20 oktober 2019: Camper verkocht, caravan gekocht!

De kogel is door de kerk. We hebben gisteren onze camper verkocht en tevens onze nieuwe caravan gekocht. Het voelt raar en nog onwerkelijk. Jarenlang onze droom nageleefd met betrekking tot het hebben van een eigen camper en mooie reizen ermee maken. We hebben er intens van genoten zoals jullie kunnen lezen gedurende de afgelopen 6 jaren. Het afstand doen van het camperen heeft dan ook niets te maken met de camper of het hebben van een camper, want we sluiten niet uit dat we ooit weer een camper gaan kopen als we kunnen stoppen met het werken, ons huis verkocht hebben en erg veel tijd hebben om langdurig onderweg te zijn.

“Maar waarom doen jullie het dan?” zien we jullie nu waarschijnlijk denken en hebben we ook veel gehoord de afgelopen periode. We kunnen er heel kort over zijn; we missen gedurende, met name de vakanties, de auto te vaak. We staan bij voorkeur in natuurgebieden en dus verder weg van de bewoonde wereld. Hierdoor is onze actieradius met onze fietsen in principe te beperkt om veel van de omgeving te bekijken. Met name in het buitenland fietsen, langs de (berg)weggetjes en drukkere wegen is het moeizaam fietsen. In Nederland voldoen de fietsen prima en dus ook de camper prima! Maar met een 7,5 meter lange camper ga je ook niet even een parkeerplaats vinden in een leuk italiaans of frans dorpje. Daarom denken wij dat met het hebben van een caravan we meer doen en zien in de omgeving van waar we zijn. Ook met de fiets samen met Joep op pad is ook niet het gewenste resultaat geweest. De dwergteckel met het Einstein-kapsel kan het allemaal niet echt bekoren. En dat na 34 manden op de fiets te hebben geprobeerd voor de trouwe onvoorwaardelijke vriend!

Toen we op basis van bovenstaande uiteenzetting het besluit namen om over te stappen naar het caravannen, betekende dit de volgende stappen te nemen:

 1. Andere auto kopen. De net aangeschafte Toyota C-HR was een hybride en mocht geen caravan trekken. Done!
 2. De camper te koop zetten en verkopen. Done!
 3. Nieuwe caravan kopen. Done!

We hebben dus ons project Caravan afgerond en ook voor ons op een goede wijze. We zijn tevreden en superblij.

Even terugkomend op de verkoop van de camper kunnen we stellen dat totaal onverwacht ook nog de potentieel particuliere koper zich ook gemeld heeft om de camper te willen kopen. Deze komt morgen wederom kijken en heeft verklaard dat als het rijden met de camper ook probleemloos is, dat dan hij de camper wil kopen in plaats van de caravandealer. Dit hadden we ook zo afgesproken met de dealer. Wij gaven aan niet meer te verwachten dat de particuliere koper zich nog zou melden, maar toen we vanmorgen hem meldden hoe de vork in de steel zat en dat wij een goed bod van de dealer hadden ontvangen en dat hij als hij nog wat wil, snel moet zijn, reageerde hij totaal onverwacht met de mededeling dat we hem wel onder druk zetten, maar dat hij wel begreep dat we aan het doorpakken waren. Toen hij ook zijn prijs doorgaf waarvoor hij de camper wilde kopen, spraken we af om morgen de deal hopelijk rond te maken. Ongelofelijk dat zo onverwacht er nu 2 kopers zijn voor onze prachtige camper. Mocht het morgen niet rond komen, dan blijft de deal met de caravanleverancier overeind staan. Daar moet op gedronken worden en dat doen we dan ook terstond. Cheers allemaal!

“Tjesus, jullie laten er ook geen gras over groeien” werd ons gezegd….maar wij zijn wel van het doorpakken volgens plan en er dan ook voor gaan. Stap voor stap hebben wij ons plan uitgevoerd. Waarom zou je er maanden over moeten doen om te wikken en wegen. Het voelt goed zoals het gegaan is, ondanks het afscheid van de camper nog wel gevoelsmatig zijn plek moet krijgen.

Om jullie tot slot ook nog te informeren welke caravan we gekocht hebben, kan ik jullie melden dat wij een nieuwe Adria Adora 492 UL gekocht hebben bij een erg prettig caravanbedrijf. Om alvast een sneak preview te geven, volgen hier de eerste foto’s van het demomodel:

We hebben zin in het nieuwe kampeerseizoen…nu al!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Van harte beste mensen , wij kunnen beamen dat het weer helemaal fijn is om na het camperen ,het camping leven weer te gaan doen met caravan en auto .
  Tis gewoon jezelf resetten , zijn net 3 weken op pad geweest met de nieuwe combi , en we moesten er gewoon aan wennen weer de ,, luxe ,,te hebben een auto bij ons te hebben
  We deden altijd veel op de fiets maar met deze natte dagen was het een kadootje .
  Ook wij gingen als een speer in het proces verkopen kopen inruilen etc .
  Hadden we ook niet verwacht maar is een fijne bijkomstigheid , verkoop hem goed en we hopen ook voor jullie op een mooi caravanseizoen met veel natuur om je heen !!
  Onze felicitaties
  Fenk

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi FenK, bedankt mannen!! Miriam zegt net dat we een keer gezellig een wijntje moeten drinken samen op het caravannen….Wij zijn blij dat we het ei gelegd hebben en tevreden zijn hoe het gelopen is. Geeft rust in de kop! We spreken elkaar weer, groetjes van ons! xx

   Like

 2. Het maakt niet uit waar je mee reist, als je zelf maar fijn vind en van kunt genieten zoals jullie dat willen. Zo heeft iedereen z’n eigen vervoer/reis middel. Veel plezier, geluk en vele mooie tijden met jullie caravan 😉

  Like

  1. Klopt helemaal! Dank je wel voor de leuke reactie! We blijven het blog schrijven en zullen met nog meer plezier de vakanties doorbrengen. We hebben intens genoten van de jaren met onze camper, maar de caravan en auto ter plekke past beter bij ons in deze fase.

   Geliked door 1 persoon

 3. Wij zijn twee maanden in Frankrijk geweest en lees dat jullie deze beslissing genomen hebben, gefeliciteerd met ver- en aankoop. Doen wat goed voelt .

  Ons transport is een Motorscooter gaat achter in de garage van de Camper, onze twee hondjes gaan bij korte ritjes mee in een babydraagzak en dat gaat gelukkig goed.

  Heel veell plezier met jullie caravan volgende reis.

  Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: