13 November 2019: Opruimen en Opwinden!

De druk is inmiddels van de ketel nu we de caravan gekocht hebben en afscheid hebben genomen van onze camper. De nieuwe eigenaren zijn inmiddels met “onze” Lambortinki 2.0 een weekend op pad geweest en zijn erg blij met de fraaie Burstner Nexxo. Ook al een paar keer contact gehad over ditjes en datjes hoe de camper werkt en erg leuk contact steeds over en weer.

Nu de camper door ons is leeggehaald en we dus niet alle spullen over konden plaatsen naar onze nieuwe caravan (deze moet namelijk nog gefabriceerd worden), moesten we deze spullen opslaan in ons huis en onze garage. Dan blijkt pas hoeveel zooi je met je meezeult in de loop van de jaren dat je met de camper op pad bent geweest. Niet normaal! We gaan dit dus anders doen als de caravan geleverd is en bij ons voor de deur staat. Uitsluitend meenemen wat je nog nodig bent en niets meer dan dat. De caravan heeft ongeveer 290 kilo laadvermogen en dat moet volgens toch goed te doen zijn. Gasfles, mover, luifel, satelliet schotel, beetje gereedschap, BBQ, kleding en wat boodschappen is het enige dat mee moet.

Ook zijn we inmiddels begonnen om voor mei volgend jaar een reisplan te maken voor de mini-sabbatical van Miriam en mij. Omdat we niet helemaal op dezelfde lijn zitten, willen we deze winter beiden een uitgewerkt voorstel aan elkaar presenteren; Miriam buigt zich over een reis naar Spanje-Portugal en ik zal mij focussen op het zuiden van Italië. We proberen elkaar te overtuigen. Leuk winterprojectje…

Afgelopen week ook gekozen om een 2e hands volautomatische satellietschotel te kopen. We hebben gekozen voor de Travelvision M6 en deze gekocht bij een echtpaar in Ermelo. Prima ding en maar 1 winter gebruikt. Complete set in een grote, maar handige tas. Onze overweging was om zonder satellietschotel TV te kijken tijdens onze vakanties, maar via een chromecast en 4G verbinding via onze smartphone. Na dit een paar keer geprobeerd te hebben in de natuurgebieden waar we veelal staan, was onze conclusie dat de providers hiervoor nog niet klaar zijn. Nog teveel haperende beelden en soms zelfs bevroren beelden wordt je niet vrolijk van tijdens een belangrijke EK wedstrijd volgend jaar….

Dus toch maar gekozen voor weer een Canal Digitaal recreatie-abonnement en de schotel. Toen ik de set ging ophalen en deze in de auto wilde leggen, bleek pas hoe groot de schotel is; 80 cm doorsnee! Hiermee kun je in geheel Europa signaal ontvangen, maar het is wel een enorm ding, wat ik had onderschat. We gaan het gewoon een seizoen aanzien en dan mogelijk toch overstappen naar een kleinere schotel van 65 centimeter. Scheelt weer gewicht en ruimte.

Tot slot nog even een laatste update rondom onze schadeclaim van de luifel van onze camper, zoals eerder hier beschreven. Gesprek gehad met onze tussenpersoon en daarmee kwam uiteindelijk nog een laatste poging uit voort om te proberen om onze schade uitgekeerd te krijgen van ruim 1000 euro. Het schadebedrijf en leverancier van de nieuwe luifel, CCE te Emmeloord, moest even schriftelijk verklaren dat de geconstateerde schade niet een productfout was, maar dat de luifel ontwricht was door een tik of iets dergelijks. Met hun eigen foto’s en mondelinge verklaring tijdens de schade opnemen dat de luifel een tik had gehad, mag je verwachten dat ze dit wel willen verklaren, toch? Niet dus! Na diverse mailwisselingen geven ze niet thuis, omdat ze niet kunnen zeggen waardoor de luifel kapot is gegaan. Dat snappen we, want dat kunnen wij ook niet namelijk! We waren er niet bij toen! Duidelijk is wel dat de luifel een tik heeft gehad en dat is het enige dat zij moeten willen verklaren. Waarom ze dit niet willen is ons een raadsel en vooral omdat ze inmiddels al wel een nieuwe luifel hebben mogen leveren en monteren op onze camper. Hun geld is binnen, maar onze schade uitgekeerd krijgen maakt voor hun nu niet meer uit. We balen enorm en ons rechtsgevoel speelt weer op… we laten het er niet bij!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: