de avond wel enorm af. Ook dat vinden we kneuterig gezellig; de ramen en gordijnen dicht, TV aan, Nespressootje en Likeurtje erbij en erg gezellige avond zo. We slapen door het afkoelen ook erg lekker in ons kribbe.

De volgende ochtend weer hetzelfde ritueel. Wakker worden, afwasje doen, koffie en weer op de fiets. Ook deze rit is weer prachtig en we komen erg veel verschillende kleine kapelletjes tegen langs de weg. Miriam stop bij elk kapelletje om te lezen waarvoor elk kapelletje dient. Om gek van te worden. Ben al blij dat ze dat niet doet bij elk dakkapelletje dat we tegen komen…Ze is van goede katholieke komaf en de naam Maria, dus daar zal het aan liggen, die schat!

We rijden beide dagen zo’n 35 kilometer en na de rit van vandaag komen we langs ons dorp Geijsteren, waar een erg goed restaurantje moet liggen, ’t Trefpunt. We besluiten om daar te gaan lunchen en aangezien we bijna weer bij de camping zijn, durven we het aan om een biertje en wijntje bij het eten te nuttigen. Jaaaa, we zijn ons er eentje! Omdat we in Limburg zijn, bestellen we voor het eerst in ons leven Limburgs Zuurvlees met friet en sla. Het klinkt niet erg lekker, maar was het verrassend genoeg wel! Een soort van draadjesvlees maar dan gemarineerd o.a. in azijn. Nu had Miriam de laatste dagen al genoeg azijn gezien, dus ik dacht daar begint ze niet meer aan.

PHOTO-2018-09-16-18-00-17

Even een bijzonder weetje die we hebben geleerd van een zeer ervaren verpleegkundige die we vorige week spraken op de camping in Epen. In verband met de enorm gezwollen enkel van Miriam adviseerde hij om een theedoek helemaal de doordrenken met azijn en deze om de enkel te zwachtelen. Het blijkt dat de azijn de zwelling weghaalt en de genezing bespoedigt. Het werkt echt. In de dagen dat we met azijn hebben gewerkt was de zwelling van de voet, helemaal geslonken tot minimaal. Elke dag dat Miriam een wandeling maakte, zwol hij weer op en na de azijn behandeling de volgende ochtend weer veel minder. Was top-tip!

Nu is het de laatste avond hier in Geijsteren en pakken we onze spullen weer in om naar een volgende bestemming te gaan. Zoals we en nu over denken gaat het weer een natuurcamping worden in Beuningen, nabij Denekamp in Twente. Morgen even rustig wakker worden, de boel inladen en aan het einde van de ochtend weer op pad. We gaan hier zeker nog een keer terugkomen, maar dat spreekt wel uit de foto’s van Miriam in dit blog. Het is echt een aanrader voor mensen die van de natuur en rust houden. Oh ja…en gemoedelijkheid!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. We weten niet of jullie met de nieuwe camping olde kottink bedoelen in Beuningen , maar we weten dat er geen honden meer op mogen , vroeger wel
  Wij staan vaak op de Camperplaats in Beuningen
  Mooie omgeving trouwens
  En fijn dat het enkel van Miriam het weer gaat doen
  Veel plezier !!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat bied weer perspectief voor jullie , en voor ons dus voor de poort blijven staan , we hebben het Nimo net uitgelegd , vorig jaar stonden vrienden er en ze zeiden dat ze er niet op mochten met een hondje , taal weer veranderd zijn
  Over 2 weken zijn we daar weer op de Camperplaats nijehaar , is nieuw met prachtig Twents toilethuisje , een Camperplaats met geweldig uitzicht in de heuvels
  12.50
  All- in
  Veel plezier op olde kottink , pracht terrein en ambiance

  Geliked door 1 persoon

 3. We hebben weer genoten van jullie verhalen
  Nog veel plezier samen met Joep🐶
  Miriam fijn dat het met je enkel beter gaat
  Prachtige foto,s weer☺️
  Groetjes uit Lauwe

  Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: