27 Oktober 2018: Op jacht!

Vandaag stond in het teken om voor het eerst na het afscheid van onze camper weer op zoek te gaan naar de opvolger, zeg maar de Lambortinki 2.0. De afgelopen weken hebben we veelvuldig op internet naar campers gekeken en samen besproken wat onze persoonlijke eisen zijn waar onze ” nieuwe ” camper aan moet voldoen. Het is fijn om dan te vernemen dat een ieder van ons beiden dezelfde kijk heeft op wat ie wil. Zoals jullie wellicht weten is er veel te koop in alle varianten en maten en dan ook nog eens in een scala aan merken. Aangezien je bij een auto meestal wel weet in welk segment het merk zich begeeft. Mercedes zit in het hoge segment en Dacia in het lagere segment. Met beide niks mis mee waarschijnlijk, maar het verschil moet ergens in zitten!

Dat is dus met campers ook zo. Als je op plaatjes op internet afgaat, dan zien veel campers er supergaaf uit. Maar sta je in diezelfde camper vallen dus de prijsverschillen wel heel snel op. Met name de afwerking en de keuze van materialen is het meest opvallende, want de onderkant van de meeste campers zijn allemaal hetzelfde; 75% staat op Fiat Ducato met Alko chassis. Kortom; vandaag is wel gebleken dat je soms van de koude kermis thuiskomt als je op zoek bent.

In het kort hebben wij de volgende wensen voor de volgende camper: Semi-integraal, grote garage, 2x 1persoonsbedden met hoofd-delen wel tegen elkaar, ruim woongedeelte, geen hefbed, in het midden een hoekkeuken, afzonderlijke douche van de badkamer, veel licht binnen, TV satelliet met TV, luchtvering, grote koelkast (echt een must, maar geen verrassing denk ik…), vriesvak, oven, zonnepanelen, omvormer, en nog een paar zaken die we ook in de vorige hadden.

Vandaag dus op pad naar eerste keuze camper in Hoevelaken. Een Hymer met alles erop en eraan wat je maar kan bedenken en erg vriendelijke mensen die vol trots en liefde voor deze camper gezorgd hadden. Alleen bij binnenkomst van de camper moesten we al even wennen aan toch het semi integrale gevoel in plaats van het hele ruime integrale gevoel van onze Eura Mobil, die sowieso als heel ruim beschouwd mocht worden. Na goed bekeken te hebben willen we er een paar dagen over slapen, maar onderweg naar de volgende camper besloten we al om met deze camper niet verder te gaan. Toen onderweg naar Stijkel Campers in Harderwijk, Fobbe in Oldebroek en Sunshine Campers in Elburg om daar bij verschillende campers te kijken die grotendeels voldoen aan onze criteria. Toch was het of steeds net niet of het was toch wat boven ons budget, maar viel er ook niet over de prijs te onderhandelen. Toen maar onverrichte zaken naar huis gereden en begonnen aan het vervolg van de zoektocht.

We zaten lekker in ons kloffie thuis op de bank, toen we beiden bij onze plaatselijke campermakelaar in Lelystad op de site keken. Aangezien er vandaag merken campers voor ons zijn afgevallen, zijn er ook wel weer merken bij gekomen waarnaar we in het verleden niet naar keken omdat we eigenlijk alleen maar op Hymer, Burstner, Dethleffs, Frankia, Eura Mobil en N&B. Bij onze plaatselijke makelaar stonden dus een paar campers die nagenoeg volledig aan onze eisen voldoen, maar nog niet gezien hadden. Wij spiekerbokse weer aan en op de valreep naar een camper wezen kijken, waarvan we dachten; dit kan hem wel eens worden. Allebei opgewonden om de sleutel vragen en elkaar al waarschuwend dat we er in ieder geval nog een nachtje over nadenken….yep sure…..dacht ik nog! Nou, bij binnenkomst dachten we allebei dat is prachtig, maar toen gingen we van onze roze wolk af en zijn we kritisch gaan rondkijken. Deze camper zag er super uit, maar de kastjes waren een soort van luchtige crackers; zo dun en licht. Het trappetje om in de hoog liggende bedden te klimmen was nogal een toer. De douchecabine zou voor mij echt heel moeilijk worden, aangezien ik vacuüm erin stond. Het water zou vanaf mijn navel naar mijn mond vollopen, terwijl mijn benen en voeten nog droog zouden blijven. De WC was hetzelfde verhaal. Ik kon er op zitten, op een prachtige futoristische Philip Stark pot, maar ik kon niet naar links of rechts bewegen om mijn cloaca te reinigen na een stortbui zal ik maar zeggen….

We zijn verwend geweest in de Eura Mobil, de Lambortinki I! We zullen compromissen moeten sluiten, maar na de eerste dag zoeken hebben we toch wel weer veel geleerd en zijn we in staat om beter te gaan zoeken. We waren al supertrots op elkaar dat we de eerste de beste camper niet meteen gekocht hadden en dat we goed onszelf in bedwang hadden. De komende weken staan daarom vast weer in het teken van bezoekjes aan particulieren, dealerbedrijven, handelaars om hun campers te bekijken.

We zullen jullie laten zien wat het uiteindelijk gaat worden!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Leuk dat zoeken , naar een fijne nieuwe camper , lambortinki afgelopen donderdag ter hoogte van Utrecht tegengekomen …..apart hoor
  Wij hebben gekocht bij spang – Hoogeveen
  Die verkoopt ook voor eigenaars .
  Heeft vaak veel staan en snelle doorloop.
  Sterkte en plezier daarmee !
  Fenk

  Like

  1. Wat toevallig dat jullie de Lambortinki tegen zijn gekomen! Leuk! Spang ben ik al een paar keer wezen kijken, aangezien ik een paar dagen per week in Hoogeveen werk. We hebben een shortlist van type-nummers van campers en hierop zoeken we dan ook. Maar om nu even te gaan kijken in Sittard of Maastricht is ons te gek. Het is wel gezellig dat zoeken…..

   Like

 2. Heel herkenbaar! Tot onze stomme verbazing liepen wij na 5 dagen ‘camperloos’ geweest te zijn al tegen de opvolger aan. En dan nog een merk waar we in eerste instantie niet aan gedacht hadden. Geef daarom je ogen de kost als je bij een bedrijf langs gaat en bekijk ook die modellen waar je in eerste instantie niet aan denkt. En als je dan er voor gaat altijd onderhandelen over de prijs, want daar is altijd iets aan te doen! En als je daar de bodem bereikt – in geval van een verkopend bedrijf -dan kun je nog praten over de montage van accessoires.Zo zijn wij er ook uit gekomen en hadden we de opvolger al heel snel gekocht. Het najaar is trouwens een prima seizoen om te kopen want ze gaan nu allemaal zakken in de prijs. Succes met de zoektocht!

  Like

   1. Thx! Veel te weinig, de vakantiedagen zijn er al aardig doorheen. Maar we pakken af en toe een lang weekend. Heb 6 maanden garantie dus we gaan hem zoveel mogelijk gebruiken de komende tijd, totdat het echt winterweer wordt. Dan gaat hij even op stal.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: