Vrijdag 9 t/m 11 juni: Fourneau Saint Michel – Belgische Adennen

Donderdagavond, na een heerlijke dag voor en naast de camper te hebben vertoefd en een erg gezellige dag samen hadden, maakten we plannen wat we de volgende dag zouden gaan doen. Toen we echter op de weersverwachtingen keken, zagen we dat de vrijdag weer vol met regen zou zijn en met zware windstoten. Hier hadden we dus duidelijk geen zin in. Na ampel beraad besloten we vrijdagmorgen dan maar weer de spullen in te pakken en via Nancy en Metz, richting de belgische ardennen te rijden. Vorig jaar hadden we daar ivm de voorbereidingen van onze 25 jarige bruiloft ook daar gestaan in Fourneau Saint Michel. Een prachtige camperplaats, midden in de natuur en nog gratis ook.

We vonden dat zo’n heerlijke plek om te staan, dat we daardoor ook weer in de gelegenheid waren om bij Auberge du Provost te gaan eten. Miriam haar kapsalon Gloss Haarstudio bestaat dit weekend 7 jaar en mijn meisje wilde mij graag trakteren ivm met dit heugelijke feit. Zo gezegd zo gedaan, gingen we na het betalen op de camping in Riquewihr op pad richting Nancy. We hebben een zeer voorspoedige, maar natte reis gehad en onze Lambortinki rijdt als een jonge god langs ’s heren wegen en eigenlijk binnen 4,5 uur rijden waren we op de plek van bestemming.

C360_2017-06-09-14-08-44-044[1]

Aangekomen op de camperplaats in Fourneau Saint Michel zagen we dat er nog genoeg plek was om riant te kunnen staan. De campers staan allemaal op geasfalteerde parkeerplaatsen, maar direct daaraan ligt een eigen grasveldje. We lazen op campercontact-app dat de camper serviceplaats, het kunnen lozen van water, reinigen van chemisch toilet en het kunnen innemen van water, er vreselijk smerig uit zou moeten zien. Maar daar aangekomen was waarschijnlijk ook de gemeente dit ter ore gekomen en was de plaats spic en span schoongemaakt en zag de hele omgeving er weer super uit. Niets om een paar lekkere dagen voor de boeg te hebben. Aangezien we de scooter nog achterop de camper hadden staan, besloten we om vrijdagmiddag en zaterdag lekker op de plek te blijven en niet rond te gaan tuffen. We zijn allebei erg lekker bezig in een paar goede boeken en kunnen niet stoppen met lezen. Het weer ziet er goed uit en dus lekkere stoelen naast de camper en de voetensteunen eraan, maken ze ons niet meer wijs.

C360_2017-06-10-11-55-34-715[1]

Zo hebben we eigenlijk tot zaterdagmiddag gezeten en aan het einde van de middag hebben we ons lekker in onze eigen camper gedoucht en omgekleed voordat we uit eten gingen bij de Auberge (Herberg).

Even nog een wat negatief verhaaltje om mee te geven: Wel tussendoor nog even op Facebook binnen een paar camper-groepen een vette discussie gevoerd over kampeergedrag op camperplaatsen. Voor de niet wetende kampeerders; een camperplek is eigenlijk gewoon een plek waar je met je camper mag overnachten, maar waar je geen kampeergedrag mag vertonen. Dus geen stoelen buiten hebben staan, geen tafel en vooral niet de luifel uitklappen. Deze camperplekken hebben soms voorzieningen waar een camper voldoende aan heeft. Schoon water, afstorten van grijs water (douche- en kookwater) en het ledigen en reinigen van het chemisch toilet. Meer niet. Er zijn ook camperplekken waar niets van dat alles is. Dan is het gewoon staan en klaar. Maar in ieder geval ging de discussie over op het forum, dat ze een medecamperaar met camper en kenteken en al op Facebook hadden geplaatst met de melding dat deze man zijn luifel uit had staan. Mag niet op camperplek. Mensen…volwassen mensen gingen hierover vet in discussie. Toen ik en nog een paar zeiden dat het echt geen probleem moet zijn als er geen andere campers staan en er veel ruimte rondom de campers zijn om de luifel uit te klappen. Wat maakt het uit? Wat veel erger is dat de mensen die hierover dus een enorm punt maken, zich meer zorgen moeten maken over de volgende punten die wij de afgelopen dagen rondom de camperplek hebben gezien: chemisch toilet afstorten, maar niet de spoelbak schoonmaken, honden laten poepen op de veldjes die bij andere campers horen en dit niet opruimen, het afval laten slingeren en niet opruimen, volle vuilniszakken in de bossen dumpen. Op ons plekje waar we stonden lag alleen al een kapot servieskopje met scherven en al op het gras, vuil toiletpapier en hondenstront. En dan je druk maken over een uitgeklapte luifel van een camper die helemaal alleen staat op een groot grasveld.. Triest deze mensen!! Houd het gewoon allemaal netjes voor iedereen, die dezelfde hobby heeft als jij; lekker in de natuur staan met je eigen campertje.

Het weer was zaterdag prachtig, dus toen we uit eten gingen, hebben we eerst buiten gezeten om een biertje en wijntje te nuttigen, voordat we naar het restaurant werden geleidt toen onze voorgerechten klaar stonden.

C360_2017-06-10-18-50-51-939[5]

Mir had haar lievelingsgerechtje gekozen welke we ook bij onze bruiloftsmaal hadden gehad. Een tompoes gemaakt van peperkoek, Foie Gras en gecaramaliseerd uitje. Ik had een gerookte zalm gebakje, gevuld met hollandse garnaaltjes met een lekkere dressing erdoor. Als hoofdgerecht hadden we beiden een combinatie van verschillende zalmgerechten. Was ook lekker! Het dessert hebben we buiten gegeten en daarna weer knus naar onze camper gelopen. Allebei waren we moe, vol van het eten en uiteindelijk later op de avond ook niet meer tintelfris. Om een lang verhaal heel kort te maken; we hebben beiden met darmen problemen gehad de afgelopen nacht.

Vanmorgen vroeg wakker geworden en uiteindelijk maar heel snel de camper klaar gemaakt voor de laatste etappe naar huis. Omstreeks het middaguur waren we thuis. Ook weer lekker om in ons fijne huis te komen. Meteen even de camper leeg gemaakt, boodschappen gedaan en vervolgens in onze tuin een hapje gedaan en daarna een hollandse siesta. Morgen weer aan het werk en ook daar hebben we beiden weer zin in!

Na de eerste week met mijn schoonfamilie naar Marrakech in Marokko en de laatste week met camper waren top! We hebben dit keer met de camper niet veel gedaan, maar het weer hielp niet echt mee en wij waren in de laatste week ook niet helemaal topfit. Over een paar weken gaan we weer een weekendje in eigen land en dan tuffen we weer rond met onze scooter en Mio!!

 

 

 

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. nu weer aan het werk na 14 dagen genieten het is zoweer de volgende vakantie

    Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: