5 en 6 mei 2016: Anseremme (Gemeente Dinant, Belgie)

Tjonge, tjonge, wat boffen wij met het weer deze week! We worden wakker op onze camperplaats in Saint Michel en we beginnen de dag met buiten een ontbijtje en een bakkie koffie. Het is drukker geworden op deze camperplaats en we bieden onze plek aan, aan 2 buscampers die staan te wachten op een plekkie. Eerst nog even douchen en de boel rondom de camper opruimen en weer klaar maken voor vertrek. De scooter hadden we de avond daarvoor al op het rek geplaatst, dus we waren na het douchen zo weer weg. De belgische camperaars bedanken ons voor de plek en wij konden nog even ons vuil water afstorten en het chemische toilet reinigen en weer klaar maken voor Miriam haar torpedo’s!

Onderweg zwaaien we nog even naar de herberg die we weer in september gaan zien, als ze voor ons gaan koken in ons gehuurde huis in Houyet. Daar gaan we met de camper eerst langs, voordat we doorrijden naar de regio van Dinant, alwaar we een camping hebben geboekt voor 2 nachten. Aangezien het hemelvaartdag is, zullen de campings overal wel vol zitten met dit mooie weer. Maar we hadden geluk; de camping die we wilden boeken was nog beschikbaar met onze camper. Nadat we 2 nachten “los” hadden gestaan (dit is de camperterm voor helemaal zelfstandig staan, ergens waar geen faciliteiten zijn), is het ook wel weer lekker om een beetje vertier en mensen om ons heen te hebben. Het voordeel is dat Houyet, waar ons gehuurde huis staat, mooi op de route ligt naar de camping.

Onderweg zien we de prachtige ardennen aan ons voorbij gaan en vooral in dit zonlicht en de strak blauwe lucht is het plaatje compleet. Ook met een schuin oog beoordeel ik de wegen ook voor de motorritten straks in september met mijn broers, schoonzus, zwager en vrienden. Mooie lange doordraaiers en haarspeldbochten, maar ook vergezichten over valleien en bossen. Prachtig gewoon en ook daar heb ik al zin in!

Aangekomen in “ons” dorpje zien we het huis al direct staan. Net zo mooi als op de foto’s en we zien ook andere mensen in het huis met hun families. Muziek en gelach komt vanuit de tuin richting ons en het klinkt al gezellig. Even om het huis gelopen en het dorpje bekeken.

C360_2016-05-05-11-45-36-542

Wel…hierover kunnen we kort zijn; het is beslist geen metropool qua amusement en uitgaansleven, maar gewoon een boerengehucht met een winkeltje. Geen probleem, want voor iedereen heeft de omgeving wel wat te bieden. Motorrijders, wandelaars, fietsers, waterratten en winkelstraat-fanaten. Stadjes zoals Dinant, Saint Hubert, Rochefort, alsmede de rivieren De Lesse en de Maas geven genoeg vertier.

Nadat we nog wat boodschappen hadden gehaald, nu dan onderweg naar de camping Villatoile in Anseremme, waar we dus  2 nachten hebben geboekt. Bij aankomst bleek dat het toch wel om een grote familiecamping ging met een hoop bergbeklimmers, wielrenners en kano-ers. Tentjes, caravans, buscampers en campers stonden allemaal opgesteld op de velden in een vallei met een prachtig uitzicht. We zien om ons heen bergwanden en rotsformaties waar tegenaan geklommen wordt. We kunnen het zien vanuit onze plek op de camping. Ook bij de camping loopt de Lesse, welke vanuit Dinant langs de camping komt met daarop honderden kano’s met daarin gezinnen, vrienden, families en ander dubieus volk. We hebben 2 middagen met onze stoel aan de Lesse zitten kijken hoe al deze kano’s langs wilde watervalletjes moesten varen en daarin zagen we de meest hilarische taferelen aan ons voorbij trekken. Een hoop gegil, gelach, paniek als het mis ging en een toeschouwers-aantal waarbij menig voetbalclub een moord zou doen. En…..direct aan het water ook een kroeg met frietkot, zodat we lekker met biertje langs de waterpartij konden zitten. Miriam kwam nog een bekende tegen langs het water. Een vertegenwoordiger vanuit de kinderkleding-winkel waar ze jaren heeft gewerkt.

C360_2016-05-05-14-33-51-902

Met dit weer en een ieder zijn humeur waren het 2 super gezellige dagen in en rondom onze camper. In de ochtend eerst rustig ons ontbijt- en doucheritueel, dan een mooie scooterrit door de omgeving en in de middag langs het water zitten om behoorlijke aantallen koppie onder te zien gaan, tot hele scheepszinkingen aan toe. Mooie taferelen.

Het jammerlijke is wel dat de camping echt benedenmaats is qua kwaliteit en serviceniveau. We zijn echt geen zeikerds, maar als je toch het hemelvaartweekend voor de deur hebt met dit weer, dan mag je toch verwachten dat het gras gemaaid is, dat de douches het doen, de slagboom functioneert, kortom alles spic en span is. Nee dus! Zelfs als je muntjes kocht om te douchen, moest je deze muntjes ook nog kopen om warm te kunnen afwassen. Maar zelfs met de gekochte muntjes deed geen enkele warme kraan het. Een hoop gevloek en getier in alle europese denkbare talen hoorde je om je heen. Jammer, want de locatie is echt geweldig!

C360_2016-05-05-15-21-40-179

Morgen gaan we ons spulletjes weer oppakken en zakken weer af richting ons eigen Limburg. We hebben onze zinnen gezet op camperplaats Eldorado in Mook. Een kleine tegenvaller was wel vanmiddag dat onze scooter door de zachte grond was omgevallen nadat ik hem op de standaard had gezet. Het scherm is kapot gevallen,  dus we hebben een beetje schade. Komt goed! Nu eerst lekker slapen in ons knusse bedje, want met dit weer de zon op je kop en een paar biertjes, slapen we als gekken hier! Welterusten!!

 

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: