Maandag 5 juni 2017: Bad Ems, Rheinland Pfalz, Duitsland

Gisteren, zondag 4 juni,  is compleet aan ons voorbij gegaan. We waren moe van de reis vanuit Marokko naar huis en de camperrit naar Bad Ems in Duitsland. De zondag stond daarom in het teken van vooral vegeteren! We vinden het heerlijk om “thuis” te blijven in onze Lambortinki. Allebei luierend in onze luie verlengde stoelen onder de luifel bij de camper. Na het ontbijt eventjes alles opgeruimd en toen volledig in off-mode. Lekker lezend op onze stoel en niet veel tegen elkaar zeggend. Dan weer hele zware ogen en eraan toe mogen geven om in coma te geraken. Dat is dus een paar keer gebeurd en we genieten van de rust om ons heen. De camping, Campingplatz Bad Ems, staat redelijk vol en iedereen is met zijn eigen ding bezig. Aan het einde van de dag heeft Miriam heerlijk op de BBQ een ratatouille gemaakt en kipfilet strips, natuurlijk met een wijntje erbij en na deze avondmaal, lekker een eigen nespresso en Sambucca binnen in de camper.

We hebben heerlijk geslapen en de volgende ochtend, vandaag dus, bij de receptie verse broodjes gehaald en Mir een lekker ontbijtje gemaakt; koffie, gekookt eitje, verse broodjes, vers broodbeleg en het klinkt kneuterig, maar samen lekker in de zon, op het grasveld onze tafel neergezet, aan de rand van de Lahn, de rivier die uitmondt in de Moesel en door Bad Ems loopt. Deze rivier is een zijrivier van de Rijn en heeft een lengte van 242 km.

Bad Ems is een stadje in Rheinland Pfalz en is een kuuroord, zoals zovelen in Duitsland, door zijn thermale baden. Tevens heeft het stadje een vooraanstaande golfclub en daarbij een aantal chique hotels voor de beter bedeelden onder ons. Prachtige panden staan langs de Lahn, direct aan de oevers.

C360_2017-06-05-13-28-43-171

Na het ontbijt besluiten we onze scooter te pakken en een rondje te gaan rijden. Onze Mio Cyclo (fietsnavigatie), die kapot was gegaan was inmiddels weer vervangen door een andere, gekocht via Marktplaats. Op deze Mio Cyclo kun je een “lus” rijden vanaf de plek waar je staat en deze brengt je dus ook weer terug naar de beginplek. Tevens laat deze Mio Cyclo je langs de mooiste plekjes rijden, vooral dus op fietspaden. We wilden zeker ook door Bad Ems rijden, ergens in de middag. Maar voorafgaand wilden we nog langs de plaatsen Nassau en Dausenau rijden, voordat we een terrasje zouden pakken in Bad Ems.

Vooral het plaatsje Nassau interesseerde ons, aangezien dit ooit onder het Hertogdom Nassau viel. Napoleon Bonaparte was degene die dit in 1806 had gesticht, maar nu in 2017 was er niets meer van over dat deed denken aan die tijd. De burcht stond nog fier boven op de berg, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Eigenlijk viel Nassau ons erg tegen. Dausenau ook nog aangedaan, maar ook echt een typisch duits dorpje, met fachwerk huizen en niet veel te doen.

Nadat we dit alles hadden gezien, besloten we om onze laatste stop te maken in Bad Ems. Lekker even over de promenade lopen strollen en nog daar ergens een terrasje pakken, aangezien het weer super aangenaam is.

C360_2017-06-05-13-31-20-735C360_2017-06-05-13-30-18-981

Maar tijdens onze scooterrit over de fietspaden van deze regio, viel het ons op dat we erg veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd kregen. En dan niet van die vriendelijke, maar meer dreigende taal. We begrepen er helemaal niets van. Ook in Nederland worden we op fietspaden wel eens verketterd als we met onze snorscooter voorbij tuffen met 25 km per uur. De E-bikers gaan met minstens dezelfde snelheid voorbij, maar dit is allemaal “maatschappelijk geaccepteerd”. We hadden ons huiswerk gedaan voordat we met onze scooter in Duitsland over de fietspaden zouden gaan rijden. Even in het kort: Je hebt in Duitsland “mopeds”, dit zijn zoals wij die kennen de gewone 45 km p/u brommers, waarbij je op de rijbaan moet rijden en een helm moet dragen. Wij hebben een “Mofa”. Een snorscooter, maximale snelheid 25 km p/u, waarbij je eveneens een helm moet dragen, maar wel gezien wordt als fietser en dus ook derhalve gebruik mag maken van de fietspaden. Wij wisten dit! Maar een he-le-boel duitsers dus niet! Rare jongens die duitsers. Maar…we voelden ons er niet helemaal gemakkelijk bij. Daarom maar meteen de scooter gestald op parkeerplek in Bad Erms en daar lekker even geslenterd langs de mooie panden aldaar. Een heerlijk aspergesoepje gegeten en Mir een Hugo-drankje en ik een Krombacher biertje. Lekker gezellig even gezeten.

C360_2017-06-05-13-58-48-663

In het midden van de middag teruggekomen op de plek van camper en daar lekker aan het water in de zon gezeten en geslapen. We vinden het geweldig altijd om op tijd terug te zijn op de camping en dan lekker niet meer op pad te hoeven en het daar gezellig maken. Bij terugkomst blijkt dat de camping nagenoeg leeg is en dat voor vele duitsers het pinksterweekend erop zit. Wij mogen nog een week op pad en besluiten om toch maar naar de Elsas te gaan en wel specifiek naar Riquewihr. De weersverwachtingen zijn daar toch weer super goed te noemen, dus toch nog maar wat zuidelijker rijden, aangezien het hier heel slecht weer wordt de rest van de week.

C360_2017-06-05-16-41-04-155

Na het avondeten op de BBQ even de afwas gedaan en de BBQ schoongemaakt, terwijl Mir de luifel inklapte, de stoelen en tafel in het ruim heeft opgeborgen, beginnen we nu aan onze avond in de camper. Het koelt aardig af buiten en knus in ons huis op wielen is ook altijd erg gezellig. Morgen staan we vroeg op en beginnen, dan na de routines te hebben doorlopen om weg te kunnen, aan de volgende etappe richting de Elsas.

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Miriam ziet er echt uitgerust uit en jij ook Martin geniet nog deze week

    Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: