15 Oktober 2019: Camper-Verzekerd? Je weet pas of dit zo is, als je hem nodig hebt…

De afgelopen weken hebben voor ons in het teken gestaan van vechten tegen onrecht en de hufterigheid van onze camper-verzekeraar. Ja, het is onze perceptie of het onrecht is en ja… mogelijk hadden we alle kleine letters van de enorme polisvoorwaarden die in onleesbare juridische teksten staan geformuleerd, goed moeten doorlezen. Maar dan ook nog in ogenschouw nemend dat we een tussenpersoon hebben die ons met een ontzorg-polis ondersteunt, adviseert, communiceert namens ons met de betreffende verzekeraars van al onze verzekeringspolissen die bij hem lopen. Tevens assisteert hij ons met de afhandeling van eventuele schadeclaims. Hierdoor zijn wij hier nagenoeg geen tijd kwijt, aangezien zij de taal spreken van de verzekeraars.

We zijn voor deze dienstabonnement wel geld kwijt, namelijk ruim 300 euro per jaar.Helaas is het nu dus niet gelukt om een schadeclaim van ons goed af te handelen.

Wat is het geval? Wel; afgelopen augustus tijdens een weekendje met onze prachtige camper op pad in het Abbertbos in Dronten, brak zaterdags opeens, zonder op dat moment een aanwijsbare reden was, het knik arm los van onze luifel die uitgedraaid stond. In ons blog staat dit ook te lezen. De luifel was ook goed verankerd d.m.v. stokharingen en stormbanden (dit doen wij altijd!). Er was geen sprake van storm of sterke wind en we stonden al een dag op de plek dus ook geen beweging van camper geweest. Toen de bevestiging van knik arm losschoot van de luifelcassette, sneed deze door het luifeldoek door en was het net nieuwe luifeldoek wederom gescheurd.

Wederom? Ja, wederom! Toen wij de camper kochten in december vorig jaar, was het luifeldoek beschadigd en kregen wij van de dealer een nieuw luifeldoek, welke in maart 2019, na de winterstallingperiode, geplaatst zou worden. Dit is ook toen uitgevoerd. Dit nieuwe doek was dus de gehele zomer zeer regelmatig in gebruik in de luifel zonder problemen. De hoeveelheid weekenden weg en de 2 grotere vakanties, zoals jullie in ons reisblog kunnen lezen, zijn er geen problemen geweest met de luifel.

Dat dan opeens de knik arm afbreekt tijdens het moment dat wij dus onder de luifel zitten en gezellig een boekje lezen en een bakkie doen is een raadsel, maar is wel zo gebeurd.

Toen de knik arm afgebroken was, hebben wij meteen na de paniek de luifel weer ingedraaid en knik arm weer in de cassette teruggeplaatst en niet meer gebruikt. Ziek waren we ervan en ook het feit dat het luifeldoek weer naar de klote was. Wie zit daar nu op te wachten? We gingen er ook vanuit dat de knik arm nog wel te repareren was, maar dat er weer een nieuw doek in moest.

Maandags na het weekend de verzekeraars-tussenpersoon gebeld en gevraagd of zij de schadeclaim zouden kunnen oppakken, aangezien wij alle verzekeringen bij hun hebben lopen en zij “ontzorgen” en regisseren voor ons. Wij het hele verhaal via de mail gezonden en aangezien wij die week later op vakantie gingen, wilden wij zo snel mogelijk e.e.a. laten repareren. De tussenpersoon gaf aan dat wij naar onze eigen camperdealer moesten gaan (tevens ook schadeherstelbedrijf) om de schade op te laten nemen en offerte te laten maken voor reparatie. Dit werd dus een total-loss verklaring en dus offerte voor nieuwe luifel aangezien de cassette dusdanig te zijn beschadigd door het losklappen van de knik arm en een totaal vernield luifeldoek.

Wij met die offerte terug naar de tussenpersoon en zij zouden het oppakken. En toen ging alles mis, waardoor we nu dus niets maar dan ook niets vergoedt krijgen van de camper-verzekeraar, terwijl we all-risk c.q. volledig casco verzekerd zijn voor maar liefst 70 euro per maand. Ook de 5 jaren hiervoor nooit iets geclaimd, maar nu dus een luifelschade voor een schamele 1200 euro en niets uitgekeerd krijgen.

De camperverzekeraar zegt:

  • Je had de schade zelf moeten melden, niet de tussenpersoon (tussenpersoon heeft hierop niet gewezen, hadden ze kunnen weten)
  • Je had de schade moeten laten opnemen bij een door verzekeraar aangewezen schadeherstelbedrijf (tussenpersoon had dit kunnen weten)
  • Op basis van bovenstaande feiten is er sprake van 300 euro eigen risico op schade, terwijl dit anders niet zo was geweest. Meer een boete dus!
  • De schade wordt niet vergoedt omdat er geen aanwijsbare redenen zijn hoe dit gebeurd kan zijn. Er was namelijk geen sprake van windhoos en we stonden al dag stil op plek van bestemming. Verzekeraar stelt zich op met de eis; toon maar aan hoe schade ontstaan is.
  • Vermoeden vanuit verzekeraar is dat luifeldoek er niet goed ingedaan is door de vorige camperdealer; ga daar maar verhaal halen! (Deze verklaart dat het goed gedaan is en dat wij ook 5 maanden luifel probleemloos gebruikt hebben, ook toen er wel windvlagen waren op de campings. Dat beamen wij dan ook!)
  • Verzekeraar weigert tot slot uit te betalen na al onze argumenten omdat wij niet kunnen aantonen hoe schade is ontstaan.

(We hadden dus beter een leugen kunnen vertellen dat er een enorme windvlaag was of ander bullshit verhaal. Eerlijkheid duurt bij verzekeraars dus niet het langst…)

Het gevoel van onrecht maakt ons zo verschrikkelijk boos op beide partijen; op de verzekeraar, maar ook op de tussenpersoon.

Welk voordeel zouden wij willen halen uit een schade zoals deze? Wat is dan de waarde van een all-risk verzekering? Hoezo schadeherstel? Er wordt een nieuwe luifel geplaatst en geen sprake van schadeherstel. Wat kan ik doen richting verzekeraar en tussenpersoon?

Miriam en ik vragen ons ook af of we via onze rechtsbijstandverzekering nu kunnen laten uitzoeken of dit kan. Dit verzoek hebben we weken geleden al gedaan aan onze tussenpersoon, maar deze heeft dit nog steeds niet opgepakt. Ook al onze andere vragen zijn nog niet beantwoordt. Sterker nog; we worden intern besproken of wij als klant nog wel bij hun passen met het ontzorg-abonnement a 300 euro op jaarbasis. Onze verwachtingen blijken te hoog te zijn i.v.m. hun dienstverlening.

Wat???? Je verkoopt een dienstverlening waarin je schetst dat je als particulier niet meer met verzekeringen hoeft bezig te houden, advies krijgt, zij als gesprekspartner voor alle verzekeringsaangelegenheden namens jou optreden, begeleiden bij schade-afhandeling (welke je nagenoeg nooit hebt….) en compleet ontzorgt. De folder suggereert ook al dit soort zaken.

Nou… we weten inmiddels wat we aan onze dure camper-verzekering hebben in dit geval. Niets dus! Schandelijk en frustrerend vooral!

De camper is inmiddels voorzien van een nieuwe luifel vanuit eigen middelen en dus zijn we 1200 euro lichter geworden en een illusie armer.

De tussenpersoon zou met ons nog om tafel gaan om e.e.a. te bespreken, maar hiervoor heeft hij nog geen tijd gehad op de momenten dat wij wel tijd hadden. De gedachte om alle verzekeringen bij hem weg te halen leeft wel bij ons, maar dan al dat gedoe om alles weer om te zetten, daar moeten we niet aan denken. Hopelijk komt het gesprek nog en komen de antwoorden op onze vragen. De rechtsbijstand gaat hopelijk nog iets betekenen, maar daar rekenen we ook maar niet op.

Dit blog was niet om vrolijk van te worden, terwijl we dat nagenoeg altijd wel zijn als het om onze camper gaat, want wat hebben wij altijd genoten van dit reismiddel.

Dat we hem nu gaan verkopen heeft andere redenen, waarover we jullie hopelijk binnenkort meer over kunnen vertellen. Nieuwe plannen zijn gesmeed en stap voor stap komen we op het punt dat wij jullie kunnen informeren over hoe ons volgende reismiddel eruit komt te zien.

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: