Het Groene Boekje – Kamperen midden in de natuur

De afgelopen dagen zitten we weer te stuiteren op onze stoel. Het Groene Boekje 2017 is uitgekomen! Voor ons is dat wel een beetje het begin van het plannen maken voor het nieuwe camper/kampeer-seizoen. Nadat het ASCI ons hun europese gidsen heeft toegezonden, komt dan nu eindelijk het Groene Boekje 2017 op onze deurmat ploffen. Ik weet niet of jullie dit boekje kennen, maar het is een natuurterreinen camping gids van de Groene Koepel, met als leus: te gast in de natuur.

De afgelopen jaren zoeken we steeds vaker kampeerterreinen uit die in dit boekje staan. Uitsluitend kleinschalige campings, midden in de natuur en zonder teveel voorzieningen. De basiszaken zijn aanwezig, zoals elektra, douches, afwasbakken en veelal ook nog een grote open vuur gelegenheid om samen te komen. De activiteiten die er georganiseerd worden zijn uitsluitend op de natuur gericht en ook voor de kinderen. Misschien wel juist voor de kinderen. Nu hebben wij wel geen kinderen, maar dat wil niet zeggen dat we niet genieten van het gezelschap van kinderen. Juist!!

Daarom zitten we nu gezellig aan de eethoek om middels het boekje plannen te maken voor de komende maanden om vooral wat weekenden erop uit te trekken. We hebben het beiden druk met ons werk en we ervaren de weekendjes weg met onze good old Lambortinki als minivakanties.


Ook de sfeer op de natuurkampeerterreinen vinden wij vaak uiterst vriendelijk. Niet dat op “commerciele” campings dit niet het geval is, want vriendelijkheid zit vooral in jezelf en wie goed doet, goed ontmoet, is ons credo! Maarrrrr…de sfeer is op de natuurcampings is wat gemoedelijker en minder gejaagd. Ook is het zo dat je vanaf de campings rechstreeks de natuur in loopt. Of dit nu bossen zijn of waterpartijen; je zit er midden in! Prachtig!

Al pratende over de plannen die we maken, moet de Lambortinki ook altijd meekunnen en dat is soms een probleem op de natuurkampeerterreinen. Onze camper is vrij groot en daarvoor is niet altijd genoeg ruimte beschikbaar of de weg naar de plek toe niet altijd breed genoeg. Goed opletten dus. In ons geval voelen we ons soms niet gewenst gezien de omvang van onze camper. De meeste mensen zitten nogal primitief voor het tentje op een plaidje of op boomstam of op laag stoeltje. Ook koken ze uitsluitend 1-pansgerechten op een primusbrandertje…eigenlijk zoals het hoort op zo’n primitieve camping.

Wij daarentegen zitten binnen op leren stoelen, koken op een fornuis en buiten zit de bbq aangesloten op een gasaansluiting aan buitenzijde camper. Tevens hebben wij een scooter achterop de camper staan en voldoen wij dus totaal niet als natuurliefhebbers, maar meer als barbaren. Sorry, maar we vinden het gewoon lekker…

Door deze plannen te maken en alvast te mijmeren over wat we nog nodig hebben voor het nieuwe seizoen, zeggen we net tegen elkaar: We missen de camper en het leven daarin. Aangezien ik mijn leesbril ben kwijtgeraakt afgelopen week tijdens het werk, moeten we naar de winterstalling van de camper om daar mijn reserve-leesbrillen te halen. Ze liggen allebei in de camper, stom he? Eigenlijk hebben we zometeen een bezoekregeling met de Lambortinki en kunnen we even zien hoe het met hem is, zo onderdak en droog op de boerderie!

Het voorjaar mag van ons weer komen; lekker de tuin klaar maken, de motor uit de stalling en de camper voor de deur! It geat on!!

Gepubliceerd door martin&miriam

Getrouwd, woonachtig in Lelystad, beiden zelfstandig ondernemer, camper, motor, reizen, koken, muziek, liefde voor ons huis en tuin, eigenaar van Joep onze ruwharige dwergteckel.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. Hallo Miriam en Martin
  Wij voelen met jullie mee,en hopen eind februarie begin maart te vertrekken
  Maar de camper staat te koop , wie weet zijn we hem voor die tijd nog kwijt.
  We blijven camperen. Maar op ,n andere manier.
  Heel veel reisplezier als het weer zo ver is, maar ook genieten van het plannen maken
  Groeten uit Lauwe
  Arnold en Jeanne

  Like

  1. Hoi Jeanne en Arnold, wat horen we nu? Staat de camper te koop? Wat gaan jullie doen dan met andere manier van camperen? In ieder geval geniet er nog van!! Veel liefs van ons! Xx

   Like

   1. Hallo samen
    Wij zijn van plan ,als de camper verkocht wordt, om ,n kleinere camper terug te kopen, daarmee te reizen en te overnachten op ,n camping.
    En voor langere tijd iets te huren .
    Als hij niet verkocht wordt, dan blijven we hem rijden. Prima camper
    Lieve Groeten. Uit Lauwe

    Like

 2. Zo herkenbaar dat constante verlangen om er weer op uit te trekken. Onze ouwe Kip is nog niet schoongemaakt na een reis(je) of we willen alweer. Nou scheelt het dat hij gewoon bij ons huis gestald is….dus inruimen, aanhaken en weg zijn we weer. Helaas moet er tussendoor ook nog gewerkt worden. 😉 Voor jullie veel reisplezier in 2017, met hopelijk weer mooie verhalen voor mij om te lezen. Gr Agnes

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Agnes,

   Jullie zijn bofkonten dat jullie Kip meteen beschikbaar is. Wij moeten naar de stalling rijden bij een boer om onze Lambortinki op te halen en eerst schoon te maken. In de schuur vliegen nogal wat vogels rond…vol met str..t.
   Wij zitten nu aan de keukentafel plannen te maken en zoals het er nu uitziet gaan we veel weekenden erop uit, blijven we een week ook in Benelux rondtrekken en gaat we 2 weken naar Engeland, The Yorkshire Moors and Dales. Jullie ook mooie plannen aan het maken?
   Fijne zondag en tot lees!

   Geliked door 1 persoon

   1. Voorlopig eerst een lang weekend naar het Ahrtal over 2 weken. Voor de wijnen en het lekkere eten daar. Verder weten we nog niets zeker. Het hangt af van ons ouwe hond Sjors (12). Durven we nog een lange reis naar het zuiden met hem aan? We zien wel als het zo ver is. Jullie hebben mooie vooruitzichten in GB lees ik. Behalve dat ze daar geen mooie wijnen maken is het een geweldig mooie en leuke bestemming. Ik lees het graag tzt.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: