17 en 18 juni 2016: Amsterdamse Bos

Vrijdagmiddag waren Miriam en ik allebei redelijk op tijd klaar met ons werk om de camper te pakken en richting het Amsterdamse Bos in Amsterdam te vertrekken met onze Lambortinki.

We hadden een paar maanden geleden afgesproken met onze vrienden Kees en Jose om eens samen met de campers een weekendje Amsterdam te doen. Kees wist dat er in het Amsterdamse Bos een camping was op een erg mooie plek. Dat leek ons een beter idee dan in het centrum van onze hoofdstad op het City Camp camperplaats te gaan staan op een groot gravelveld met hutje mutje alle campers op een rij.

We hadden de avond ervoor al onze spullen zoveel mogelijk ingepakt in de camper en direct na het werk dus op weg naar Amsterdam.

Ongelofelijk hoe snel je vanuit je stress en drukte van je werk een paar kilometer op weg bent en direct al in een relax modus komt. Lekkere country & Western muziek aan van Tim McCraw en meebrallen!  Onderweg nog even contact gehad met Kees en Jose hoe laat we ongeveer op camping aan zouden komen. Jose had aangegeven dat zij voor het avondeten zouden zorgen, dus dat was ook supergoed geregeld! Bij aankomst op camping was ons plekje goed vrij gehouden en konden we zo op de plek draaien en onze vaste routine uitvoeren om de camper operationeel te maken. Toen was het tijd voor een lekker koud biertje en door het lekkere weer, konden we met onze stoelen en tafel direct aan het water gaan zitten en lekker doorzakken om goed het weekend te beginnen. Heerlijke verse zalm gegeten met verse groenten, lekker toetje en natuurlijk afgesloten met koffie en limoncello.

We konden ons al verheugen op ons bedje en het was weer vanouds! Heerlijk geslapen en de volgende morgen rustig wakker geworden en buiten met elkaar even een ontbijtje genuttigd. Na het ontbijt werd ook het weer slechter en vanuit de zware bewolking kwam uiteindelijk regen. Scooters klaar gemaakt en na de regen samen op pad om via de Bosbaan en VU naar het centrum van Amsterdam te rijden. Was een erg leuke rit, ook langs het geboortehuis van Kees gereden. Sentimenten vanuit zijn jeugd en verhalen gehoord hoe zij in die tijd buiten speelden in het Amsterdam van toen. Erg leuk om die plekjes allemaal te zien!

C360_2016-06-18-13-59-40-520

Scooters geparkeerd nabij de Albert Cuijp en vanzelfsprekend wilden de dames weer een rondje markt doen. Kees en ik lekker op terrasje gezeten en de wereld aan typetje voorbij zien komen. Geweldig; wat een mafketels lopen er toch rond op deze aardkloot! Lekker strollend de grachten afgestruind en ergens geluncht. Kees en Jose moesten halverwege nog naar een verjaardag van Kees zijn dochter, dus zijn Mir en ik nog in de Jordaan van terras naar terras gelopen. ’s avonds lekker tapas gegeten in de Jordaan op de Westerstraat.

Via Amstelveen weer terug naar Camping Het Amsterdamse Bos gereden en tot slot nog even bakkie koffie in onze camper gedronken. Tijdens de koffie alleen gapende mensen om tafel, dus maar besloten om de avond af te sluiten en vroeg onder de wol te kruipen.

C360_2016-06-18-14-02-09-584

Eerst nog even blog schrijven en morgen nog even rustig wakker worden en zelfde ochtendritueel met ontbijtje en dan langzaam aan maar weer richting Lelystad om daar aan te schuiven bij mijn schoonouders voor vaderdag. Nog een week werken en dan mogen we echt een paar weken op pad. Waarheen weten we nog niet, maar we zoeken wel de zon op! De afgelopen dag in Amsterdam voelde als herfst.

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: