24 december – 31 december 2016: Moraira – Calpe, Costa Blanca, Spanje

Ondanks dat we deze kerst niet met de camper weg zouden gaan, toch maar ons reisblog bijhouden. We waren uitgenodigd door onze engelse vrienden Neil en Yvonne om naar Moraira te komen met de feestdagen. Vooral Miriam met haar kapsalon als ook ik met mijn werk, waren wel weer toe aan een paar dagen relaxen. Kinderen hebben we niet en de rest van de familie zit met eigen kinderen en kleinkinderen aan de kerstdis, dus meestal zijn wij weg met de kerstdagen. Aangezien ook Neil en Yvonne geen kinderen hebben, is de combi met elkaar altijd goed te plannen.

We missen onze camper wel en we hadden ook nog wel overwogen om met de camper deze trip te maken, maar de reistafstand voor 10 dagen vonden wij toch te ver en te inspannend met onze Lambortinki. Daarom vliegen we na een paar jaar weer eens met een vliegtuig naar onze reisbestemming Moraira. Wat n ellende om weer te moeten vliegen! Parkeren, douane, fouilleren, wachten, dringen bij het instappen van het vliegtuig, de stinkende en onverzorgde mensen die net uit bed lijken te zijn gerold en te krappe stoelen. Wat zijn we dan verwend met een eigen camper! Overal op vaste plek je eigen spullen, altijd je huis bij je, nergens last van enorme aantallen mensen om je heen en bijna altijd in de vrije natuur. Tjonge, waarom doen we dit?? Vliegen!!

Aangezien we de eerste vlucht van de dag waren, moesten we erg vroeg uit bed om tijdig naar Schiphol te vertrekken. Kwart over 2 in de nacht wekker gezet om op half vier op schiphol te zijn. Half zes vliegen we op tijd met Transavia op Allicante. Daar aangekomen ging alles erg snel en werden we met shuttle bus naar autoverhuur gebracht. Daar werden we weer besodemieterd door Dickmann’s Car Rental. Op een website hadden we de auto geboekt en dit was alles inclusief, dus ook all-risk verzekering, anti-diefstal clausule, etc. Het enige dat wij nog thuis hadden bijgeboekt was de eigen-risico verzekering. Voor 65 euro hadden we 1500 euro risico verzekerd. Kon ons niet meer gebeuren! Bij het ophalen van de auto zei de beste man dat we niet verzekerd waren en daardoor nog ruim 200 euro aan verzekeringspremie moesten betalen en werd er 1000 euro borg van onze creditcard afgeschreven. Dit kregen wij terug 30 dagen na terugbrengen van de auto, indien onbeschadigd. We hadden geen zin om in een andere taal de discussie aan te gaan (want die verlies je toch!) en besloten om gewoon de auto te nemen. Prima auto overigens.

Aangekomen bij het huis van Neil en Yvonne, eerst maar even genieten van het uitzicht vanaf veranda aldaar. Wat n prachtige plek, met uitzicht op de Calpe Rock. En…..heerlijke zonnestralen en lekkere temperatuur.  Yvonne had een heerlijke lunch gemaakt en de rest van de dag in chill modus gezeten tot een uur of 4 ’s middags.

Toen Moraira even verkend met elkaar. Ongelofelijk hoe mooi dit dorp is en hoeveel roering er in de wintermaanden is. Veel pensionada’s leven hier de winterperiode en huren voor zeer redelijke prijzen de meest fraaie villa’s. Ook veel campers te zien op camperplaatsen in Moraira en Calpe. Wat n heerlijk leven hebben deze grijze muizen hier! Een ander prettige bijkomstigheid hier is dat de horecaprijzen om te gieren zijn. Een werkelijk prima 3 gangen maaltijd voor 12,00 euro, inclusief karafje wijn per persoon. Nou …. dat is aan ons wel toevertrouwd. Mooie terrasjes, flanerende mensen, zonnetje erbij en een prachtig uitzicht over zee! Miriam en ik zeiden tegen elkaar dat dit voor de toekomst wel een bestemming zou zijn voor onze overwinter-camperreizen.

Ook gedurende deze week zijn we de bergen in geweest om ook daar de fraaie omgeving te bekijken. Dorpjes als Altea, Pego, El Castell Guadalest, Polop, La Nucia en Calpe bezocht en genoten van de mooie huisjes, smalle straatjes, historische kerken, maar vooral erg vriendelijke mensen overal. Wat is dat toch opvallend elke keer, gek genoeg. Gewoon standaard vriendelijkheid om je heen. Dat doet zoveel met je eigen gesteldheid en hoe je naar de wereld kijkt. Ook voor mijn motorrijdende vrienden hier is het een walhalla om te rijden door de bergen. Ik werd zelf misselijk van het sturen met de auto, zoveel slingerweggetjes en duizenden bochten. Ooit hoop ik eens met camper en motor hier te boenjeren door de prachtige landschappen alhier.


Zoals jullie zien, is het goed vertoeven hier! Een parachtige onderbreking van de donkere wintermaanden in Nederland.Eerder deze week hadden we een wat mindere dag qua temperatuur en besloten we om een dagje naar Valencia te gaan. Deze stad stond op ons verlanglijstje en nu we zo dicht in de buurt waren, moesten we deze kans maar pakken. Over Valencia kunnen we heel kort zijn: de oude binnenstad is prachtig alsmede ook de moderne architectonischemusea en parken. Met de hop on-hop off bus hebben we ook vele saaie stukken gezien. Maar als we toen wisten wat we nu weten, hadden we uitsluitend per voet de binnenstad van Valencia bekeken. Ook daar in restaurant wel weer een bedondermomentje gehad, dus opletten is het credo! Al met al zijn we blij dat we het gezien hebben en met een goed gevoel reden we einde van de dag weer huiswaarts in ons Ford Fiestaatje, om maar in spaanse termen te blijven. In Moraira weer een lekker restaurant gezocht en daar heerlijk gegeten.


Het is nu oudejaarsdag en we blijven deze bewolkte dag maar lekker binnen. Miriam en Neil gaan naar de Calpe Rock wandelen om daar via een wandeling en tunnel daar bovenop te komen om vandaar uit  een prachtig uitzicht te genieten. Yvonne is wat ziekig en ik blijf bij haar om haar gezelschap te houden en aan mijn Camperjoy-blog te schrijven. De komende dagen zullen wel aardig in relax stand zitten en daarom wensen wij iedereen een heel fijne jaarwisseling en een fantastisch 2017 toe! Bedankt oor het volgen en lezen van dit blog en we zien elkaar weer hopelijk in 2017 terug!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Mooi blog weer Martin terwijl ik het las zat ik ook even in het heerlijke Spanje.Ja jij zult het wel jammer gevonden hebben dat yvon ziek was. Kon jij je hobby{wandelen} niet uitoefenen.Maar Miriam kennende die heeft voor morgen vast een mooie wandeling uitgezocht.Jillie een fijne oud jaar wisseling. En al het goeds voor 2017

  Geliked door 1 persoon

  1. Lieve Mam, inderdaad niet hoeven te wandelen! Blog geschreven, gelezen, dutje gedaan en verse pesto gemaakt voor vanavond. Jullie ook fijne jaarwisseling en fantastisch 2017 gewenst! Xx

   Like

   1. dus je heb je nog goed nuttig gemaakt.Het is vandaag 2 Jan.dus ik heb weer niet optijd gekeken nog een fijne laatste avond van je vakantie iedereen de groetjes

    Like

 2. Geweldig verslag weer… zeker omdat bennie en ik extra interesse hebben in de omgeving daar xx

  Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: