Vrijdag 23 t/m 25 juni 2017: “Niet noemenswaardige neerslag” te Drie (Ermelo)

De hele week hadden we ons verheugd om met onze Lambortinki nog even een weekendje weg te gaan, voordat hij weer voor een kleine 2 maanden in de stalling wordt geparkeerd. Aangezien we gewoon moesten werken de hele week, terwijl de mussen dood van het dak vielen van de hitte, zijn we vrijdagavond na het werk de camper ingestapt en op weg naar ons inmiddels vertrouwde adres van Staatsbosbeheer Natuurkampeerterrein te Drie.

De weersverwachtingen waren niet slecht qua temperatuur, maar met de nu al historische, door KNMI en Meteoconsult uitgesproken woorden: ”aangename temperaturen in het weekend met af en toe niet noemenswaardige neerslag” hadden wij er genoeg vertrouwen in om dit weekend ons kamp op te slaan in Drie.

Elke keer dat we aankomen op een natuurkampeerterrein voelen wij ons een beetje opgelaten door het feit dat onze camper wat afwijkt van het gemiddeld kampeermiddel dat er op dit soort terreinen staat en het type mensen dat daar is. Doordat het een natuurkampeerterrein is, stonden er nu heel veel tentjes, grotere tenten, een paar caravans, buscampers en nog een paar “buitengewone” campers.

20170624_151544

De mensen kijken ons aan als we het terrein oprijden en we zien ze denken; “Wat moeten zij nou met zo’n grote camper op een natuurkampeerterrein?” Misschien vinden ze het wel asociaal of zo….maar op een of andere manier voelen wij ons niet zo welkom om ons heen. Nadat we ons gestald hadden, met alle goede bedoelingen meteen de luifel uitgeklapt en de stoelen buiten. Nou…..dat was het enige dat we konden doen, want het begon meteen als een gek te regenen en het is eigenlijk niet meer opgehouden met regenen. Vrijdagavond, zaterdagochtend tot ongeveer het middaguur was het overal doorweekt van  de regen.

Direct nadat het droog was, hebben we onze scooter gepakt en zijn richting Putten gereden om daar lekker te slenteren en wat winkels te bezoeken. Het zou een paar uur droog blijven, dus vlug een dosis Putten innemen! Want wat is Putten een leuk dorp zeg! Vooral het beeld in de winkelstraten is afwijkend van ons eigen stadshart, waar alleen maar ketens zijn gevestigd. Hier in Putten erg veel particuliere boetiekjes, woonwinkels, gezellige horeca en erg vriendelijke mensen overal. Maar ook in de winkelstraten is het kletsnat van de regen en lopen mensen in korte broeken en paraplu’s boven hun hoofd.

Wij daarom maar na een paar uur te hebben rondgelopen een lunch genoten in De Herbergh in Putten. Prima sfeer en goed eten! Eindelijk werd het weer droog en besloten we nog even de Appie in te gaan om wat boodschappen te halen en gezien de donkere wolken boven ons hoofd, wilden we eigenlijk zo snel mogelijk terug naar de camper om daar dan maar te gaan lezen of zo. We zijn zelfs al begonnen met het puzzelen….tja bijna 52, dan krijg je dat….. Miriam had nog even een korte wandeling gemaakt tussen de buien door en was net op tijd terug voordat er weer op haar gewaterd werd.

C360_2017-06-25-13-54-40-237

We kijken om ons heen en zien veel mensen erg stoeien met het overleven in een tent in de regen en chagrijnige blikken wanneer ze weer in hun natte stoelen moeten kruipen. Ze doen er lang over om hun luifels en tentdoeken weer in fatsoen te krijgen en we zien ze in de regen op hun primusbrander emmeren om een maaltijd klaar te maken. Vlam weer uit, natte lucifers, regenwater in hun gerechten, klamme kleren, nagenoeg geen verlichting om wat te zien en in de stromende regen naar het toiletgebouw rennend om zo droog mogelijk over te komen. En steeds zien we weer die blikken van: “kijk die glamping-gasten daar hoog en droog zitten in hun leren stoelen, verwarming aan, overal verlichting, een fornuis, afzuigkap, Nespresso apparaat, TV, mediaspeler en een prima muziekje op de achtergrond. Dit heeft toch niets meer te maken met kamperen….!!”

Nou….wij denken hetzelfde als we iedereen zo gadeslaan: hoe kunnen ze dit leuk vinden? Zo behelpen en na  2 nachten alle slaapzakken nat, jankende kinderen, vieze natte kleren aan, niets te doen op de camping, ouders die doen of het leuk is in dit weer….kortom…wat een ellende!!

Wat ons ook opvalt is de uitdragerij die men voor een weekendje meeneemt in de tent. Hele volle auto’s met van alles en nog wat en voordat de tent of buscamper staat, moet er nog zoveel gedaan worden in en rondom het kampeermiddel. Meestal gepaard met echtelijke ruzie’s en minstens 3 uur bij het opbouwen en 2 uur bij het afbouwen van het kamp zijn ze kwijt voor een weekendje gezellig kamperen. Wij vinden het vooral prettig dat we alles binnen 10 minuutjes up and running hebben en wij direct klaar zijn, aangezien alles op zijn plek ligt en goed en makkelijk te pakken is. Camper hebben is gewoon super!!

C360_2017-06-24-15-47-36-474

Conclusie is nu dat alle tenten op zondagochtend zijn vertrokken en dat alle campers er nog staan en vooral vrolijke mensen erin. Mir staat nu lekker te koken in de keuken, terwijl ik aan tafel ons blog schrijf. Vanavond komen we weer thuis en in 15 minuten de camper leeg, wasmachine aan, watertanks leeg laten lopen, toilet en badkamer schoonmaken en dan woensdag de camper in de stalling. Over 2 maandjes gaan we met de Lambortinki naar Schotland of Engeland. De komende 2 maanden in het hoogseizoen vinden wij het overal te druk op de campings en camperplaatsen en blijven dan dus gezellig thuis om ook te kunnen genieten van onze tuin en de buitenkeuken en hopelijk een hoop zwoele zomeravonden samen.

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. Ja jullie hebben het goed voor elkaar geniet er van jongelui tot het volgende blog

  Like

  1. Nou…het gaat er niet om of wij het goed voor elkaar hebben, maar dat een ieder zijn eigen manier van kamperen heeft. Ons spreekt de camper aan, terwijl de ander primitief met tent gaat.

   Like

 2. Zo wat een stoere auto zeg, als ik er zo een had zou ik ook vaker gaan kamperen! Zonde van het slechte weer, zul je ook altijd zien dat het heet is als je aan het werk bent en in het weekend en in de vakantie is het ineens niks meer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Joanne, Bedankt voor je leuke reactie! En jouw schets over de weersverwachtingen als we weg zijn, kloppen helaas regelmatig. Jullie ook een hele fijne zomer/vakantie gewenst! Groetjes, Martin, Miriam en Joep

   Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: