Zaterdag 3 juni 2017: Marrakech (Marokko) – Bad Ems (Duitsland)

De kop van dit artikel zal bij dees of geen vraagtekens oproepen, want het is niet een voor de hand liggend traject wat je op 1 dag doet met een camper. Klopt!

Afgelopen nacht zijn we omstreeks 03.30 uur thuis gekomen van een fantastische week in Marrakech in Marokko. Samen met mijn schoonouders, schoonfamilie (ouders, zussen, zwager en hun kinderen van Miriam haar zijde) hebben we ter ere van hun 50 jarig huwelijk deze vakantie aangeboden gekregen. Het was een fantastische week in een mooie stad, mooi land en hun mooie, vriendelijke en hardwerkende bewoners. We waren er in de ramadan, maar hierdoor was het dagelijkse leven voor de toeristen niet beinvloedt. Ook realiseren we ons dat het 9 dagen op vakantie gaan met familie en het zo leuk hebben met elkaar, uniek is te noemen! We hebben gelachen, gehuild, gewandeld, gewinkeld, gegeten en gedronken en zouden zo weer hier naar toe willen. De sfeer van deze stad, de gebouwen, hun geloofsovertuiging, geeft zoveel indruk op ons gemaakt. Werkelijk fantastisch!! Marrakech is echt een aanrader, voor iedereen!!

Ondanks dat we in een totaal andere wereld begaven, met ander gewoonten, andere opvattingen, ander soort gebouwen, etc., hebben we ons heerlijk op ons gemak gevoeld en dus nergens onveilige situaties meegemaakt. Was een topweek!!

Maar goed; vannacht dus om 03.30 uur thuis gekomen en toen heeft Miriam nog even de was gedaan en gedroogd, omdat wij van plan waren om vanmorgen omstreeks 12.00 uur op pad te gaan met onze Lambortinki. Door de onrust en het niet direct in slaap kunnen komen, sliepen we pas omstreeks 5 uur en werden we wakker om 8 uur vanmorgen. Afgesproken was dat ik direct na het ontwaken meteen  de benodigde boodschappen zou doen en Miriam de camper klaar zou maken mbt de kleren erin leggen, de boekjes en magazines, beddengoed en nog even wat kleine zaakjes om af te handelen. Om 9 uur was ik in onze plaatselijke hofleverancier qua levensbenodigdheden en haalde daar onze basispakket qua culinaire hoogstandjes in de camper. Na thuiskomst heeft Miriam de koelkast ingeladen en de binnenkant van de camper opgeruimd en was ik buiten bezig om de scooter op het rek te monteren, water te laden en de WC bedrijfsklaar te maken.

Voor op schema, konden we uiteindelijk om precies 11 uur onze reis aanvangen. We wisten nog niet precies waar we heen wilden, maar in de regio Koblenz zouden we onze eerste stop maken om de eerste dagen van deze 2e week van onze vakantie door te brengen. Daarna kijken we wel waar we terecht komen, want de weersverwachtingen veranderen met de minuut. De Elsas en Vogezen moeten tot de mogelijkheden behoren, maar gezien de vermoeidheid van de afgelopen dagen, besluiten we eerst een paar dagen te vegeteren op een camping, om lekker te slapen, magazines te lezen en een beetje rond te rijden. Vooraf had ik nog een paar campings opgezocht op de ICSI app en op basis van deze informatie zijn we maar bij onze eerste voorkeur aangekomen, einde van de middag. Tjonge wat viel dat tegen! De dame van de receptie reed ons voor op een fiets om ons naar onze plek te rijden. Helemaal achter op de camping was nog een plek vrij en hier konden we nog staan. Het uitzicht? Een oud verroest handbal-doeltje, stapels oude stenen en andere bouwtroep. Om ons heen een aantal tenten die verraden wat voor types daarin aan het kamperen waren; kratten bier, BBQ’s en een hoop troep rondom te tenten. Zag er niet naar uit dat we daar tot rust zouden komen. Iets wat we eigenlijk nooit eerder gedaan hadden, deden we toch. We bedankten voor de eer en vroegen of we verder mochten kijken. De dame van de receptie begreep het wonderwel erg goed. Ze stond er dus ook niet echt achter om deze plek voor geld te verpachten…

Na nog een paar campings te hebben bekeken, kwamen we uit op Campingplatz Bad Ems. Een redelijk vervallen camping, maar met een zeer vriendelijke eigenaar. Deze had nog plek en zorgde ervoor dat we snel stroom kregen, de bestelling voor verse broodjes in orde makend en een gezellig praatje. Nadat we de plek hadden ingericht met onze camper, besloten we even een borreltje en hapje te maken. Toen ging het licht uit!

We moesten nog wel wat eten, maar geen van beide had de puf om wat te maken. Oplossing lag op 2,5 kilometer. Een goed restaurant waar we buiten konden eten. Met onze scooter op pad en onderweg bleek dat Bad Ems een erg leuk stadje was met mooie panden. Viel ons niets tegen.

C360_2017-06-03-19-05-54-551C360_2017-06-03-16-03-30-576

Heerlijk gegeten en net op het moment dat we onze scooter pakten, brak een enorm onweer los, met veel regenval. Oeps… de daken van onze camper staan nog open. Wordt op een nat matras slapen was onze angst. Nou…dat bleek erg mee te vallen en toen we ook nog een afzakkertje buiten hadden genomen, kwam de regen weer met bakken uit de hemel vallen. We zijn maar naar binnen gegaan en zitten nu dus binnen dit blog te schrijven en Miriam zoekt wat foto’s uit, ter ondersteuning van dit artikel. Morgen doen we niet veel, maar bij onze volgende locatie melden we ons weer en zullen onze ervaringen in die regio met jullie delen. Alleen waar dit zal zijn, weten we nog niet. Fijne pinksterdagen iedereen en maak er wat moois van!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. weer prachtig blog martin we kijken weer uit naar het volgende.veelplezier nog

    Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: