31 maart 2017-02 april 2017: Emst bij Epe

Kennen jullie dat gevoel: Koeien die de hele winter in de stal hebben gestaan en dan bij de eerste voorjaarszon naar buiten mogen en niet te houden zijn met hun capriolen om de spieren los te maken. Nou…dat hadden wij dit weekend!

We hadden dit weekend als eerste camper-weekend gepland en waren dan ook in opperste staat van opwinding om met onze Lambortinki weer op pad te gaan. Zoals we hadden geboekt, zouden we op natuurkampeerterrein Nieuw Soerel te Nunspeet gaan staan, maar aangezien deze camping ongepland groot onderhoud had te doen, was de camping een maand langer dicht. Dus moesten we omkijken naar een andere camping in de buurt van die camping. We willen namelijk vrijdag’s na ons werk niet ver hoeven te rijden vanuit Lelystad, dus is de Veluwe voor ons prima te doen. Binnen 45 minuten midden in de bossen en tussen leuke dorpjes kunnen rijden met onze scooter.

C360_2017-04-02-12-46-19-234[1]

Na enig speurwerk op het internet en onze app’s van Campercontact en ACSI kwamen we terecht op minicamping De Pollen in Emst, vlakbij Epe. Een zeer minimale faciliteiten biedende boerencamping, maar met zeer vriendelijke eigenaresse en prima plek met uitkijk op de weilanden en bossen achter de camping. Dat zag er goed uit.

Vrijdagavond kwamen we dus aan op de plek en omstreeks 19.00 uur konden we beginnen aan de eerste knusse avond in onze camper. Afgelopen week de APK en onderhoudsbeurt van auto en camper-opbouw laten doen en godzijdank was de Lambortinki goed uit de winterslaap gekomen en deed alles het nog zoals het bedoeld was.

C360_2017-04-01-10-59-18-669

Alle spulletjes lagen weer op zijn plek, de binnenkant was weer met alle zeepsoorten, vloerboen-wax en sanitaire frisse luchtjes voorzien en dus klaar voor gebruik. Nadat we alles op de camping hadden aangesloten, konden we ons omkleden en lekker de sjonnie en anita kloffie aan en in chill-modus. Miriam ging lekker koken en gezellig met een biertje en wijntje erbij, babbelden we lekker door de avond heen. Nog even een spelletje Yahtzee, boekje lezen en nog een afzakkertje voor het naar bed gaan en toen lekker onder de wol in onze kribbe in de camper. We slapen zo verschrikkelijk lekker altijd in de buitenlucht en door de openstaande dakluiken horen we in de vroege ochtend een kakkelfonie van vogels. Prachtig!

C360_2017-03-31-19-52-43-100

Na het ontbijt lekker douchen en daarna de scooter van het rek af om samen op pad te gaan. We koersen eerst naar Nunspeet, een rit van ongeveer 11 kilometer door de mooiste bossen en slingerweggetjes, voordat we in het gezellige toeristische veluwse dorp komen. Vorig jaar hebben we voor op de snorscooter een Mio Cyclo 305 fietsnavigatie gekocht. Deze aankoop is echt zijn geld waar en kan ik iedereen met fiets en/of snorscooter deze navigatiesystemen aanraden. Wat komen we langs mooie vennetjes, slingerpaadjes en boerenbuurtschappen rijdend door de vroege voorjaarszon, die een mooi licht door de takken en over de nog steeds, op de grond liggende bruine bladeren schijnen. De navigatie is makkelijk in gebruik en kent verschillende route-opties die allemaal over fietspaden lopen en je de mooiste uitkijkjes en vergezichten gunt. Echt blij zijn we ermee!

IMG_0001

In Nunspeet lopen we door het dorp en zoals het mijn lieftallige betaamt, wordt wederom geen winkel overgeslagen om daar vergelijkend warenonderzoek te doen. Ik als lobbes klungel er maar achteraan en sta als een trouwe hond voor de deur van de winkel te wachten voordat we verder kunnen naar de volgende retailformule.

Het regen begint nu echt met bakken uit de lucht te komen, dus besluiten we om ergens op een overdekt terras bij de Keiler, op de Markt, een bakkie koffie te drinken en kwamen we aan de praat met een echt vriendelijke marrokaanse ober. Wat een oprechte vriendelijkheid en passie toonde hij over zijn brasserie en verkocht ons een paar ambachtelijke stukjes gebak. Als je hem hoorde lullen, dan zou je denken dat deze 2 gebakjes uit een high tech fabriek door alle denkbare kwaliteitsnormen waren gekomen en eigenlijk zonde waren om op te eten….Wat een hartelijke, aanstekelijke ober was dit!

C360_2017-04-01-12-47-06-903

Nadat het weer opklaarde zijn we met de scooter richting Epe gegaan en daar nog even lekker gelopen en vervolgens even geluncht in ons favoriete etablissement van Epe; Grand Cafe Cornelis. Fijn ambiance, goed eten en altijd vol met mensen. Heerlijke carpaccio-salade gegeten en toen weer even terug naar de camping om ons om te kleden voordat we vanavond samen uit eten gaan in Vierhouten bij The Novice.

IMG-20170401-WA0001

 

We hadden wat te vieren en besloten toen om daar gezellig samen een fantastisch diner te nuttigen. In de camper even op temperatuur komen, na een ietwat koude en vochtige rit op de scooter. Het weer verandert constant en dan weer regen, dan weer een beetje zon en vervolgens grijze wolken die de temperatuur direct met een paar graden laat zakken. Kopje thee gezet, boekje gelezen en vervolgen omstreeks 19.00 uur op pad gegaan om te gaan eten in The Novice te Vierhouten. Dit restaurant hebben wij inmiddels een aantal keren aangedaan en elke keer is het weer goed vertoeven. Deze keer hebben we afgesproken met goede vrienden en gaan voor een 7-gangen verrassingsdiner met wijnarrangement en daarmee dus een avondvullend programma. We hebben intens genoten en veel gelachen, plannen gemaakt en gediscussieerd. Kortom; een enerverende avond!

Omstreeks middernacht kwam de avond ten einde en moesten Miriam en ik weer op scooter richting Emst. Dwars door de bossen vanaf Vierhouten, Gortel en zo naar Emst. We reden met onze scooter door de mistbanken, slecht zicht, maar wel erg behoudzaam voor overstekend wild. Het schijnt in deze regio in de bossen een overvloed aan wilde zwijnen, herten en ander wildgebraad te zijn, dus oppassen tijdens het rijden. Nou, ik kan jullie zeggen: het was waanzinnig gaaf om in de nacht door de bossen te rijden. Onderweg kwamen we 7 wilde zwijnen tegen langs de weg tot opeens een wild zwijn vlak voor onze scooter voorbij rende. Onze hartslag zat in onze keel en een fractie later zagen we nog voor ons op het fietspad een tweetal herten staan en deze sprongen weg op het moment dat we vlakbij waren. De gedaanten van de dieren, schijnend door het licht, was prachtig. En wat zijn die wilde zwijnen groot!!

Aangezien we nogal opgewonden van deze escapades waren en berekoud thuis kwamen, moesten we eerst nog even een afzakkertje nemen voordat we in ons bed kropen. De volgende ochtend rustig uitslapen, een paar uur voor de camper gezeten en toen langzaam aan maar eens de boel weer opruimen om naar huis te gaan. Het was een heerlijk eerste weekend met de camper, maar zondagmiddag moest ik om 14.30 uur thuis zijn om de voetbalkraker Ajax-Feyenoord te zien…..wel: ik had beter nog wat langer in chillmodus in Emst kunnen blijven! Maar desondanks was het een topweekend!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Potdimme kanjers wat een prachtig verhaal weer.
    Ik zal als ik jullie was een verzamel boek maken.

    Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: