29 mei t/m 31 mei 2019: Camping Des Lacs in St. Jean de Chevelu (Savoie, Frankrijk)

We zijn afgelopen woensdag op tijd onderweg gegaan naar onze volgende bestemming, Rhone Alps en het departement Savoie. We ruimen alles op tijd op in Epinal en besluiten om niet via de tolwegen te gaan, maar lekker binnendoor en hopelijk langs en door leuke dorpen.

Ook besluiten we om voor 3 uur in de middag ergens te zijn en niet omwille van de bestemming ergens te komen. Er is geen bestemming! Zowel Miriam als ik moeten hier nogal aan wennen. Allebei kijken we vooraf waar we ongeveer willen komen, zoeken dan een leuke camping in die buurt uit en dan opeens is de camping de bestemming en niet meer de reis. Wel; op deze woensdag is het redelijk gelukt om hieraan gevolg te geven, maar nog niet helemaal. In ieder geval gaan we op pad en rijden we door de Vogezen richting de Elsas en dan door naar Besancon, door prachtige bosrijke gebieden en landbouwgebieden. Achter Besancon beginnen de bergen een beetje op te komen en moet onze camper wat harder werken om het tempo vol te houden. Maar dat gaat fantastisch. Vooral in de bergen merken we het verschil zowel met Eura Mobil, maar ook het verschil met voor het chiptunen en nu op dit moment. Het gaat echt geweldig en ook de stoelen in de camper zitten lekkerder en comfortabeler dan de vorige camper. Ook niet zo raar met een leeftijdsverschil van 15 jaar met deze camper.

Ook merken we dat de temperaturen oplopen! Niet van de camper, maar van de zon godzijdank! Het zonnetje wordt feller en we rijden nu al in een 18-19 graden buitentemperatuur, terwijl we met 12-13 graden vertrokken vanmorgen. Lekker hoor; hier kwamen we voor!

De reis verloopt erg voorspoedig en omstreeks een uur of 3 in de middag in het departement Savoie. Vorig jaar hadden we al het plan om hier naar toe te gaan, maar toen lagen de temperaturen zo laag dat we daar niet vrolijk van werden.

De Savoie behoort pas sinds 1860 tot Frankrijk en is een streek vol met kastelen (niet dat we daar op uit zijn) en een ruige maar zeer fraaie natuur. Ook de barokkerken vanuit de roomse kerk zijn hier veel te zien. Ook hier zijn we niet naar op zoek, maar ze zijn wel erg mooi als je ze tegen komt. Op sommige plekken lijkt de tijd hier wel stil te hebben gestaan. Maar vooral om de natuur is het ons te doen. Mooie bosgebieden wisselen af met berg-massieven, prachtige meertjes, vennetjes en piepkleine dorpen.

Ook het toerisme is hier nog niet massaal te noemen, maar de toeristen die je hier ziet, zijn met de natuur bezig. Raften, parasailing, kano varen, mountainbiken en wandelen. Op de camping loopt iedereen ook met mooie open-air Birkenstocks en rugzakjes. Wij lopen met poepzakjes. Voor Joep! De teckel is weer in betere doen en door de medicijnen eet en drinkt hij veel meer, wat weer leidt tot meer sanitaire stops. Maar we merken dat Joep weer de oude begint te worden. Hij kwispelt weer meer en de beste barometer om te weten dat het goed gaat met de directeur, is als hij bij wakker worden en eerste contact weer ouderwets op zijn rug ligt te krioelen. Het zal nog wel beter gaan als hij morgen mag stoppen met al zijn medicijnen. Vandaag contact gehad met de dierenarts en ondanks dat de oorzaak niet gevonden is, wijzen alle testen uit dat Joep gezond is. We denken dat hij toch vergiftigd is geweest door iets tijdens het uitlaten die dag. Maar blij dat het goed met het baasje gaat…

Oorspronkelijk wilden we naar het Lac du Bourget, het grootste natuurlijke meer van Frankrijk. Maar onderweg daar naartoe zagen we ook een ander kleiner meertje met daaraan een charme camping; Camping Des Lacs! Geen woord te veel gezegd in het camperboekje over dit gebied. Wat een leuke camping is dit en ligt direct aan een klein visvijvertje en een zwemvijver. Op de achtergrond de bergen, groene weiden, grazende bruine koeien en bossen. De plek die we uitzoeken op de camping is ook perfect! De camping heeft een aantal hellende plekken en een middenveld dat wel vlak is. We besluiten om daar te gaan staan, aangezien je vanaf dat plekje mooi uitzicht hebt op de bergen. Dat is tenminste de reden die ik Miriam gegeven had. De werkelijkheid was dat je vanaf die plek een goed satellietontvangst hebt en dus in de avond lekker TV in de camper kunt kijken. Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar wij kijken graag hersendood naar de TV. Zoals ze in mijn twente zeggen; dom kiekn!

Nu verwachten jullie natuurlijk een overvloed van activiteiten van ons, nu je leest wat in dit gebied allemaal kan en gebeurt. Ik kan jullie uit die illusie halen; we hebben nu 2 dagen niets gedaan, behalve luieren, eten, drinken, lezen, met Joep wandelen en zwemmen in de vijver. Tenminste Joep dan! Na 2 dagen komen we erachter dat honden helemaal niet mogen zwemmen in de beide vijvers. Nu weten we waarom niemand echt vriendelijk was tegen ons als wij aan het genieten waren hoe de stokjes uit de vijver werden opgehaald door onze olympische zwemmer Joep van den Hoogenband.

De camping loopt op woensdag wel voller en voller omdat de fransen en zwitsers allemaal een lang weekend hebben. De franse taal beheersen we echt niet, maar we doen ons best bij onze buren. Dit zijn wat oudere mensen uit Geneve met 2 prachtige campers die gezellig tegenover elkaar staan en wij er pal naast. Erg aardige mensen, maar communiceren blijft lastig omdat zij ook geen engels spreken.

We vermaken ons hier kostelijk op deze zeer nette camping. We waren erg moe van het werken de laatste tijd en wilden gewoon vegeteren in de eerste week. Nou, dat is aardig gelukt. We lopen een paar keer per dag naar de meertjes en rondje met Joep. We hebben ook onze fietsen meegenomen, maar dat gaat hier niks worden. Steile hellingen en geen stukje vlak wegdek te vinden. Kortom; deze dagen niet zoveel gedaan. Ook ben ik weer met de drone in de weer geweest en heb ik mooie beelden van de camping en omgeving op 125 mtr hoogte kunnen maken. Thuis maar proberen er mooie clip van te maken.

Wat ook aardig gelukt is zijn de kookkunsten van Miriam uit onze kleine keuken in de camper. Tjonge die kan een drol van Joep nog smakelijk maken! We hebben de eerste avond heerlijke zalm met asperges, pesto en pijnboompitten gegeten, afgetopt met een laagje gruyere kaas en 30 minuten in de oven. Was super! Vanavond hebben we vegetarische pasta gegeten, bomvol met groenten en verse tomatensaus gemaakt. Als sidedish ook nog Salade Caprese en plakken aubergine met knoflook in de oven met daarop een plakje italiaanse kruidenkaas. Zag er allemaal top en smaakte ook zo. Wat ons elke vakantie weer opvalt is dat we overdag weinig tot niets snaaien. Gewoon gezond bezig..

Ook lekker natafelen buiten onder de luifel na de maaltijd met een Nespresso, Sambucca of Limoncello.

Later op de avonden koelt het aardig af en gaan we omstreeks 21.00 uur naar binnen in de camper om even nog TV te kijken. Maar eerlijk gezegd in deze dagen buiten leven en met de warmte, het is hier 25 graden en zonnig, vallen de luiken omstreeks 22.00 wel dicht. We slapen met de berglucht en lekkere matrassen hier als beren in de winterslaap. Lekker hoor!

Morgen pakken we alles weer in en gaan we op pad naar nog weer een zuidelijker stukje Frankrijk. Zeer waarschijnlijk rijden we de Route Napoleon richting het zuiden, maar we kunnen ook best besluiten om nog een paar dagen in de bergen te blijven rondhangen. Dit is wel onze habitat tijdens de vakanties. Aan zee trekt ons niet zo, dus de Cote d Ázur zal het niet worden, maar de Provence gaat hem waarschijnlijk wel worden. Of steken we door de alpen binnendoor Italie binnen? We weten het nog niet! Dat is het mooie van de camper en waar het mooiste weer is, heeft de beste kans. Jullie lezen het!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

 1. Fijn dat jullie zo genieten en fijn dat wij kunnen meegenieten😂 En gelijk heerlijke eet tips !
  Wat super, dat het ook weer beter met Joep gaat.
  Lieve groetjes xxx

  Geliked door 1 persoon

 2. Nou die maaltijd ziet er overheerlijk uit , wat fijn dat het met Joep goed gaat. Ook leuk om te lezen dat wij niet de enigste zijn die nog graag t.v kijken om af te schakelen 😀

  Leuk verslag !

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel fijn dat het met Joep beter gaat! Kan hij geen chocola gegeten hebben? Ik dacht er steeds aan, onze hond was daar ook bijna aan dood gegaan, met dezelfde symptomen. Kleine hondjes zijn wat dat betreft een extra gevaar. Maar ja, zal de dierenarts ook wel weten. Verder geniet ik erg van jullie reisverhalen en levenspositivisme. Keep up the good work!

  Geliked door 1 persoon

  1. Heeey Margo, wat leuk om wat van jou te horen! Alles goed met jullie? Hier gaat het weer vanouds goed met Joep! Hij is weer de oude. Dat ging pas echt snel toen hij klaar was met prednison- en antibioticakuur. Het volgende blog doe ik morgen, voorzien van prachtige fotos en een blije Joep! Groetjes, xx

   Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: