31 Augustus 2019: Camping du Chateau et de l’Oseraie in Feuilleres

Zaterdagmorgen om 8.45 uur vertrokken uit Lelystad om uiteindelijk richting Frankrijk te vertrekken. De weersverwachtingen wijzigen nog per minuut, maar we willen richting Bretagne en de eerste stop die we willen maken is tussen Arras en Amiens. Dit betekent ongeveer 400 kilometer rijden voor de eerste dag. Mir en ik hebben afgesproken dat we niet oeverloos doorrijden om maar op “ plek van bestemming “ te komen. Per dag willen we deze vakantie niet teveel rijden en uiterlijk halverwege de middag op een camping arriveren. Dan lekker even wandelen met Joep en einde van de middag lekker in relaxstand met hapje en borreltje. Onderweg gaat het allemaal voorspoedig en is het niet te druk op de weg. Alleen half uurtje file bij Antwerpen gehad en daarna lekker op cruisecontrol doorrijden tot aan iets voorbij Lille. Dan de eerste stop om Joep even uit te laten, broodje te eten en dan nog maar eens kijken waar we denken te stoppen. 

Miriam zag mooie camping in de buurt van Peronne. Wij dus klaar voor de laatste fase van de eerste rit en onderweg zien we nog een paar mooie kastelen. Nu weten jullie dat wij echte cultuurbarbaren zijn en dat na het ooit gezien hebben van het Muiderslot in onze kinderjaren kastelen ons niet kunnen boeien. Ook Miriam niet. Cultuursnuivers zijn we dus niet, maar wel natuursnuivers. Daar voelen wij ons het beste bij. Natuurlijk hebben we respect voor het verleden en staan we wel eens stil met wat er in de geschiedenis allemaal gebeurd is. Maar we leven nu en tja..dan is de natuur en culinaire ontdekkingsreis voor ons het optimum. Uiteindelijk komen we na een mooie rit aan in het plaatsje Peronne en zoeken we onze camping op in het gehucht Feuilleres, gelegen aan een paar mooie visvijvers en een kanaal. 

De camping ziet er erg mooi en vooral gezellig uit. Allemaal kleine veldjes met beukenhagen als scheiding tussen de plaatsen. Wij krijgen een plek vlakbij kantine (hoe schatten ze het zo goed in…) en sanitairgebouw. Prachtplek en direct na het installeren van de camper gaan we aan de borrel. We hebben allebei zware oogjes na een tijdje en gaan in coma op onze ligstoelen. Miriam had einde van de middag de behoefte om een langere wandeling met Joep te maken en dus wij samen op pad met de kleine kerel. Het dorp was niet echt fotowaardig, maar de visvijvers en de natuurgebieden erom heen waren wel de moeite. Na een behoorlijke wandeling liepen we langs het water en passeerden we achterzijde camping. Mir en ik wilden nog doorlopen maar Joep ging in zijn ankers en had er geen puf meer voor. Ik blij! Wij terug.

Lekker voor de camper gezeten zonder de luifel uit, want deze is dus total-loss zoals eerder deze week gebleken. We kunnen hem deze vakantie niet gebruiken en de nieuwe is in bestelling. Met een gemiddeld temperatuur van ongeveer 21 graden de komende weken moet het te doen zijn. We hebben erg gezellig zitten kletsen met elkaar en voordat we het wisten was het al over zessen. Geen inspiratie en puf om te gaan koken en dus maar even naar de camping-hampburgershop. Op zaterdag bakken ze daar de heerlijkste hampburgers en vlaamse frieten. Klonk goe…en smaakte goe..Lekker makkelijk!

Domper was alleen de dame die ons moest helpen in de hamburger-shop. Deze had nou niet echt de arbeidsvreugde op het gezicht staan en haar gedrag was nog erger dan de lage wenkbrauwen onder haar ogen. Tjonge….als je toch zo naar je werk moet. Vervolgens begint iedereen over te lullen hoe ontevreden ze eruit ziet. Moet ongemakkelijk voelen, want vanaf dat moment gaat alles mis bij haar. Hilarisch hoe 15 volwassenen naar 1 madame kunnen kijken en er 20 minuten over haar praten. Wat wel weer leuk was, dat ik aan de praat kom met 2 dames uit Holland. Praatje pot over waar kom je vandaan, waar ga je naar toe….dat werk! Maar goed; de vorige vakantie kom ik in Zuid Frankrijk aan de praat met een echtpaar die mijn project in Hoogeveen goed kennen en ook de mensen waarmee ik daar werkte. Nu kwamen deze beide dames uit Schagen….laat ik nu daar als interim manager werken bij het bedrijf dat hun leverancier is op hun werk. Kennen ze mijn huidige collega’s daar en ben ik dus “die interimmer” waarover ze gehoord hadden. Hoe klein kan de wereld zijn! Wel leuk!

De hele avond blijven we gezellig buiten zitten en keuvelen we nog lekker door over alles en nog wat. Dan wordt het killer en besluiten we om naar binnen te gaan en nog even lekker tv kijken in de camper. De eerste dag was goed verlopen, erg gezellig en super geslapen  deze eerste nacht.

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Lieve Miriam en Martin,

    We wensen jullie een fantastische vakantie toe, lekker genieten ! Gaan weer genieten van jullie fantastische vakantieverhalen!
    Xxx Bert en Gwenny

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: