25 en 26 juni 2016: Colmar – Elzas (Eguisheim)

De weerberichten zagen er goed uit toen en het kon zijn dat we onderweg nog ergens een klein buitje zouden kunnen treffen…

 

C360_2016-06-25-16-15-55-805 C360_2016-06-25-11-38-28-076

We kunnen beter zeggen; het zou kunnen dat we ergens geen bui zouden treffen. Tjonge, Tjonge, wat hebben wij onderweg een slecht weer gehad. Donkere luchten en bakken met regen achtervolgden ons tijdens de reis naar Colmar. Dat was namelijk onze eerste bestemming die we wilden aandoen deze vakantie. Misschien onnodig te zeggen, maar aangezien de Elzas een wijngebied is, had het direct de volledige interesse van Miriam om erheen te gaan. In alle eerlijkheid hebben we donderdagavond pas gekeken waar het beste weer voor de komende dagen te verwachten viel. We waren er nog nooit geweest en we hoorden dat met name de Route du Vins, waaraan Colmar ligt, een hele mooie weg moest zijn.

Maar voordat we er waren, moesten er eerst nog zo’n 700 kilometers afgelegd worden door onze Lambortinki, waarbij de elementen der natuur getrotseerd moesten worden. Het ging van een leien dakje onderweg, maar pas bij de laatste 50 kilometer voor de bestemming ging het mis; File! En ook een fikse ook nog. Ruim een uur stilgestaan met honderden andere auto’s, maar het leek dat iedereen wel goed gemutst was. Interactie onder elkaar tussen bestuurders en passagiers om praatjes te maken en te grappen en grollen.

We reden uiteindelijk omstreeks 18.00 uur de door ons uitgezochte camping Le Trois Chateau’s op in Eguisheim, een klein prachtig dorpje in de Elzas, beetje in dezelfde stijl als Colmar. Vakwerkhuizen en koppelstone straatjes, met gezellige pleintjes, authentieke winkeltjes en terrasjes en fonteinen. Prachtig!

IMG_0950 IMG_0952

 

 

 

 

 

 

Nadat we onze camper hadden geïnstalleerd op een mooie plek op de camping eerst onze routines doen, voordat we in relaxmodus kunnen gaan. Eerst een borreltje samen en Miriam ging meteen kneuterig, zoals zij dat altijd zegt, een lekkere maaltijd buiten maken op het kookstelletje dat we onlangs voor buiten gekocht hebben. Na het eten heb ik de afwas even gedaan en wilden we op scooter even het dorp verkennen. Er was een openlucht concert in het centrum en wij er naartoe. Scooter op een pleintje geparkeerd en al slenterend door de straatjes naar het pleintje alwaar er een nogal traditioneel saai geüniformeerd kapel aan het spelen was. Picknicktafels rondom het podium en een plaatselijke wijnboer die met zijn Pinot Blanc en Pinot Gris de drankjes verzorgde. Mir en ik plaatsje gezocht en geluisterd naar allerlei Michael Jackson nummers. Klinkt toch anders met hobo’s, trompetten en bekkens….om nog maar niet te spreken hoe het eruit zag! Was wel gezellige avond!

IMG_0954

In de zwoele avond zijn we omstreeks 23.00 uur terug naar ons huis op wielen gegaan en heerlijk nachtje geslapen. Zoals gewoonlijk slapen we erg goed in ons ienie-mieni bedje, waar ik de mag liggen waar het bed het kleinst is…verschil moet er wezen!

Na het wakker worden vanmorgen, was het mijn taak om verse broodjes te gaan halen in het dorp. Op het scootertje in een paar minuten naar het dorpje rijden en in alle vroegte het dorp zien ontwaken. De bakker met zijn verse luchten uit zijn winkel, nodigt uit om veel te halen…heeel veel! Heb mij weten te beheersen en linea recta terug naar mijn meisje, die verse eieren had gekookt, koffie gezet en buiten het tafeltje gedekt. Kneuterig he? Maar zo leuk!

Na het ontbijt maakten we de scooter klaar om de hele dag op pad te gaan naar Colmar. Een oude stad uit de romeinse tijd, gelegen in de Elzas, Haute Rhin. De vele vakwerkhuizen geven een duitse sfeer, waarmee de stad ook is verbonden geweest in het verleden. In 1945 werd Colmar als laatste franse stad bevrijd door de geallieerden. Op dit moment wonen er zo’n 68.000 inwoners en doet het stadje toch meer dorps aan dan een middelgrote stad.

Met het scootertje door de stad gereden en uiteindelijk gekozen om in het centrum ergens te parkeren en door de stad te wandelen. Overal was er vertier, het weer was mooi en veel te zien. Van terrasje naar terrasje zaten vele mensen rondom de middeleeuwse panden en kerken. Mir en ik zijn tussen de middag lekker op het terras gaan zitten bij een gezellige bistro en daar heerlijk geluncht. Zalm, risotto met paddenstoelen en pesto. En natuurlijk een Elzas wijntje erbij…hele fles dan maar!

C360_2016-06-26-13-04-29-917 C360_2016-06-26-15-52-43-072

Ook nog even EK voetbal samen met de fransen zitten kijken op het terras. Zij speelden tegen Ierland en deze kwamen binnen een minuut op 1-0. Werd meteen rustig op het terras..

Nu weer lekker thuis voor de camper een boekje, drankje en vooral luieren. Vanavond doen we helemaal niets meer en eten voor de camper een kleine maaltijd straks. Vanavond weer lekker slapen en morgen gaan we door naar de volgende bestemming: Meer van Annecy. Of we het in 1x rijden of onderweg toch weer besluiten om ergens een nachtje te blijven hangen, dat zien we nog wel. Dat is het mooie van een camper; je kan stoppen wanneer je wil!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: