7 en 8 mei: Maastricht

Redelijk op tijd reden we weg uit Camping Villatoile, nadat we eerst nog even onze camper wilden ledigen van het douchewater en chemisch toilet, om vervolgens de schoon water tank weer te vullen. Echter; er stonden weer auto’s voor de plek om deze handelingen te doen en ook stond er nog een bestelbus van de schoonmaakploeg in de weg. We konden dus niet bij de stortplek komen, terwijl we ook al niet bij aankomst om dezelfde redenen niet konden afstorten. De camping is in onze ogen niet favoriet daar waar het om campers gaat. Het kan zo anders zijn, is onze ervaring. Nadat de dame van de receptie haar uiterste best had gedaan om alle auto’s uit de weg te krijgen, konden we uiteindelijk lossen en gingen we met goede zin op pad richting Plasmolen bij Mook om daar met camper nog een nachtje te vertoeven. Onderweg daar naartoe wilden we nog even checken of er wel plek was om daar te staan. Pech! Geen plek, “al hadden ze 100 plaatsen beschikbaar, waren ze allemaal vergeven” was de reactie van de receptie van de camperplaats Eldorado in Plasmolen. Volgende keer beter, maar er zijn meer mooie plekjes te bezoeken. Miriam keek op de camperplaats-app van de NKC nog even rond en kwam met de suggestie om naar de Marina Maastricht te gaan. Een plek was nog beschikbaar, dus wij op weg naar Maastricht.

C360_2016-05-07-13-52-01-162

Onderweg nog mooie plekjes tegengekomen en in dit mooie weer ziet de wereld er overal mooier uit. In het begin van de middag kwamen we aan bij de Marina en werden we meteen blij; wat een mooie plek aan het water, uitkijk over de haven met mooie jachten en nog ongeveer 10 andere campers op het terrein. Ook lag er naast de Marina een heel mooi restaurant met fraai buitenterras in de zon. Kortom; we hadden er zin in! De Camper neergezet op mooie verharde plek met gras rondom voor de ligstoelen.

Maar eerst nog even de belangrijkste zaken geregeld; het restaurant reserveren voor de avond. In de stad blijven eten zien we niet zitten, omdat dan toch iemand terug moet rijden met de scooter. En een wijntje bij het eten vinden we toch wel erg lekker en gezellig. Het was wel beredruk die avond in het restaurant, maar om kwart over 8 waren we meer dan welkom. Normaal gesproken zou ik op dat tijdstip al in staat van ontbinding zijn en gedecomposteerd, maar alla……we nemen de gok! Reservering is een feit!

Vervolgens hebben we direct onze scooter gepakt en zijn we het prachtige Maastricht ingereden om even door de winkelstraten te lopen, terrasje te pakken en de mensenmassa eens goed te bekijken. Ook daar was het beredruk in het centrum, dus besloten we maar eens het Maastricht te bekijken aan de overkant van de Maas. Daar waren wij nog nooit geweest en dat blijkt dus een gemiste kans. We reden de wijk Wijckel in en daar hing een totaal andere sfeer en drukte dan in het centrum van de stad. Veel ateliers en exentrieke kunstenaars bepalen daar het straatbeeld. Ook daar hebben we lekker geslenterd voordat we weer op een terras kwamen bij Bistrobar Wijck, een trendy en place to bee tent voor een lekkere cocktail en hapje. Aangezien het borreltijd inmiddels was, bestelden we een Mojito en ik een Limoncello-prosecco-bronwater cocktail. Ook erg lekker. Tevens een soort tapasje erbij genomen en eerste rij gezeten om de hele wereld voorbij te zien lopen. Was erg gezellig.

C360_2016-05-07-15-36-39-506

Einde van de middag teruggereden naar onze camper en daar nog even lekker buiten in de zon gezeten en allerlei nieuwe campers en bezoekers zien voorbij komen. In de avond heerlijk gegeten bij Restaurant Sofa in de Marina Maastricht. We moesten behoorlijk lang wachten voordat we onze tafel kregen, maar het was het wachten meer dan waard. Het eten was super lekker en we hadden direct inkijk in de keuken waar we de passie en beleving van de koks meemaakten om elk bord wat de deur uit ging er goed uit te laten zien. Ook zagen we hoeveel vlees er werd afgekeurd om op het bord te mogen komen. Aan het einde van de avond nog gezellig nagepraat met de chefkok en zijn echtgenote, welke ook de eigenaren zijn van dit restaurant. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag in Maastricht en morgen weer terug naar huis, naar ons pittoreske Lelystad, parel van Flevoland (je moet het alleen wel willen zien!)

 

C360_2016-05-07-20-00-10-146C360_2016-05-07-20-55-19-867

 

 

 

 

 

 

 

De volgende ochtend, vlak voor vertrek zagen we dat op onze kassabon van het restaurant, de fles rode wijn niet was doorberekend. Een meevaller dus! Toch niet…allebei kijken we elkaar aan en vinden dat we gewoon nog even die fles moeten betalen. We hebben er van genoten dus voelt niet goed om er niet voor te betalen. Wij dus nog even terug om te betalen en dat werd zeer gewaardeerd. Toch nog een goede daad gedaan vandaag; dat gevoel is ook wat waard!!

C360_2016-05-07-20-52-14-849

Ondanks onze goede daad kunnen we wel concluderen dat onze eigen landje en de zuiderburen Belgie prachtige bestemmingen zijn om vakantie te vieren. Wat een vriendelijke mensen en mooie omgeving zijn we tegengekomen. Dat we desondanks ook een paar tegenvallertjes hadden, namelijk het ruitje van de scooter kapot en ook Miriam haar beeldscherm van haar Samsung kapot liet vallen, kunnen we terugkijken op een hele mooie hemelvaartweekend-break! Als we in onze vakantie in juni ook dit soort weer tegemoet kunnen zien, dan blijven we lekker in de buurt!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: