1 december 2018: De Lambortinki 2.0 is klaar voor de start!


De afgelopen weken is ons geduld flink op de proef gesteld. Onze Burstner Nexxo 728G uit 2014 is afkomstig uit Duitsland en dat betekent dat er veel papierwerk moest worden gedaan om de camper op nederlands kenteken te krijgen. Miriam en ik hebben de camper op 4 november gekocht bij Euro Camper in Elst. De beide mannen van dit bedrijf hebben ons vanaf dag 1 tot en met de levering uitstekend geinformeerd over alle fasen die we moesten doorlopen, voordat we de camper op “onze naam“  konden krijgen.

Toen dan ook vrijdagochtend het bevrijdende telefoontje kwam dat de camper zijn kenteken had, de BPM afgedragen was, de RDW keuring had plaatsgevonden en ook de campercheck en overige punten die gedaan moesten worden, klaar waren. 

Zaterdagochtend 1 december dus met Miriam en Jos (mijn broer) vroeg op pad naar Elst om daar onze diepte-investering op te halen. We waren wat aan de vroege kant en daar stond de parelwitte camper die de komende jaren ons gaat begeleiden in onze weekendjes en vakanties. Ze waren hem nog aan het wassen en afleverklaar maken, maar aangezien Miriam zich al had verheugd om dit weekend de camper helemaal uit te soppen en gezellig in te richten, gaven we aan dat het zonde was van zijn energie om dit te gaan doen. 

Toen samen op weg naar Lelystad. De eerste 30 minuten waren we beide wat ontdaan van het feit dat deze camper van ons was en de enorme hoeveelheid meer comfort en luxe in deze camper zit. Onze vorige camper was geweldig en hebben we altijd heel veel plezier van gehad, maar de nieuwe camper is 15 jaar jonger en dat verschil merk je in het rijden, het comfort van de wooncabine met betrekking tot de technische installaties en apparatuur. We vinden het prachtig allemaal en we zijn er super, superblij mee!

Nadat we alle beslommeringen hadden afgerond, moesten we nog even naar een postkantoor om de Burstner op onze naam te zetten. Daarna nog even naar de garage om de Bovag campercheck-checklist nog even te corrigeren. Omdat tijdens de check nog geen kenteken beschikbaar was en ook het bouwjaar van onze camper verkeerd was ingevuld, willen we dit gewoon tip top in orde hebben. 

Onderweg tijdens het tanken bleek ook deze camper een wat grotere tank te hebben als de vorige..ik dacht op een bepaald moment of de onderkant van de tank lek was of zo. 90 Liter Diesel…..kunnen we voorlopig verder mee, aangezien ook het verbruik veel zuiniger is.

Ook Miriam wilde wel eens rijden, omdat ze dit nu ook mocht omdat deze camper tot maximaal 3500 kg is gekeurd. Wat deed ze het geweldig die wederhelft van mij; ze stapte in, reed weg en pakte de rotondes als een Connexion buschauffeur. Wel een fijn gegeven dat wanneer er met mij iets gebeurt, dan ook zij kan rijden.

Bij aankomst in Lelystad direct de camper op de plaats gezet en voordat ik uitgestapt was, stond Mir al als Mien Dobbelsteen met 2 emmertjes sop voor me om de camper ons eigen luchtje en sfeer te geven. Ook ik ben op zoek gegaan naar alle installaties om de verwarming in gebruik te nemen, de boiler en gaskookstel en GPS, DAB+ stereo en automatische satellietschotel te proberen. Onze buurtjes kwamen ook even kijken en vervolgens is de middag volledig ontspoord in drankgelag en luid meezing-geweld van bekende en minder bekende artiesten. Was een wereldmiddag en avond.

Ook zondag heeft de dag in het teken gestaan om de camper ons eigen te maken. Ook nu weer veel aanloop en visite, maar we konden toch redelijk doorgaan met de werkzaamheden. Omdat het regende kon ik niet verder met de garage van de camper inrichten en ben ik dus maar verder gegaan om de gebruiksaanwijzingen te gaan lezen. 

Kortom; Mirreke had in het weekend onze Burstner helemaal in vol ornaat gezellig gemaakt en klaar voor vertrek.

We hebben inmiddels een lang weekend met kerst geboekt in Twente en over 2 weken gaan we een weekendje op de Veluwe proefdraaien. We kunnen niet wachten om te ervaren hoe het is om in een andere camper te leven. Met liefde kijken we terug op onze EuraMobil 680 uit 1999, maar dit is echt wel next level en dus daarom ook de Lambortinki 2.0 bestickering maar besteld. Want de naam Lambortinki blijven we hanteren. Het is een enerzijds een mooie naam gerelateerd aan het luxe automerk Lamborghini en onze achternaam, maar vooral omdat de bedenker van deze naam ons zeer dierbaar is, houden we de naam in ere!

Hopelijk blijven jullie ons volgen met ons blog! 

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

  1. Beste Els, leuk dat je ons volgt! Welkom op Camperjoy! Met welk soort camper je kiest en reist maakt toch niet uit? Allemaal genieten we op onze eigen manier van het camperen. Wij vinden het geweldig! Fijne zondagavond nog, groetjes van ons!

   Geliked door 1 persoon

 1. Het is prachtig , een sopje en luchtje geven aan je eigendom is heel begrijpenlijk
  We wensen jullie er veel plezier mee , van harte gegund en hopen dat jullie altijd schadevrij met dit hotelkamertje zullen rijden
  Mooie aankoop!
  Waarheen in Twente ?
  Gefeliciteerd mensen
  Fenk

  Like

 2. Wat een heerlijk verhaal weer.
  Ontzettend veel plezier met jullie Lambortinki 2.0!!!! Veel veilige kilometers lieverds en heerlijk genieten met z’n drietjes. Wat zal Joep blij zijn. Dikke kussssss lautje

  Like

 3. Martin & Miriam,

  Wat een prachtige Camper hebben jullie gekocht! Precies zoals wij hem ook zouden willen hebben😍

  Heel veel plezier ermee en we komen hem snel even van dichtbij bewonderen!

  X
  Marco & Nicole

  Like

 4. Wat leuk om jullie te volgen. Wij hebben van de zomer camper (mc Louis) uit 2014 gekocht. Zelfde indeling als die van jullie. Het is zoooo leuk met het campertje. En ook idd “is dit van ons” 😍. Heel veel plezier met jullie nieuwe aanwinst. En misschien tot ooit op een camperplaatsje.

  Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: